5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Zero barat

Pandurii Târgu Jiu    0
Gaz Metan Mediaş    0
Stadion
„Municipal“, spectatori 1.500.
Pandurii: M. Popa – Matei, Chiricheş, Pintilii, Cardoso – Băcilă, Menassel, Voiculeţ (’68, Nistor), Brata (’65, I. Iordache) – Orac (’80, Apostu) – Ad. Iordache. Antrenor: Ionuţ Badea.
Gaz Metan: Pleşca – Trtovac, Fl. Lazăr, Akaki, Buzean – Cr. Todea – Munteanu (’87, Zaharia), Hoban, Eric (’56, Kubala), Pârvulescu – Aganovic (’71, Silvăşan).
Antrenor: Cristi Pustai.
Cartonaşe galbene: Matei, Pintilii, Chiricheş / Hoban, Pârvulescu, Todea.
Au arbitrat: Al. Tudor – Ov. Artene, D. Hulubei.

Pandurii şi Gaz Metan s-au anihilat reciproc într-un joc în care au lipsit fazele de poartă.

Părăsiţi de suporteri, care au preferat Festivalul berii, pandurii au fost lipsiţi şi de idei în faţa liderului Gaz Metan Mediaş, care a venit la Târgu Jiu la mica ciupeală. Cu toate că echipele se aflau în părţi diametral opuse ale clasamentului, întâlnirea de pe „Municipal“ s-a disputat sub semnul echilibrului. Pandurii şi Gaz Metan s-au angajat într-o luptă surdă la centrul terenului, dusă până la limita regulamentului. Ionuţ Badea a mizat din primul minut pe „giuvaierul“ Voiculeţ, însă debutul acestuia la Pandurii nu a rupt gura târgului. Lăsată în seama hazardului, construcţia pandurilor nu a clintit barajul ridicat de Pustai, acţiunile echipei lui Badea tăindu-se departe de buturile adverse. Prima ocazie de gol a apărut abia în minutul 31, când Orac l-a luat la ţintă pe Pleşca, din opt metri. Nici Adrian Iordache, şi el titular în premieră, nu a găsit o finalizare mai fericită câteva minute mai târziu, Pleşca reţinând fără probleme şutul din afara careului (‘34). Gazul nu şi-a onorat statutul de lider nici după pauză, Pustai arătându-şi clar intenţiile. Golgheterul Eric, inexistent, şi Aganovic au fost chemaţi pe bancă şi ardelenii au apărat cu îndârjire remiza albă. Intrarea lui Ilie Iordache a mai animat finalul, însă oltenii nu au găsit lovitura decisivă. Menassel a fost cel mai aproape, torpila sa fiind reţinută de Pleşca (‘85).

Pandurii, tot în subsol

Pandurii Târgu Jiu rămâne fără victorie în acest sezon şi cu trei puncte acumulate în cinci etape nu poate evada din zona retrogradării. Tehnicianul Ionuţ Badea crede că remiza cu Gaz Metan reflectă realitatea din teren. „A fost o partidă închisă, un meci între două echipe care s-au blocat foarte bine reciproc pe faza defensivă. Din păcate, nu am reuşit să profităm de surplusul de viteză pe benzi cel puţin în prima repriză. Suferim încă la faza ofensivă la nivel de ultimă pasă, condiţionat şi de faptul că adversarul de azi a opus o rezistenţă pe măsură. Remarc faptul că, faţă de meciul cu Gloria Bistriţa, echipa a crescut la nivel de voinţă, dar, din păcate, nu am reuşit să şi înscriem. E un punct meritat de ambele echipe. Poate că am fi meritat să câştigăm, dar cred că e echitabil rezultatul“, a spus Badea.
De partea cealaltă, Cristi Pustai susţine că echipa sa a obţinut ce şi-a propus la Târgu Jiu chiar dacă a pierdut fotoliul de lider. „Noi ne-am făcut datoria şi am încercat să obţinem victoria. În condiţiile în care am reuşit şi un punct suntem mulţumiţi. Poate că e mai bine pentru noi că nu mai venim din fotoliul de lider şi vom aborda meciul viitor dintr-o altă postură. Oricum, nu ne interesează prea mult fotoliul de lider, ci să jucăm la fel de bine ca până acum, şi se pare că suntem pe o linie bună“, a spus Pustai.
Debutul slab de sezon al pandurilor ar putea să-l coste pe Ionuţ Badea, care e posibil să fie debarcat dacă situaţia echipei nu se îmbunătăţeşte în scurt timp. La jocul cu Gaz Metan Mediaş a asistat şi Ştefan Stoica, un tehnician dorit la Târgu Jiu, în mai multe rânduri, de Marin Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU