5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele merg la turneul final al CE

Handbalistele merg la turneul final al CE

Naţionala de handbal feminin a României a învins în deplasare reprezentativa Portugaliei, scor 44-23 (20-12), în penultimul meci din Grupa I preliminară, obţinând calificarea la turneul final al CE din decembrie, găzduit de Norvegia şi Danemarca, informează Mediafax. Elevele lui Radu Voina au dominat meciul de la Leiria de la un capăt la altul, reuşitele fiind semnate de Cristina Neagu (7 goluri), Iulia Puşcaşu (6), Ionela Gâlcă (6), Patricia Vizitiu (5), Narcisa Lecuşanu (5), Ada Nechita (3), Ada Moldovan (3), Mihaela Tivadar (2), Cristina Vărzaru (2), Melinda Geiger (2), Oana Manea (2), Valentina Elisei (1).

Într-o altă partidă, Ucraina, care este liderul grupei şi, de asemenea, calificată la turneul final, a învins cu 33-24 în Elveţia. În urma acestor rezultate, Ucraina se află pe primul loc cu 9 puncte, România se găseşte pe doi (cu 7 puncte), în timp ce Elveţia (4 puncte) şi Portugalia (0 puncte) vor rata turneul final european.

Iată rezultatele obţinute de jucătoarele române în Grupa I de calificare: cu Ucraina, 27-27 şi 35-36, cu Portugalia, 37-23 şi 44-23, iar cu Elveţia, 39-18.

România va juca ultimul meci din grupă pe teren propriu, la Târgu Mureş, împotriva Elveţiei, confruntarea fiind programată sâmbătă, de la ora 11.00 (Digisport), în timp ce Ucraina va primi vizita Portugaliei, rezultatele neafectând calificarea ambelor formaţii la CE.

La turneul final al CE din decembrie 2010, care va fi găzduit de Norvegia şi Danemarca, se vor califica primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe preliminare, plus echipele ţărilor gazdă, din oficiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS