10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDaniel Orac s-a întors acasă

Daniel Orac s-a întors acasă

După o aventură de şase luni la Panthakrikos, în Grecia, Daniel Orac a revenit la vechea iubire, Pandurii Târgu Jiu.

Alungat de Sorin Cîrţu, dar dorit de Liviu Ciobotariu, Daniel Orac s-a întors la a doua sa casă, Pandurii. Deşi nu a ajuns încă la o înţelegere cu Pandurii Târgu Jiu în privinţa contractului de joc, Orac a plecat în cantonament la Rânca împreună cu foştii şi actualii săi colegi. „Era mult mai bine acolo din punct de vedere financiar, dar era departe de casă. Contractul era bun şi nici nu voiau să mă mai lase să plec, dar l-am reziliat pentru că voiam să joc la Pandurii. Am dorit şi eu foarte mult să revin pentru că aici m-am simţit ca la a doua casă a mea. Mi-am dorit să revin aici, de unde am plecat fără voia mea, după cum se ştie. Băieţii sunt la fel, echipa e în mare parte neschimbată, doar mai sunt tineri pe care îi ştiam pentru că au venit de la echipa a doua şi câţiva străini care atunci nu erau la Pandurii, Lazici, Martinovic şi Kamara“, a declarat Orac. Acesta abia aşteaptă să colaboreze cu Liviu Ciobotariu, despre care a auzit numai lucruri bune. „A contat foarte mult şi antrenorul, despre care am auzit numai lucruri deosebite de la colegii de aici, dar şi de la Ilie Iordache, care l-a avut antrenor la Dinamo II. Toată lumea vorbea frumos de el şi m-am convins că este un antrenor de viitor, care a reuşit să creeze o atmosferă foarte bună la Pandurii. Este mai frumos acum la Pandurii, dar trebuie să ajutăm şi noi antrenorii şi conducerea echipei pentru a avea şi rezultate bune“, a mai spus Orac.

„Sper să nu ne mai
batem la retrogradare“

Deşi vine din plin campionat, Daniel Orac a urcat cu echipa la Rânca pentru că nu strică o pregătire în plus. „Cu grecii eram în plin campionat. Dar este binevenită această pregătire, pentru că în Grecia nu erau cantonamente. Ei luau vacanţă de sărbători o săptămână, apoi continuau pe 6 ianuarie cu meciuri. Se fac doar antrenamente de menţinere acolo, fără cantonamente, şi în aprilie se ia vacanţă două luni şi apoi vin din nou la pregătire“, a spus Orac. Acesta speră ca echipa să nu mai treacă prin chinurile retrogradării şi să se bată pentru obiectivul propus, locurile 6-10. „În clasament nu stăm rău. Sper să nu ne mai batem la retrogradare. Am sperat, la un moment dat, când era echipa cu Iordache, Vasilache, Piţurcă şi tot colectivul de atunci, să ajungem şi noi în primele şase echipe din ligă. Nu s-a putut atunci, dar acum sunt convins că se poate mai mult. Acum, atmosfera e perfectă şi trebuie să profităm de acest lucru, să jucăm cât mai bine“, şi-a propus Orac. Ciobotariu crede că nu se pune problema reacomodării lui Orac, însă depinde de el dacă se va integra şi în primul unsprezece. „Dacă l-am adus înseamnă că l-am dorit la echipă şi mai departe depinde de el dacă se va integra în echipă, depinde de prestaţiile lui în meciurile amicale, dar nu cred că va fi greu să se acomodeze pentru că sunt aceeaşi jucători“, a afirmat „Ciobi“.

Păcurar, pe picior
de plecare

Alexandru Păcurar nu a făcut deplasarea cu echipa la Rânca, plecând spre Cluj după antrenamentul de vineri dimineaţă. Păcurar a motivat că are de dat un examen la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, însă, la revenirea din vacanţă, afirmase că şi-a rezolvat examenele, având de susţinut doar licenţa, la sfârşitul lunii ianuarie. Cel mai probabil, golgheterul pandurilor îşi negociază plecarea de la Pandurii, Alex recunoscând că nu duce lipsă de oferte. „Oferte sunt şi din afară, şi din ţară, dar se cere prea mult şi cei care mă vor nu pot să plătească atât. Dacă nu se rezolvă nimic, rămân aici“, a afirmat Păcurar. Pandurii Târgu Jiu i-a eliberat lui Alex Păcurar o hârtie prin care se poate transfera la orice club în contul unei sume minime de transfer de 300.000 de euro. Cel mai prolific fotbalist al pandurilor în turul campionatului, cu cinci goluri marcate, Păcurar a ratat în această iarnă transferul la FC Vaslui, moldovenii preferându-l pe bistriţeanul Lucian Sânmărtean.

Sato mai vine o dată

Japonezul Minori Sato va fi testat şi în amicalul pe care Pandurii Târgu Jiu îl va susţine săptămâna viitoare la Târgu Jiu, după stagiul de la Rânca, pentru ca antrenorul Liviu Ciobotariu să tragă o concluzie. „Nu am avut timp suficient să-l văd, îl voi lăsa să meargă la echipa naţională, după care aş vrea să-l mai văd câteva zile. Mi-a lăsat o impresie bună, însă nu pot lua o decizie după două antrenamente, mai ales că am îmbinat antrenamentele fizice cu cele tehnico-tactice şi nu am reuşit să-l văd la un joc. Pentru mine este foarte elocvent un joc amical, unde pot să-i văd calităţile. Cu siguranţă, când ne vom întoarce de la Rânca îl voi aduce să-l văd mai bine“, a declarat Ciobotariu. Sato nu a urcat cu Pandurii la Rânca, fiind nevoit să onoreze o convocare la naţionala de tineret a Japoniei, care susţine un amical în Turcia. Înainte de plecarea din Târgu Jiu, Minori Sato a spus că Pandurii i-a oferit un contract fără a se detalia clauzele contractuale, sosirea sa la Târgu Jiu fiind legată şi de posibila plecare a lui Păcurar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS