28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii nu mai au susţinere financiară

Pandurii nu mai au susţinere financiară

Clubul Pandurii Târgu Jiu şi-a pierdut cei mai potenţi asociaţi, SNLO, Complexul Energetic Turceni şi Complexul Energetic Rovinari, cele trei societăţi comerciale urmând să fie reorganizate în această vară într-o altă entitate economică.

 

Bugetul clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu pentru sezonul viitor, indiferent că va evolua în Liga I sau Liga a II-a, este incert după ce asociaţii săi cei mai potenţi din punct de vedere financiar, SNLO, Complexul Energetic Turceni şi Complexul Energetic Rovinari au încetat să mai existe din punct de vedere juridic. Cei trei coloşi economici vor fi absorbiţi de o nouă entitate economică, Electra, iar până la funcţionarea noii societăţii, USMO, Artego şi Consiliul Local Târgu Jiu rămân singurii asociaţi ai grupării gorjene. Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, nu abandonează corabia şi afirmă că va asigura, chiar şi în aceste condiţii, un buget pentru revenirea în Liga I, în cazul în care echipa va retrograda. „Echipa va beneficia de bugetul care va fi necesar pentru promovare. Nu ştiu ce sumă va fi disponibilă. Trebuie mai întâi să stăm de vorbă cu toţi finanţatorii, s-ar putea să rămânem, ca şi atunci când am promovat, doar noi (USMO – n.r.). Complexurile Rovinari, Turceni, Craiova, SNLO nu mai există din punct de vedere juridic. Va fi o nouă entitate economică (Electra – n.r.) şi atunci aceste entităţi economice dispărând trebuie să fie o nouă structură care va finanţa activitatea sportivă. E clar că tot pe noi va fi greul până vom hotărî altceva, dar încă nu lăsăm sportul şi o luăm ca pe o responsabilitate a noastră", a spus Condescu.

Cu ochii pe banii de la Electra

 

Viitorul sportului gorjean ţine, se pare, de funcţionarea noii societăţi Electra, care se obligă prin statut să finanţeze sportul şi cultura. „Am prins în statutul societăţii Electra obligativitatea de a aloca fonduri pentru sport, cultură şi manifestări religioase din viaţa comunităţii", a spus preşedintele pandurilor, Marin Condescu. În acest sezon, la bugetul pandurilor au contribuit membrii asociaţi, SNLO şi USMO cu 4,8 milioane de lei, Complexul Energetic Rovinari – 2,8 milioane de lei, Complexul Energetic Turceni – 3,8 milioane de lei, Consiliul Local Târgu Jiu -un milion de lei, Artego – un milion de lei, în timp ce din sponsorizări, publicitate, abonamente şi drepturi TV s-au adăugat încă 1.300.000 de euro.

 

Minerul Motru, beneficiara retrogradării pandurilor

 

Dacă Pandurii Târgu Jiu va retrograda din Liga I sau va rămâne în primul eşalon pe criteriu administrativ, atunci Pandurii II, aflată pe primul loc în seria a V-a din Liga a III-a, nu va avea drept de promovare. În aceste condiţii, Minerul Motru, aflată pe poziţie retrogradantă în seria a IV-a din Liga a III-a va lua locul pandurilor în eşalonul trei. Indiferent de liga în care va evolua din toamnă, Pandurii Târgu Jiu se va muta la Motru pentru a putea fi demarate lucrările de schimbare a suprafeţei de joc a „Municipalului". „Echipa va evolua la Motru, gazonul va intra în reparaţiile pe care am vrut să le facem de mult timp. Un an vor dura renovările la suprafaţa de joc. Dacă vom retrograda, nu vom avea forţa financiară a unui club de Liga 1, aşa că ne vom axa pe refacerea suprafeţei de joc. Aceasta este prioritară. La Motru puteam evolua şi în Liga 1, au fost finalizate lucrările", a mai spus Condescu.

 

Turneul de zonă de la grupa 1992, la Târgu Jiu

 

Clubul Pandurii Târgu Jiu a primit din partea FRF acceptul să găzduiască turneul de zonă al juniorilor A, născuţi în anul 1992, la care vor participa, în perioada 24-27 mai, pe lângă formaţia gazdă, alte trei echipe, CFR Cluj, FC Timişoara şi Unirea Alba Iulia. Grupa de juniori A de la Pandurii pregătită de Eugen Pădureanu s-a clasat pe locul I în seria a VII-a la finalul Campionatului Naţional de juniori. Câştigătoarea turneului de zonă se va califica în semifinalele Campionatului Naţional, care se va juca în sistem tur-retur. Turneul de zonă la grupa 1993 – juniori B se va desfăşura la Timişoara, iar echipa de juniori a clubului Pandurii, pregătită de Doru Mihuţ, care s-a clasat pe locul II în seria a VII-a, va juca pe data de 31 mai cu Ardealul Cluj Napoca, pe 1 iunie cu ASA Tg. Mureş şi pe 3 iunie cu FC Timişoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS