5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGică Popescu: Wotte este o alegere foarte bună

Gică Popescu: Wotte este o alegere foarte bună

Fost campion în Olanda, cu PSV Eindhoven, „Baciul“ crede că aducerea lui Wotte ca antrenor principal la Craiova este o mutare inspirată a conducerii clubului alb-albastru.

„Nu l-am cunoscut şi nici n-am auzit de antrenorul Wotte. Am văzut însă că are un CV important, a pregătit şi echipe din afara Olandei. Cred că numirea lui ca antrenor principal al Ştiinţei este o alegere foarte bună. Eu cunosc bine stilul de lucru al antrenorilor olandezi. Din acest punct de vedere, Universitatea a făcut o alegere, cum spuneam, foarte bună“, a afirmat ieri Gică Popescu.
Despre actualul lot al Universităţii, restructurat de finanţator din motive financiare,
dându-se credit tinerilor, fostul căpitan al oltenilor a spus: „Întotdeauna Universitatea Craiova a avut un izvor de talente, aşa cum este şi în această perioadă. Cu un antrenor bun, cu încrederea de care au nevoie tinerii jucători olteni, sunt convins că Universitatea va face faţă cu brio acestui retur de campionat. Antrenorii olandezi au ceea ce le lipseşte celor români – curajul de a da drumul jucătorilor tineri să joace“.
Gică Popescu a mai adăugat că în acest retur va fi prezent în tribunele lui „Ion Oblemenco“ pentru a urmări câteva meciuri ale alb-albaştrilor.

„Bastilia“ din Lunca Jiului

Pentru prima parte a pregătirilor de iarnă, Universitatea a ales drept locaţie cantonamentul din Lunca Jiului, deşi alte echipe din Liga I au preferat muntele.
Staff-ul tehnic olandez a alcătuit un program riguros de antrenamente, două şedinţe zilnice, iar desfăşurarea acestora s-a făcut în secret şi fără accesul presei sau al suporterilor curioşi. Ieri, oltenii au avut zi liberă. Acest prim cantonament din intersezon se va desfăşura până la sfârşitul acestei săptămâni, apoi lotul oltenilor va pleca în Turcia, cu destinaţia Antalya. „Cartierul general“ va fi în staţiunea Lara, unde oltenii vor poposi pentru al doilea an consecutiv. Între 25 ianuarie şi 8 februarie, alb-albaştrii vor disputa mai multe partide amicale, dar oficialii Craiovei nu au anunţat încă programul meciurilor din Antalya.
Finanţatorul Universităţii este foarte încântat de noul antrenor principal al Ştiinţei. „Wotte va rămâne mult timp la Craiova. E o mare diferenţă între el şi cei care au fost până acum la Craiova, e altceva! Sunt sigur că am adus un antrenor foarte foarte bun şi am încredere că vor veni şi rezultatele“, a declarat Adrian Mititelu la televiziunea Sport.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII