13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, prima victorie în retur

Energia, prima victorie în retur

Echipa lui Vasile Stângă a obţinut o victorie nescontată la Bacău, scor 30-29, graţie portarului Ionuţ Ciobanu, care a apărat o lovitură de la şapte metri cu patru secunde înainte de final.

Nimic nu anunţa succesul gorjenilor pe terenul Ştiinţei Bacău, locul trei în Liga Naţională, după jocul dezamăgitor din startul returului. Vasile Stângă a reuşit însă să-şi remonteze psihic jucătorii care au găsit puterea să lupte pentru prima victorie a returului, succes important în lupta pentru cupele europene. Ghinionul i-a pândit pe gorjeni încă din startul partidei, când Enache, unicul candidat pe postul de extremă stânga în lipsa lui Florea, a ieşit accidentat, însă Vasile Stângă a improvizat cu Humberto, iar cubanezul s-a descurcat destul de bine. Criciotoiu a fost, de asemenea, o surpriză plăcută, tânărul gorjean arătând că are potenţial. Omul decisiv al victoriei de la Bacău a fost portarul Ionuţ Ciobanu, care a apărat două lovituri de la şapte metri în momente importante ale jocului, cea de-a doua chiar la ultima fază a meciului. Pentru Energia au evoluat: Dragomir, Ciobanu – Apolzan (6 goluri), Criciotoiu (4), Păiuş (3), Kukrika, Filip, V. Popescu, Humberto (5), Giotoiu (6), Kapular (3), Truică (1), Simovic (2) şi Enache. Antrenorul echipei Energia, Vasile Stângă, consideră că jocul cu doi pivoţi şi apărarea au fost determinante în obţinerea victoriei la Bacău. „Cheia meciului a fost apărarea, în special a doua repriză, apoi jocul nostru cu doi pivoţi a surprins pe final de meci, atunci când cred că s-a făcut decisiv diferenţa. Iar de data asta, faza de atac a mers mult mai bine decât în primele două jocuri ale noastre din retur“, a declarat Vasile Stângă.
Tehnicianul a lăudat, în special, jocul lui Criciotoiu şi a salutat revenirea de formă arătată de Apolzan şi Giotoiu. „Criciotoiu, în ciuda vârstei sale, a avut curajul să arunce la poartă în momente decisive. La Apolzan s-a văzut cât de mare a fost diferenţa de la un meci la altul. Pentru că acum a ratat doar o singură minge de pe extremă, în vreme ce la meciul cu Reşiţa a ratat enorm. Un alt remarcat a fost pentru mine Giotoiu. A reuşit să joace aşa cum vreau eu şi cum cred că şi poate“, a mai spus Stângă, mulţumit de aportul tuturor jucătorilor săi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS