21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu merge la victorie în Portugalia

Lucescu merge la victorie în Portugalia

„Minerii“ de la Doneţk vor să obţină sub comanda tehnicianului român a doua victorie din actuala ediţie a Ligii Campionilor, pe terenul lui Sporting Braga.

Şahtior Doneţk a nimerit într-o grupă uşoară în actuala ediţie a Ligii Campionilor, iar Mircea Lucescu nu mai are nici o scuză dacă nu-i duce pe „mineri“ în primăvara europeană. În primul meci din Grupa H, ucrainenii, la care joacă şi Răzvan Raţ, au învins, acasă, pe Partizan Belgrad (1-0), iar în această seară vor întâlni o altă echipă slab cotată, Sporting Braga, în Portugalia.
Drumul spre Braga nu a fost deloc uşor pentru ucrainenii lui Lucescu, aceştia suportând o călătorie cu avionul de şase ore până la Porto, urmată de o alta cu autocarul. Tehnicianul român a luat cu el 20 de jucători, printre ei aflându-se şi fundaşul Răzvan Raţ. „Mergem la Braga să câştigăm“, a declarat „Il Luce“ pentru site-ul oficial al lui Şahtior. Tehnicianul nu se va putea baza pe serviciile brazilianului Fernandinho, accidentat grav la un meci din campionat, disputat înainte de începerea partidelor din Liga Campionilor.
Dacă Şahtior a început cu o victorie Liga Campionilor ediţia 2010/2011, Braga a debutat cu o înfrângere umilitoare, 0-6 pe terenul lui Arsenal Londra. Englezii vor juca şi ei în această seară, la Belgrad, cu Partizan.

Meci tare pe „Amsterdam Arena“

Unul dintre cele mai importante meciuri ale zilei este cel din Grupa G, dintre Ajax Amsterdam şi AC Milan, două formaţii care şi-au trecut de câteva ori trofeul în palmares. „Lăncierii“ nu au nici un punct în visterie, după înfrângerea din meciul cu Real Madrid, şi trebuie să obţină toate cele trei puncte pentru a mai spera la calificarea în optimi. Antrenorul italienilor, Massimiliano Allegri, i-ar putea lăsa pe banca de rezerve pe Ronaldinho şi Pirlo. Golgheterul „rossonerilor“ în acest sezon, Ibrahimovic, va fi însă titular. În cealaltă partidă a grupei, francezii de la Auxerre vor întâlni pe teren propriu pe Real Madrid.
Alt meci interesant se anunţă cel dintre Chelsea şi Olympique Marseille, vedeta gazdelor, Didier Drogba, urmând să-şi întâlnească fosta echipă.

Liga Campionilor, faza grupelor
Programul meciurilor care se vor disputa azi în etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor: Grupa E: FC Basel (Elveţia) – Bayern München (Germania), AS Roma (Italia) – CFR Cluj (România); Grupa F: Spartak Moscova (Rusia) – MSK Zilina (Slovacia), Chelsea (Anglia) – Olympique Marseille (Franţa); Grupa G: Auxerre (Franţa) – Real Madrid (Spania), Ajax Amsterdam (Olanda) – AC Milan (Italia); Grupa H: Partizan Belgrad (Serbia) – Arsenal (Anglia), Sporting Braga (Portugalia) – Şahtior Doneţk (Ucraina).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS