10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipajul de canoe dublu, două titluri mondiale la Poznan

Echipajul de canoe dublu, două titluri mondiale la Poznan

Echipajul masculin de canoe dublu, format din sportivii Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, a câştigat ieri medalia de aur, pe distanţa de 500 de metri, la Campionatul Mondial de la Poznan (Polonia).
Dumitrescu şi Mihalachi, care au cucerit sâmbătă titlul mondial în aceeaşi probă, dar pe distanţa de 1.000 de metri, au concurat pe culoarul şapte, încheind cursa pe locul I, care le-a adus medalia de aur, după o
cursă tactică excelentă. Cu atât mai meritorie este victoria celor doi băieţi, cu cât ei se aflau pe locul trei la jumătatea cursei şi pe patru cu 100 de metri înainte de final. Pe podium au mai urcat echipajele din Rusia şi Azerbaidjan.
Echipajul format din Dumitrescu şi Mihalachi, dubli medaliaţi cu aur la Poznan, a concurat ieri şi la canoe dublu, la 200 m, terminând pe locul 5.
Tot ieri, la canoe simplu 500 de metri, Silviu Simioncencu s-a clasat pe locul şapte, aceeaşi poziţie fiind ocupată şi de echipajul de kaiac dublu, tot pe 500 de metri, format din sportivii Dan Costea şi Petruş Gavrilă. România a câştigat la CM de la Poznan trei medalii, toate la masculin: argint, prin echipajul C4, format din sportivii Gabriel Gheoca, Nicolae Bogdan, Mihail Simion şi Florin Comănici, respectiv aur de două ori, prin echipajul de la canoe dublu, format din Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi. De asemenea, în finală la canoe simplu 1.000 metri, Silviu Simioncencu s-a clasat pe locul cinci, iar echipajul de caiac patru (Traian Neagu, Iustin Porcăraşu, Vasile Ştefan şi Toni Ioneticu) s-a clasat pe locul opt, tot în finală la 1.000 de metri. La feminin, echipajul de caiac dublu (Bianca Pleşca şi Irina Lauric) a încheiat cursa de 1.000 de metri pe locul nouă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU