28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCondescu se consideră principalul vinovat

Condescu se consideră principalul vinovat

Preşedintele pandurilor îşi asumă erorile care au condus la iminenta retrogradare a pandurilor în Liga a II-a. Condescu a anunţat că, dacă echipa retrogradează, toţi jucătorii, cu excepţia lui Mingote, Stanca, Chibulcutean şi Cardoso, vor fi trimişi să evolueze în judeţ.

 

Resemnat după egalul, 0-0, cu FC Timişoara, şeful grupării gorjene Marin Condescu ştie că doar o minune o mai poate menţine pe Pandurii Târgu Jiu în primul eşalon. Cu licenţa obţinută deja, gorjenii au două posibilităţi de a continua în primul eşalon, pe criteriu sportiv sau pe criteriu administrativ, ambele aproape imposibil de îndeplinit. În ultima etapă, Pandurii îşi leagă timid speranţele de o victorie la Alba Iulia coroborată cu un eşec acasă al contracandidatelor, U Craiova şi Poli Iaşi, cu Oţelul Galaţi,
respectiv Unirea Urziceni, situaţie în care s-ar salva pe teren. Din punct de vedere administrativ, oltenii pot beneficia de neacordarea licenţei unei echipe clasate deasupra liniei retrogradării, însă Condescu nu crede în această variantă. „Şanse să rămânem în Liga I pe criteriu sportiv sunt foarte puţine, dar ele există şi nu vom abandona lupta. De asemenea, sunt mici şanse să rămânem în Liga 1 pe criteriu administrativ. Eu nu cred în această variantă. Noi ne-am făcut datoria din punct de vedere administrativ, am obţinut licenţa de club profesionist pentru sezonul următor. Pentru situaţia de la echipă eu sunt principalul vinovat", a spus Condescu. Acesta îşi reproşează cel mai mult că le-a dat prea mare libertate antrenorilor şi că l-a readus pe Sorin Cîrţu în primăvară. „Principala mea vină e că echipa retrogradează. Puteam să dau afară antrenori, jucători, puteam face o mie şi unu de lucruri. Nu am avut înţelepciunea să aleg cea mai bună soluţie. Am dat prea mult credit antrenorilor, ei au făcut transferurile, au dat afară jucătorii, iar când a fost să adunăm… Nu regret atât de mult aducerea lui Ciobotariu, cât că n-am găsit cea mai bună soluţie după plecarea lui de la Pandurii. S-a greşit şi în momentul când l-am adus", a mai spus Condescu.

 

Echipa la Motru,
jucătorii la judeţ

 

Dacă Pandurii Târgu Jiu va retrograda, toţi jucătorii, cu excepţia lui Mingote, Stanca, Chibulcutean şi Cardoso, vor fi trimişi să evolueze în judeţ. „Nu este o tragedie dacă vom retrograda, uneori e bine să facem un pas înapoi pentru a analiza greşelile făcute, să ne reorientăm, să refacem o echipă tânără şi de perspectivă. În acest caz, obiectivul este de a reveni în primul eşalon. Dacă vom retrograda, patru jucători vor fi opriţi în B: Mingote, Stanca, Chibulcutean şi Cardoso, ceilalţi componenţi care nu finalizează contractul vor juca în campionatul judeţean. Nici unul dintre jucători nu are vreo ofertă, dar, la cum au evoluat în acest retur, cei care cred că vor fi luaţi de alte echipe au şanse mici. Ne-am bucura dacă ar contribui cu aceşti bani din transferurile lor la bugetul cu care vom ataca promovarea", a ameninţat Condescu. Mai mult, contractele jucătorilor vor fi diminuate cu 25%. „Dacă retrogradăm, toate salariile se reduc cu 25%, iar la unii dintre ei se revine la contractul iniţial pe care l-au avut când au venit la Târgu Jiu. Dacă sâmbătă vom retrograda, suntem cu plata la zi. Dacă nu vom retrograda, cei 25% vor fi daţi jucătorilor", a anunţat preşedintele pandurilor. De asemenea, echipa va evolua la Motru în Liga a II-a pentru a se demara lucrările la refacerea suprafeţei de joc de pe „Municipal". „Echipa va evolua la Motru, gazonul va intra în reparaţiile pe care am vrut să le facem de mult timp. În cazul retrogradării, responsabilitatea îmi revine mie fiindcă am avut posibilitatea să refuz foarte multe din lucrurile făcute greşit la echipă, dar n-am făcut-o".

 

Cîrţu, înţepat de Condescu

 

În cazul în care Pandurii va evolua din sezonul următor în Liga a II-a, obiectivul va fi revenirea în primul eşalon cu alţi jucători şi altă conducere tehnică. „Nu va fi o campanie de achiziţii. Din ce există la Pandurii II şi juniori se va face echipă pentru promovare. Sperăm să fie numai un sezon de Divizia B", a mai declarat Condescu. Oficialul grupării oltene nu a ratat prilejul de a-l înţepa pe Cîrţu, care refuză să antreneze în liga secundă: „Să vedem dacă avem înţelepciunea să alegem ce e mai bine pentru noi. Pentru Divizia B trebuie să iei un antrenor care vrea să promoveze. Putem să-i oferim d-lui Cîrţu posibilitatea să antreneze în Divizia B, el este încă sub contract cu noi. Să vadă ce înseamnă să promoveze o echipă, că poate a uitat!".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU