18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, lipsit de energie la Roma

Mutu, lipsit de energie la Roma

Oboseala l-a ajuns pe român, atacantul pierzându-şi suflul în repriza a doua a meciului cu Roma, în care nu i-a ieşit mai nimic.

După două meciuri bune făcute de Adrian Mutu în tricoul Fiorentinei, imediat după expirarea celor nouă luni de suspendare, atacantul român a avut o evoluţie modestă în meciul pe care toscanii l-au pierdut, cu 3-2, pe „Stadio Olimpico“ din Roma, în faţa „giallo-rossilor“. Mutu a părut lipsit de energie şi, conform spuselor antrenorului Sinişa Mihailovici, a început să se vadă faptul că românul vine după o perioadă lungă de inactivitate. „Mutu? Trebuie să înţelegem că de zece luni nu joacă. Aceasta era a treia sa partidă consecutivă şi, cu siguranţă, a avut o scădere de energie. Noi trebuie să-l punem să joce cât mai mult posibil pentru a-şi intra în formă“, a declarat tehnicianul sârb.
Şi presa din Peninsulă a remarcat faptul că Mutu nu a putut să facă faţă din punct de vedere fizic partidei cu vicecampioana Italiei. „Nu a jucat de mult timp şi acest lucru se vede. Nu a reuşit să fructifice pasa bună primită de la Vargas. Oricum, cu el în teren, Fiorentina pare mai periculoasă“, a scris despre român Datasport, acordându-i nota 5 pentru prestaţia sa.
„A încercat să intre în combinaţii atât cu Gilardino, cât şi cu Vargas, dar condiţia sa fizică şi precizia au lăsat de dorit. Odată cu trecerea timpului a dispărut din joc şi toată lumea s-a întrebat de ce Mihailovici nu l-a înlocuit, pentru că şi-a pierdut suflul“, a scris fiorentina.it, notându-l pe român cu 5,5.
Golurile partidei de la Roma, care a contat pentru etapa a 11-a din Serie A, au fost marcate de Simplicio (‘45), Boriello (‘51), Perrotta (‘77), respectiv Gilardino (‘69) şi D’Agostino (‘89). La gazde, Bogdan Lobonţ a fost rezerva portarului titular, Julio Sergio.

Chivu a greşit la Lecce

Alt internaţional român care a jucat titular în runda a 11-a a campionatului Italiei, Cristian Chivu, a avut o evoluţie la fel de slabă. Fundaşul român este acuzat de presa italiană că a greşit la golul marcat de gazde, în partida pe care echipa lui Chivu, Inter, a terminat-o la egalitate, scor 1-1, pe terenul lui Lecce. „Alături de Santon, are vină la golul egalizator marcat de Lecce. Nici până în momentul înscrierii acelui gol, Chivu nu făcuse nimic“, a scris site-ul sport.we-news.com.
„Nu s-a văzut deloc în faza ofensivă“, a notat agenţia Calciomercato. „Nu a avut prea mult de lucru în apărare, dar, cu toate acestea, nu a ajutat deloc compartimentul ofensiv. Nu a reuşit să înscrie dintr-o lovitură liberă de la 16 metri. Vremurile când Chivu juca bine sunt departe“, a scris agenţia Datasport, care i-a acordat fundaşului reşiţean nota 5,5.
Pe stadionul „Via del Mare“, Inter a deschis scorul în minutul 76, prin argentinianul Diego Milito, iar gazdele au egalat trei minute mai târziu graţie reuşitei lui Olivera.
Celălalt fundaş român care activează în Serie A, Ştefan Radu, a fost integralist la Lazio, în deplasarea de la Cesena, oraş în care gruparea „biancoceleste“ a cedat cu 1-0. Românul nu a jucat rău, dar nici bine, primind nota 6 de la agenţia Datasport.
În urma rezultatelor înregistrate miercuri seară, Milan a trecut pe primul loc (32 de puncte), fiind urmată de Lazio (22), Napoli (21) şi Inter (20). Iată rezultatele: Cesena – Lazio 1-0, Milan – Palermo 3-1, Lecce – Inter 1-1, Brescia – Juventus 1-1, Cagliari – Napoli 0-1, Roma – Fiorentina 3-2, Chievo – Bari 0-0, Catania – Udinese 1-0, Genoa – Bologna 1-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII