10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliştii au făcut încă un pas spre CM 2011

Handbaliştii au făcut încă un pas spre CM 2011

România a terminat pe primul loc Grupa a II-a preliminară, disputată în Finlanda, şi aşteaptă numele viitoarelor adversare din play-off-ul pentru CM din Suedia (2011).

Naţionala masculină de handbal a României a dispus, duminică seară, scor 29-26 (15-13), de reprezentativa similară a Bosniei şi s-a calificat în play-off-ul pentru CM 2011, din Suedia, după ce a câştigat Grupa a II-a preliminară, disputată în Finlanda. Golurile formaţiei pregătite de Vasile Stângă au fost reuşite de Sabou (5), Toma (4), Novanc (4), Jurcă (4), Csepreghi (4), Şania (3), Stamate (2), Sadoveac (1), Ghionea (1) şi Fenic (1).
România a câştigat Grupa a II-a de calificare cu maximum de puncte (6), fiind urmată de Bosnia (4), Finlanda (2) şi Marea Britanie (0p). În primele două jocuri, naţionala a trecut de Marea Britanie (36-27) şi Finlanda (32-23).
Cei mai buni marcatori ai tricolorilor la acest turneu de calificare au fost Alexandru Csepreghi şi Iulian Stamate, cu câte 13 reuşite, urmaţi de Alin Şania şi Laurenţiu Toma, ambii cu câte 12.

Stângă: Trebuie să avem noroc la tragerea
la sorţi

Play-off-ul pentru calificarea la CM din 2011 se va desfăşura pe 12-13 iunie şi 19-20 iunie, iar tragerea la sorţi va avea loc pe 31 ianuarie, la Viena. Selecţionerul Vasile Stângă a afirmat că este fericit pentru calificarea în play-off-ul pentru CM şi susţine că tricolorii au făcut împotriva Bosniei cel mai bun meci din cadrul Grupei a II-a de calificare. „A fost un meci fantastic, băieţii au avut dorinţă şi mobilizare, au luptat fantastic timp de 60 de minute. Bosnia e un adversar puternic, cu jucători valoroşi, dar le-am venit de hac. Am început slăbuţ turneul, în meciul cu Marea Britanie, dar şi adversarul a fost slab şi nu am avut probleme. Apoi, în meciul cu Finlanda, am jucat mai bine, iar jocul cu Bosnia a fost finala câştigată după o prestaţie foarte bună“, a spus Stângă, care şi-ar dori un adversar mai slab în play-off. „Acum aşteptăm să vedem ce adversar vom avea. Avem şanse de calificare, chiar bune, dar trebuie să avem şi noroc la tragerea la sorţi. Mi-aş dori să jucăm împotriva uneia dintre Austria, Slovenia, Ungaria sau chiar Germania, pentru că am văzut că în ultima vreme e cam slăbuţă. Totuşi, acum e importantă calificarea, fiindcă până la vară mai e mult timp“, a spus Stângă.
Din celelalte grupe preliminare s-au mai calificat Elveţia, Slovacia, Olanda, Grecia, Portugalia şi Lituania. Celor şapte formaţii li se vor adăuga la baraj alte 11 echipe, calificate direct pentru play-off. Astfel, 11 dintre următoarele 14 echipe vor juca în iunie barajul: Austria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Spania, Germania, Ungaria, Islanda, Norvegia, Polonia, Rusia, Slovenia, Serbia şi Ucraina. Dintre acestea, cele mai bune trei echipe la CE din Austria (19-31 ianuarie 2010), alături de Franţa (deţinătoarea tilului) şi Suedia (ţara gazdă) se vor califica direct la turneul final al CM din 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS