21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBute, dă-i somn lui Andrade!

Bute, dă-i somn lui Andrade!

Meciul va avea loc duminică dimineaţă, în Quebec, într-o sală cu peste 15.000 de locuri, şi va fi transmis în direct de TVR 1, începând cu ora 5.30 (ora României).

Campionul mondial la categoria supermijlocie, Lucian Bute, se află în faţa celui mai mare test de la cucerirea centurii şi asta pentru că nu l-a „dovedit“ în prima confruntare, desfăşurată la Montreal (Canada), pe mexicanul Librado Andrade. Pugilistul nostru a câştigat 11 dintre cele 12 reprize pe 24 octombrie, la „Bell Centre“, însă a fost trimis la podea în ultima, iar arbitrul a încheiat lupta când românul s-a ridicat. Andrade a afirmat că arbitrul l-a favorizat pe „Mister KO“, încetând să numere atunci când Bute se afla la podea, iar presa canadiană a scris că „judecătorul“ a numărat prea încet şi românul a fost salvat de gongul final. În urma acestor supoziţii, Lucian Bute a acceptat să-i ofere revanşa mexicanului, promiţând că de data aceasta nu va exista nici un dubiu în privinţa învingătorului.

„Mister KO“, sigur pe el

În privinţa meciului de la Quebec, Lucian Bute nu a intrat în jocul declaraţiilor, afirmând doar că este pregătit să-l îngenuncheze pe Librado Andrade şi să demonstreze că merită să fie campion mondial în continuare. „Ştiu că toată lumea aşteaptă această luptă, şi eu la fel, deoarece vreau să rezolv această afacere cu Andrade. Sâmbătă seară (duminică, la 5.30, ora României – n.r.), toată lumea va spune că a văzut un nou Lucian Bute. Cum am spus şi atunci după meci, am vrut o revanşă cu el. Dacă s-ar fi văzut tot meciul de atunci, lumea ar fi înţeles că am controlat partida. Am căzut, dar m-am ridicat şi nu am pierdut centura. Va fi alt meci, Andrade va lovi umbra mea de această dată. Vreau să demonstrez tuturor că a fost o întâmplare“, a spus pugilistul nostru. „Pot să vă asigur că Andrade nu va câştiga, poate doar mă va obosi un pic. Dacă va decide să mă atace încă de la începutul meciului, va avea impresia că se bate cu o fantomă şi va lovi mai mult aerul“, a punctat Bute, care ar putea deveni primul boxer român declarat numărul unu în lume la categoria sa de greutate, într-un clasament general, întocmit de revista Ring Magazine, cea mai influentă publicaţie din „nobila artă“. De luni bune, Lucian Bute este pe locul doi în Ring Magazine. Până săptămâna trecută era devansat de Mikkel Kessler. De luni, pe locul 1 a urcat americanul Andre Ward, cel care l-a învins pe Kessler în „Turneul campionilor“, dar o victorie duminică dimineaţă i-ar asigura lui Bute şefia: „Pot deveni numărul unu în lume? E foarte bine, asta îmi doresc, dar am timp după meciul cu Andrade să mă gândesc la asta“.

Leu mizează pe gălăţean

Mihai Leu, campion mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBO, primul deţinător al centurii profesioniste din boxul românesc, este sigur că Lucian Bute îl va învinge înainte de limită pe Librado Andrade în gala de la Quebec.
„Îl cunosc pe Lucian de foarte mult timp, este un boxer serios. În primul meci cu Andrade a făcut o greşeală, trebuie s-o recunoaştem, dar cred că de această dată va câştiga mult mai clar. Sunt convins că va fi un meci foarte echilibrat, Andrade va ataca de la început, dar eu cred că Lucian poate să câştige. El este campion mondial, iar singurul lucru care pot să i-l recomand, pentru că de partea tehnică şi de pregătire ştie cum să se ocupe, este că e important să rămâi întotdeauna cu picioarele pe pământ, să-ţi tratezi adversarii cu maximă seriozitate. Sunt convins că îşi va păstra titlul, pentru că îl preocupă mult asta. Eu cred că Lucian va câştiga înainte de limită“, a spus Mihai Leu.

Mexicanul a fost
îngâmfat la conferinţa
de presă

La rândul său, Librado Andrade a afirmat că nu concepe să nu devină campion mondial: „Lucian este un pugilist bun, dar am demonstrat deja la ce ne putem aştepta. El are mai multe de demonstrat decât mine. Îl cunosc pe Bute acum şi am foarte multă încredere în mine. Vreau să-l înving prin KO, ca să nu mai existe nici o îndoială. Voi încheia acest meci aşa cum trebuia să se încheie primul. Acum am primit această şansă şi nu o voi lăsa să-mi scape. Îl voi răni şi îl voi opri. Am sentimentul că va încerca să mă ţină la distanţă de această dată, ca să poată fugi şi să nu stea în faţa mea. Îl voi dărâma puţin câte puţin şi de data aceasta nu voi mai lăsa să-mi scape şansa de a-l face KO“, a spus Andrade. „E dreptul lui să spună că nu îmi va acorda mai mult de trei reprize. Şi eu îl ştiu pe el şi îmi voi doza efortul şi o să rămân campion“, a replicat Lucian Bute.
Dacă Librado Andrade a fost îngâmfat la conferinţa de presă, antrenorul său, Howard Grant, a fost foarte dur în declaraţii. „La primul meci, Librado i-a arătat prea mult respect campionului. Nu vorbim despre o competiţie de patinaj artistic aici, este un meci de box. Nu vreau numai un KO, vreau ca Librado să-i facă rău, să-l pedepsească, să-l bată până îl lasă lat, să-l pulverizeze“, a spus Grant, „câştigând“ antipatia tuturor susţinătorilor lui Bute din Canada şi din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII