5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie pierdută în prelungiri

Victorie pierdută în prelungiri

Liga I
Universitatea    1
FC Timişoara    1

Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori – 18.000.
Au marcat: Alex Piţurcă (‘53), Zicu (‘90+2).
Universitatea: Silviu Lung jr. – Dănănae, V. Găman, Iliev, Ciucă – Lopes, Dilevski – Prepeliţă – M. Roman (‘60, Bărboianu), Alex. Piţurcă (‘76, Stoianof), Mihai Costea (‘89, Firţulescu). Antrenor: Aurel Ţicleanu.
FC Timişoara: Taborda – Scutaru (‘61, Tameş), Luchin, Cisovski, Sepsi – Alexa, Bourceanu – Goga (‘46, Contra), Magera, Curtean (‘64, Zicu) – Axente. Antrenor: Vladimir Petrovici.
Cartonaşe galbene: Lopes, Prepeliţă, Stoianof/Axente, Bourceanu, Cisovski.
Au arbitrat: Augustus Constantin – Oct. Şovre, Ad. Vidan.

Ştiinţa, revenită pe „Ion Oblemenco“, a condus Timişoara până în minutul 90, dar Zicu, în minutul doi al prelungirilor, a egalat la capătul unui meci pe care oltenii l-au controlat şi ar fi meritat totuşi victoria.

După ruşinea de la Buzău, Ţicleanu a încercat duminică seară o altă formaţie de start, cu brazilianul Lopes la mijloc (debut la Universitatea), iar în atac, pe postul lui Florin Costea, cu Mihai Roman titular, deşi acesta abia a contabilizat două prezenţe sporadice în echipa Craiovei, el debutând în formaţia Craiovei în epoca Eugen Neagoe. Gîngioveanu şi Dina au fost şi au rămas rezerve, în timp ce „rebelul“ Wobay nu a fost inclus în lotul pentru acest derbi al provinciei. Reveniţi acasă, oltenii au avut parte de o susţinere deosebită a fanilor. „Acolo sunt ei puternici, la Craiova. E o echipă care se autodepăşeşte în faţa publicului“, a ţinut să remarce, după meci, şi patronul Timişoarei, Marian Iancu.
Prima repriză a fost destul de echilibrată, cu câteva oportunităţi la ambele porţi (Piţurcă, M. Costea, Prepeliţă /Alexa) şi cu un Silviu Lung pe fază, ca de obicei. Goalkeeperul gazdelor era să fie învins de…Iliev, acesta fiind la un pas de autogol, bulgarul trimiţând balonul în bară în minutul 44! În minutul 23, fostul jucător al Universităţii, Alexa, l-a faultat pe Mihai Costea în suprafaţa de pedeapsă a Timişoarei, dar Augustus Constantin a lăsat jocul să continue.

De la extaz la agonie

Al doilea mitan a avut o altă desfăşurare a ostilităţilor, meciul debutând cu un gol marcat de Alex Piţurcă, aflat la primul său meci titular: Luchin l-a servit ca la carte pe fiul selecţionerului şi acesta, de la 10 metri, l-a executat pe Taborda, 1-0 (‘53), iar suporterii din tribunele de pe „Ion Oblemenco“ au exultat ca în vremurile bune ale Ştiinţei.
Timişoara a ieşit din carapace, Craiova s-a cam retras, preferând contraatacurile. Meciul însă a plăcut prin ardoarea arătată în teren de cei 22 de combatanţi. Finalul a fost incendiar. Silviu Lung jr. era să fie lovit de un jucător timişorean, dar intervenţia periculoasă a acestuia nu a fost sancţionată de „central“, moment în care Silviu Lung senior a reacţionat, arătând spre Augustus cătuşele!(‘84). „Centralul“, exigent, l-a trimis pe Lung în tribună! În primul minut al prelungirilor, Ciucă l-a împins pe Axente în careu, oaspeţii au solicitat penalti, iar la „Recursul etapei“ de după meci a reieşit că arbitrul ar fi avut acoperire regulamentară pentru a arăta punctul cu var pentru Timişoara. Probabil că nu l-a arătat în compensare faţă de lovitura de la 11 metri neacordată Craiovei în prima repriză.
Coşmarul Craiovei a venit în minutul doi al prelungirilor: Axente a şutat puternic din afara careului, Lung a respins, iar Zicu a trimis din 10 metri, cu exteriorul, în bară, de unde mingea s-a dus în plasă, 1-1!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII