10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportZi decisivă pentru panduri

Zi decisivă pentru panduri

Comisia de Licenţiere a FRF anunţă astăzi cluburile din Liga I care au obţinut dreptul de a evolua în primul eşalon în sezonul 2010-2011. Pandurii sunt direct interesaţi, însă speranţele de a continua în Liga I, de pe locul 15, sunt infime.

 

Retrogradată, pe criteriu sportiv, în Liga a II-a în sezonul abia încheiat, Pandurii Târgu Jiu află astăzi dacă va rămâne în Liga I pe criteriul administrativ. Federaţia Română de Fotbal organizează, de la ora 13.00, o conferinţă de presă în care anunţă cluburile din Liga I care au obţinut licenţa pentru sezonul 2010-2011. Speranţele gorjenilor de a continua în prima ligă sunt însă aproape nule, mai ales după ce preşedintele LFF, Dumitru Dragomir, a spus deja că toate cele 14 cluburi de deasupra liniei retrogradării au luat licenţa de club profesionist pentru sezonul următor. Şi oficialii pandurilor s-au resemnat cu gândul că echipa va evolua, după cinci sezoane, din nou în liga secundă. „Speranţe sunt, dar mici. Pornim din «B» şi atacăm promovarea", a spus preşedintele pandurilor, Marin Condescu. Misiunea de a reconstrui echipa şi, în acelaşi timp, de a ataca promovarea i se va încredinţa, se pare, tehnicianului Ionuţ Popa. „Popică" este în pole-position pentru a prelua gruparea gorjeană, mai ales după ce UTA a pierdut orice şansă de a promova după înfrângerea, scor 2-1, de la Otopeni, arădeanul fiind deja un cunoscător al seriei a 2-a în care va fi repartizată şi Pandurii Târgu Jiu.

 

Cardoso, la Dinamo?

 

Fundaşul echipei Pandurii, Alexandre Cardoso, este curtat atât de Dinamo, cât şi de Steaua, însă el şi-a prelungit recent contractul cu gorjenii pentru încă trei sezoane. Dinamoviştii susţin chiar că ar fi ajuns la un acord cu Cardoso, căruia îi oferă un salariu de 10.000 de euro pe lună, însă acum trebuie ca bucureştenii să cadă la învoială şi cu Pandurii în privinţa sumei de transfer. Informaţia nu este confirmată şi de Marin Condescu, care afirmă că nu va mai face afaceri vreodată cu „câinii roşii" după ce bucureştenii au încercat să-l păcălească în cazul Ilie Iordache. „Nu avem nici o ofertă de la Dinamo pentru Cardoso. Nici nu este de vânzare, mai ales pentru Dinamo. Cu ei nu mai fac afaceri nici pentru două milioane de euro", a spus Condescu. Şi Gigi Becali râvneşte la serviciile jucătorului de la Pandurii: „Piţurcă mi-a spus că vrea dublaj pe toate posturile. Mă interesează Galamaz, Apostol şi Bilaşco, de la Unirea Urziceni, dar şi Cardoso, de la Pandurii, şi Pârvulescu, de la Gaz Metan Mediaş", a dezvăluit Becali recent. Brazilianul nu se gândeşte la un transfer, aşteptând verdictul Comisiei de Licenţiere mai întâi. „Nu ştiu ce se va întâmpla dacă echipa va juca în Liga a doua. O să mai discut cu preşedintele, dar e posibil să rămân şi să joc. Mie mi-a plăcut la Târgu Jiu şi, dacă am promis şi am semnat că voi juca aici, aşa rămâne. Acum nu mă gândesc decât ca Pandurii să rămână în Liga I", a spus Cardoso.

Juniorii B debutează la Timişoara

 

Timişoara găzduieşte, în perioada 31 mai – 3 iunie, jocurile grupei C din cadrul campionatului naţional destinat juniorilor B, la care participă echipele cluburilor FC Timişoara, Pandurii Târgu Jiu, FC Ardealul Cluj şi AS FCM Târgu Mureş. Pandurii, pregătiţi de Doru Mihuţ, debutează astăzi în compania formaţiei FC Ardealul Cluj, pe 1 iunie întâlnesc AS FCM Târgu Mureş şi încheie turneul de zonă pe 3 iunie în compania echipei gazdă, FC Timişoara.

Oficialii pandurilor speră ca micii panduri să furnizeze o surpriză pe Bega şi să se califice în semifinale. „Ne-am pus speranţe în juniorii A şi ne-au dezamăgit. Acum poate reuşim surpriza cu o echipă de la care nu avem mari aşteptări", a declarat şeful Centrului de Copii şi Juniori de la Pandurii, Mihai Stelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS