24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim domină Europa!

Oltchim domină Europa!

Oltchim – Zvezda 31-27
Sala Sporturilor „Traian“, spectatori: 2.000.
Oltchim: Ungureanu, Tolnai – Puşcaşu (3 goluri), Neagu (5), Stanca (3), Luca (3), Elisei (2), Maier (7), Manea (3), Szucs, Vădineanu (2), Vashchuk, Shymkute (1), Lecuşanu (2). Antrenor: Radu Voina.
Zvezda: Suslina, Kalinina – Sashurkova (4), Krutova, Dmitrieva (3), Vyakhireva (3), Yushchenko (1), Baranovskaya (2), Koroleva (2), Andryushina (3), Vetkova (1), Polenova (7), Potapenko (1), Dronina. Antrenor: Evgeni Trefilov.
Au arbitrat: V. Kohout – P. Novak (Cehia).

Campioana României la handbal feminin a trecut fără drept de apel de Zvezda Zvenigorod şi a preluat şefia Grupei C din Liga Campionilor.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, avea mare nevoie de o victorie în meciul cu rusoaicele de la Zvezda Zvenigorod, care a contat pentru etapa a doua a Grupei C din Liga Campionilor. Disputa a fost echilibrată în prima sa parte, trupa antrenată de Evgheni Trefilov reuşind să se ţină scai de vâlcence, care au intrat la cabine cu un avantaj de doar două goluri, scor 16-14. În partea a doua, elevele lui Radu Voina au zburdat pe teren şi şi-au mărit treptat avansul, pe fondul unei apărări la sânge şi a unei evoluţii de excepţie a portăriţei Paula Rădulescu. Chiar dacă oltencele au ratat exasperant în postură de unu la unu, Oltchim s-a impus în final cu 31-27 şi a urcat pe primul loc al clasamentului Grupei C, cu punctaj maxim.

Elisei stă şase luni

Extrema Oltchimului, Valentina Ardean Elisei, s-a accidentat în minutul 22 al meciului cu Zvezda din etapa a doua a Ligii Campionilor Europeni. Potrivit oficialilor campioanei României, Elisei are o ruptură a ligamentelor încrucişate şi va avea nevoie de o perioadă lungă de inactivitate. „Valentina a făcut un test RMN la Râmnicu Vâlcea şi în proporţie de 80% a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate. Testul va fi trimis şi la Bucureşti. Sper ca diagnosticul să nu fie confirmat dar, din păcate, şansele sunt minime. Probabil va trebui să stea în afara terenului cel puţin o jumătate de an“, a spus vicepreşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru.

„Am meritat victoria“

Antrenorul Oltchimului, Radu Voina, este mulţumit de succesul înregistrat de campionana României în faţa rusoaicelor de la Zvezda Zvenigorod: „A fost un meci extrem de dificil, chiar dacă în unele momente Oltchim a dat impresia că este uşor. A făcut un meci bun, în special în faza de apărare, acolo unde ne-am mobilizat foarte bine. În atac am ratat exasperant, de multă vreme nu am mai văzut atâtea ratări. Fetele
şi-au dorit mult victoria pe care eu cred că au meritat-o“. Voina se gândeşte deja la meciul din etapa viitoare a Ligii Campionilor, cu ETO Gyor: „Unguroaicele vin la Vâlcea să-şi vândă scump pielea. Sigur nu vom avea un meci uşor. Cu ajutorul lui Dumnezeu, dar în special al nostru, vom învinge şi vom rămâne pe primul loc al Grupei C şi vom avea sărbători liniştite“. Antrenorul Oltchimului spune că încă nu se gândeşte la o eventuală finală a Ligii Campionilor, obiectivul propus pentru acest sezon: „Sunt adeptul paşilor mărunţi, întâi să ne calificăm din grupă, apoi vom evolua în grupele principale. Mai e mult până la o eventuală finală a Ligii Campionilor“. De partea cealaltă, antrenorul oaspetelor de la Zvezda Zvenigorod, Evgheni Trefilov, a declarat că Oltchim merita victoria: „Oltchim a fost mai bună. Românii de la Vâlcea sunt deştepţi, au concentrat la Oltchim cele mai bune valori din România şi au format o echipă care în acest sezon se poate bate la cucerirea trofeului. Nouă nu ne-a mers jocul acum, dar nu dezarmăm. Sunt trei echipe, Oltchim, Gyor, Zvezda, cu şanse aproape egale la calificarea din Grupa C. Să ignori Gyor-ul ar fi o mare prostie, chiar dacă am înţeles că unguroaicele au învins greu, pe propriul teren, pe Istako (scor 29-28 – n.r.)“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS