20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea debutează pe 25 septembrie

CS Universitatea debutează pe 25 septembrie

Handbaliştii craioveni fac parte din grupa C a Diviziei A, alături de alte cinci echipe, iar în runda inaugurală vor juca în deplasare, cu HCM Făgăraş.

Federaţia Română de Handbal (FRH) a stabilit programul competiţional al Diviziei A de handbal masculin, pentru sezonul 2010-2011. Cele 28 de divizionare A au fost repartizare în patru serii, după cum urmează: 7 echipe în seria A, 8 în seria B, 6 în seria C şi 7 în seria D.
CS Universitatea Craiova, singura formaţie care reprezintă Oltenia în Divizia A în acest sezon, a fost repartizată în seria C, alături de echipele Universitatea Poli Municipal II Timişoara, HC Arad, HCM Făgăraş, CSM Lugoj şi Unirea Sânnicolau Mare. Fiind mai puţine, formaţiile din această serie vor disputa prima rundă pe 25 septembrie, iar cele din seriile celelalte vor debuta în noul sezon mai devreme, pe 11 septembrie. CS Universitatea, echipă antrenată de Costin „Deme“ Dumitrescu şi Cătălin Popescu, va juca în runda inaugurală în deplasare, cu HCM Făgăraş. Sistemul de desfăşurare al campionatului este acelaşi ca anul trecut, adică echipele joacă câte patru partide între ele. Câştigătoarele celor patru serii vor disputa meciuri de baraj pentru promovarea în Liga Naţională. Prima clasată în seria A va juca împotriva câştigătoarei din seria B, iar învingătoarele din C şi D între ele.

Amicale multe pentru craioveni

Echipa CS Universitatea Craiova, într-o formulă schimbată faţă de sezoanele trecute, cu mulţi jucători tineri, care i-au înlocuit pe experimentaţii Mincan, Bistrian, Ruseanu, Pavel, Dodon şi Mărgineanu, alternează în această perioadă pregătirea de la antrenamente cu meciuri amicale. Elevii lui Costin Dumitrescu şi Cătălin Popescu au disputat până acum trei partide de verificare. „Săptămâna trecută am jucat două meciuri la Sighişoara cu lotul de tineret al României, antrenat de Titel Răduţă. Pe prima am câştigat-o la o diferenţă de un gol, iar pe a doua am pierdut-o, la opt sau nouă goluri diferenţă. Joi am primit vizita celor din Piteşti, în Sala Sporturilor «Ion Constantinescu» din Bănie, şi ne-am impus la un gol diferenţă, deşi ne-au lipsit doi jucători de bază, Târnă şi Bârlogeanu, ambii accidentaţi. Luni ar trebui să jucăm din nou cu Piteşti, la ei, apoi să vedem dacă vom mai face o dublă confruntare cu echipa din Alexandria“, a declarat ieri antrenorul secund al craiovenilor, Cătălin Popescu.
După ce în ultimele două sezoane a tras la promovare şi chiar a participat la turneele de baraj, dar fără succes, anul acesta, CS Universitatea Craiova nu mai are ca obiectiv ocuparea primului loc în serie, ci crearea unei echipe competitive, după cum chiar Pavel Badea, directorul clubului craiovean, a declarat. Favorite în lupta pentru şefia seriei C par echipele din Arad şi Făgăraş. Lotul craiovean este alcătuit în prezent din următorii jucători: Arsene, Bârlogeanu, Trancă, Păun, Şerban, Târnă, Niţu, Călin, Iacov, Păuna, Petrescu, Mănescu, Giura, Crăciun, Maxim, Neagu şi Voicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS