12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, doar şanse matematice

Pandurii, doar şanse matematice

Pandurii Târgu Jiu – FC Timişoara 0-0

Stadion “Municipal”, spectatori 4.000

Pandurii: Mingote – Popete, Murgan, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan (’71, Dedu), Rusu, Păcurar (’67, Tilincă), Orac – Kamara (’57, Tremonti), Stromajer.

Antrenor Florin Bejinariu.

FC Timişoara: Taborda – Luchin, Nibombe, Cisovsky, Maxim – Curtean, Bourceanu, Sepsi – Magera – Cociş, Goga.

Antrenor: Ovidiu Sabău.

Cartonaşe galbene: Murgan, Rusu / Cisovsky, Luchin, Cociş.

Au arbitrat: I. Kovacs – C. Nica, Ed. Dumitrescu.

 

Pandurii Târgu Jiu a făcut unul dintre cele mai bune jocuri din retur, însă ratările i-au privat pe elevii lui Bejinariu de obţinerea celor trei puncte. Şansele gorjenilor s-au diminuat, dar salvarea se va juca în ultima etapă.

 

Cu speranţa unei victorii, singura variantă care ţinea în viaţă pe Pandurii până în ultima etapă, tehnicianul Florin Bejinariu, la debutul său ca principal în Liga I, a început cu Alexandru Păcurar în primul unsprezece, deşi acesta nu este în deplinătatea forţelor fizice după ruptura musculară suferită în debutul returului. Mottoul lui Bejinariu, victoria a fost îmbrăţişat şi de Sabău care a atacat la Târgu Jiu cu trioul ofensiv Magera, Cociş, Goga. FC Timişoara a arestat mingea în debutul jocului şi s-au mulţumit să o plimbe inofensiv timp de un sfert de oră. Pandurii şi-a arătat colţii în minutul 15 când Stromajer a scăpat singur pe dreapta dar nu a fost sprijinit şi faza s-a stins. Oltenii au prins curaj şi Păcurar l-a ameninţat pe Taborda cu un şut violent, din lovitură liberă de la 30 de metri, însă balonul a trecut puţin peste poartă (‘21). Pandurii au ratat ocazia meciului şi poate şansa salvării în minutul 38. Popete a scăpat pe dreapta, a întors la Orac şi din zece metri acesta a trimis mult peste poartă. Timişoara şi-a amintit că s-a luptat pentru titlu până de curând şi a pus tirul pe poarta lui Mingote. În decurs de trei minute Maxim, Magera şi Goga au fost ori imprecişi, ori au şutat prea slab.

 

Gorjenii au căzut fizic în partea a doua

 

Tot în atac a început Timişoara şi actul secund. Sepsi a ochit vinclul, dar Mingote era acolo şi a respins în corner (‘58). Bejinariu a simţit nevoia de forţe proaspete şi a înlocuit un atacant, Kamara cu un mijlocaş, Tremonti. Degeaba, pentru că terenul a rămas înclinat spre poarta lui Mingote. Goga a şutat din poziţie centrală peste poartă după mai multe baloane blocate de fundaşii gorjeni (‘66). Tehnicianul pandurilor a revenit în formula cu doi atacanţi de meserie după intrarea lui Tilincă şi a renunţat şi la Hidişan, epuizat fizic iar echipa sa s-a mutat în terenul bănăţenilor. Tremonti a ridicat tribunele în picioare cu un şut care a şters vinclul iar Cociş a răspuns cu un şut la colţul scurt care nu l-a surprins şi pe Mingote. Şi Goga a încercat să pună un gol la temelia retrogradării gazdelor, dar balonul nu l-a ascultat şi s-a dus pe lângă poartă (‘78). Gorjenii au mai risipit o ocazie mare în minutul 80 când Stromajer a finalizat un un-doi cu Orac puţin pe lângă bara din dreapta lui Taborda de la marginea careului. A fost ultimul strigăt al pandurilor deoarece condiţia fizică nu le-a permis să-şi joace şansa până la capăt. Popete a salvat egalul în minutul 88 când a scos de pe linia porţii un şut al lui Cociş, în urma unui corner şi Pandurii s-a apropiat la două puncte de U Craiova, echipa de deasupra liniei retrogradării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII