30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportNemţii au luat bronzul

Nemţii au luat bronzul

La fel ca în 2006, naţionala Germaniei a fost nevoită să se mulţumească doar cu locul al treilea la Campionatul Mondial, echipa lui Joachim Low învingând sâmbătă seară Uruguayul lui Tabarez în finala mică.

 

Germania a câştigat finala pe care nimeni nu doreşte să o joace la Mondial, cea mică, în care a învins la Port Elizabeth, cu scorul de 3-2 (1-1), reprezentativa Uruguayului şi a terminat competiţia din Africa de Sud pe locul al treilea. Ambele formaţii au jucat deschis, spectaculos, încântându-i pe spectatorii prezenţi la meci. Thomas Muller a deschis scorul în minutul 19, după ce portarul uruguayan a scăpat în faţă o minge, dar nemţii şi-au păstrat avantajul până în minutul 28, când Cavenaghi a egalat după ce Schweinsteiger, căpitan la acest meci în absenţa lui Lahm, a comis o eroare undeva la centrul terenului. În debutul reprizei secunde, uruguayenii au forţat marcarea celui de-al doilea gol, iar Forlan a reuşit să facă 2-1 în minutul 51. Aproape imediat a venit şi replica germanilor, Jansen marcând pentru 2-2 (‘56) după o nouă eroare a portarului Muslera. A urmat aproape o jumătate de oră în care s-a jucat pe contre. Cei care au reuşit să câştige până la urmă au fost nemţii, prin jucătorul de origine tunisiană Sami Khedira, care a punctat cu opt minute înainte de final.

 

Low, mândru de echipa sa

 

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, s-a declarat „deosebit de mândru" de echipa sa, care „a reuşit un turneu remarcabil" în Africa de Sud, încheiat sâmbătă la Port Elizabeth.

„După înfrângerea în faţa Spaniei, era clar pentru toţi că trebuie să câştigăm acest joc, pentru a încheia turneul cu o victorie. Vreau să-mi felicit echipa pentru voinţa şi resursele sale morale, în special în repriza secundă. Cred că această victorie este meritată. Jucătorii au fost serioşi, respectuoşi unii cu ceilalţi, s-au ajutat reciproc şi sunt deosebit de mândru de această echipă. Ne întoarcem acasă cu un incredibil sentiment de fericire", a spus Low, la conferinţa de presă după jocul de la Port Elizabeth.

Selecţionerul Uruguayului, Oscar Washington Tabarez, a pus înfrângerea echipei sale în faţa Germaniei pe seama numărului mare de greşeli comise în defensivă: „Am făcut prea multe greşeli în apărare şi, de asemenea, am irosit câteva ocazii, iar într-un asemenea meci ocaziile sunt rare. Când am primit cel
de-al doilea gol, noi dominam jocul, iar Germania nu era la cel mai bun nivel. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru ceea ce au făcut în seara asta şi pe toată durata turneului".

 

Premiaţi de Blatter

 

Jucătorii şi staff-ul tehnic al echipei naţionale a Germaniei au primit medaliile de bronz din partea şefului FIFA, Joseph Blatter, şi a preşedintelui Africii de Sud, Jacob Zuma.

Nemţii termină pentru a doua oară consecutiv pe locul trei la turneul final al Cupei Mondiale, după ce au cucerit medaliile de bronz şi în 2006, pe teren propriu. Uruguayul a terminat pe locul patru, la fel cum s-a întâmplat la ediţiile din 1954 şi 1970. La fel cum s-a întâmplat în toate finalele mici din 1978 şi până în prezent, şi la această ediţie s-au înscris mai mult de trei goluri.

Deşi au pierdut finala mică, după ce au fost învinşi şi în semifinale, uruguayenii vor sărbători parcursul bun de la Cupa Mondială. Aproximativ 500.000 de persoane, adică un uruguayan din şapte, sunt aşteptate în centrul oraşului Montevideo pentru a aplauda echipa lor naţională, care a ajuns pentru prima dată după 40 de ani până în semifinalele unui turneu final al CM.

„Dacă euforia va persista, la defilarea echipei vor asista aproximativ 500.000 de persoane", au anunţat autorităţile uruguayene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII