21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportInter vrea să-i îngenuncheze pe nemţi

Inter vrea să-i îngenuncheze pe nemţi

Deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor joacă împotriva formaţiei germane Werder Bremen pe „San Siro“, iar antrenorul Rafael Benitez nu vede altă alternativă decât victoria.

La doar câteva zile de la meciul de poveste de la Roma, în care a fost înjurat copios de zeci de mii de spectatori şi s-a certat şi cu antrenorul Rafael Benitez, Cristian Chivu va avea în faţă o nouă echipă puternică. În această seară, Inter Milano va întâlni pe teren propriu formaţia germană Werder Bremen, în Grupa A a Ligii Campionilor.
Nemţii au mai întâlnit o formaţie italiană în urmă cu o lună, când au eliminat-o pe Sampdoria în ultimul tur preliminar al competiţiei, dar „i blucerchiati“ de la Genova nu se compară cu „nerazzurri“ lui Inter, după cum a declarat şi antrenorul Interului, Rafael Benitez. „Noi suntem Inter şi vom încerca să învingem orice adversar care calcă iarba acestui stadion“, a spus tehnicianul.
Italienii au câştigat ultimele patru întâlniri din Champions League disputate pe teren propriu. De la înfiinţare şi până în prezent, Inter şi-a trecut în palmares nouă victorii, un egal şi patru înfrângeri la meciurile jucate cu echipele germane pe San Siro.
Chivu are şanse mari să joace titular la meciul cu Bremen, dar Inter nu se va putea baza pe serviciile atacantului argentinian Diego Milito, care s-a accidentat şi va rata, pe lângă această partidă, şi derbiul cu Juventus din campionat.
La casele de pariuri, Inter este favorită, având o cotă de 1,70 la victorie, în timp ce un egal este cotat cu 3,5. Cei care mizează pe un succes al „verzilor“ în Italia primesc de 5,3 ori suma depusă.
În aceeaşi Grupă A, azi se întâlnesc Tottenham şi Twente. Toate cele patru formaţii au câte un punct după disputarea primelor două meciuri din grupă (Twente – Inter 2-2 şi Bremen – Tottenham 2-2).

Deac întâlneşte Benfica

Alt român care ar putea juca azi în Liga Campionilor este fostul mijlocaş al formaţiei CFR Cluj, Ciprian Deac, actualmente la Schalke 04. Gruparea din oraşul Gelsenkirchen va întâlni pe teren propriu formaţia portugheză Benfica Lisabona, în Grupa B a competiţiei. Germanii încă nu au nici un punct în actuala ediţie, chiar dacă în vară au făcut câteva transferuri de marcă, aducându-i pe Raul (Real Madrid) şi Huntelaar (Milan). În prima etapă din grupe, ei au fost învinşi cu 1-0 pe terenul lui Lyon. Tot azi, israelienii de la Hapoel Tel Aviv, la rândul lor fără puncte în clasament, primesc replica echipei Lyon, pe teren propriu.
În Grupa C se dispută derbiul dintre Valencia şi Manchester United, iar englezii sunt obligaţi să scoată un rezultat bun pe „Mestalla“, după ce în prima partidă nu au reuşit decât un egal pe teren propriu cu Rangers. „Diavolii“ lui Alex Ferguson nu se pot baza pe serviciile celui mai bun atacant al lor, Wayne Rooney, accidentat la gleznă la ultimul meci din campionat, cu Bolton (2-2). Valencia are deja trei puncte, după victoria clară obţinută la Bursaspor (4-0).

Liga Campionilor, faza grupelor
Astăzi se joacă opt meciuri din etapa a doua a fazei grupelor Ligii Campionilor. Iată programul: Grupa A: Tottenham – Twente, Internazionale Milano – Werder Bremen. Grupa B: Hapoel Tel-Aviv – Olympique Lyon, Schalke 04 – Benfica Lisabona. Grupa C: Rangers – Bursaspor, Valencia – Manchester United. Grupa D: Rubin Kazan – Barcelona, Panathinaikos Atena – FC Copenhaga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS