5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEugen Trică: Trebuie să jucăm de frică!

Eugen Trică: Trebuie să jucăm de frică!

„U“ Craiova – Gaz Metan Mediaş
Stadionu
l „Municipal“ – Severin, sâmbătă, ora 14.00 (GSP TV).
Formaţii probabile:
Gaz Metan Mediaş:
Buchta – Kratochvil, Fl. Lazăr, Kubutia, Buzean – Kubala, Hoban, Todea, Pîrvulescu – Dudiţă, Liţu. Antrenor: Cristian Pustai.
Universitatea: S. Lung – Bădoi, V. Găman, Iliev, Bălace – Prepeliţă, Paunovic, Trică, Gîngioveanu – M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Mark Wotte.
Vor arbitra: V. Berbecaru – V. Marinescu, E. Crîngaşu.

Experimentatul fotbalist al Ştiinţei susţine că toate meciurile care urmează pentru alb-albaştri vor fi adevărate finale pentru supravieţuirea în Liga I.

La un pas de a nu se disputa, întâlnirea de sâmbătă dintre cele două echipe aflate în luptă pentru evitarea retrogradării ar putea fi un început pentru alb-albaştrii Craiovei, „strămutaţi“ în condiţii controversate la Drobeta Turnu Severin. De altfel, ultraşii craioveni, care boicotează meciul de pe „Municipal“, au anunţat că vor face plângere la FIFA împotriva FRF, considerând că aceasta din urmă a comis un abuz dând dreptul Ştiinţei să joace la Severin în condiţiile în care echipa putea evolua gratis pe „Ion Oblemenco“. Fanii olteni vor protesta chiar pe fostul „Central“. „Nu mergem la Severin, vom rămâne în Craiova şi ne vom strânge la stadionul «Ion Oblemenco» în semn de protest faţă de mutarea echipei. Noi vom fi prezenţi acolo unde ar fi trebuit să joace şi echipa. Sperăm să se strângă cât mai mulţi suporteri“, au anunţat reprezentanţii galeriei. Facţiunea „Blue Lions“ a protestat şi ea printr-un comunicat, în care se scrie, printre altele: „Lipsa banilor l-a făcut pe Mititelu să renunţe în iarna aceasta la jumătate din echipă. Pentru el, Universitatea Craiova este doar o afacere de familie. Universitatea Craiova, mutată din oraş şi fără performanţe, se va stinge la Severin“.

Wotte, sigur de victorie

În mare foame de puncte, Ştiinţa este condamnată să câştige această „finală“. Are în faţă însă un „duşman“ incomod, o echipă a Mediaşului destul de omogenă, cu un antrenor-matematician, Cristian Pustai, care a surprins plăcut mulţi specialişti. Oltenii sunt gata însă să dea totul pentru o victorie în meciul cu Gaz Metan, cel puţin aşa susţine Eugen Trică, veteranul echipei alb-albastre. „Pentru noi, mâine (sâmbătă – n.r.) începe campionatul. Mai avem 16 finale. E obligatoriu să câştigăm. Cu Gaz Metan trebuie să jucăm de frică. Suntem toţi conştienţi unde ne aflăm şi vom face totul pentru victorie. E o atmosferă bună la echipă. Dacă jucam la Bacău sau în altă parte prin Moldova puteam spune că a plecat echipa, dar aşa, tot în Oltenia suntem. Nu vreau să fiu înţeles greşit. Locul Universităţii e la Craiova“, a declarat Trică, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.
La rândul său, antrenorul Universităţii, Mark Wotte, a declarat că aşteaptă cele trei puncte pentru echipa sa în partida cu Mediaşul. „Gaz Metan nu e o echipă rea, are jucători buni, dar sunt convins că vom scoate un rezultat bun, asta însemnând o victorie. Am studiat echipa Gaz Metan. Am văzut şi meciul din tur, şi ultimul meci. Totuşi, nu ar fi foarte inteligent din partea mea să spun care sunt punctele lor slabe. În tur, Gaz Metan a jucat bine, dar noi avem acum altă echipă, cu altă mentalitate“, a spus Wotte.
Olandezul a rămas cu un gust amar după eşecul din „Groapă“, dar speră ca înfrângerea cu Dinamo să-i motiveze pe jucătorii săi. „După meciul cu Dinamo, două zile nu am mai vrut să aud de fotbal. A fost un incident ruşinos şi acum ştiu că în fotbalul din România nu se câştigă meciul doar pe teren. Poate soluţia ar fi să dăm tot timpul un gol mai mult decât adversarul. Cei de la Dinamo erau foarte bucuroşi după meci. Eu nu aş putea să mă bucur dacă aş câştiga un meci într-o asemenea manieră. Singurul aspect pozitiv este că injusteţea de atunci ne motivează şi mai mult“, a adăugat Wotte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

70 COMENTARII