10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStrategie falimentară

Strategie falimentară

Şi eliminaţi din Cupă, şi bătuţi de Oţelul, acestea sunt consecinţele strategiei lui Cîrţu şi Condescu de a menaja jucătorii la Iaşi, în „şaisprezecimile“ competiţiei KO. Cei doi nu au învăţat nimic din lecţia din sezonul trecut, când au trimis rezervele la Vaslui cu gândul de a învinge Poli Iaşi acasă, joc terminat, însă, la egalitate, 1-1. Deşi Oţelul a jucat miercuri prelungiri în Cupă, cu Unirea Alba Iulia, tot echipa lui Dorinel Munteanu a fost mai proaspătă la Târgu Jiu, dominând clar în ultimul sfert de oră. Pandurii Târgu Jiu a încheiat o săptămână neagră, cu trei înfrângeri consecutive, două în Liga I şi una în Cupa României, dar a pierdut şi „bătălia“ de un milion de euro cu Dinamo Bucureşti. Sorin Cîrţu şi-a asumat vina pentru eşecul cu Oţelul, dar şi ghinionul, şi prostia au contribuit la seria neagră a gorjenilor. „Sunt mâhnit şi dezamăgit, pentru că e un moment pe care nu mi l-aş fi dorit. A fost o săptămână urâtă, cu trei meciuri pierdute de noi, şi s-a terminat şi mai urât pentru că am pierdut acasă. Eu sunt vinovat de tot ce s-a întâmplat, n-am ce să spun. Nu ştiu cât e ghinion şi cât prostie, dar toate au fost amestecate la acest meci. Nu e o scuză pentru rezultat faptul că am avut o săptămână încărcată pentru că n-au jucat în cupă toţi. Au avut o atitudine cât de cât pozitivă până prin minutul 70, dar nici atunci nu aveau voie să nu mai joace. Poate se termina 2-2. A fost la fel ca la partida cu Internaţional“, a declarat Cîrţu.

Amatorism sau lipsă de comunicare?

Sorin Cîrţu a ezitat să-l introducă pe teren, în jocul cu Oţelul, pe sârbul Predrag Lazic, aflat pe banca de rezerve, după ce jucătorul l-a anunţat că nu are vizat permisul de muncă. „Lazic a venit la pauză să-mi spună că nu am voie să-l bag în teren pentru că nu are permisul de muncă. Dacă-l băgam, pierdeam cu 3-0. Dar cred că mai bine îl băgam şi dădeam vina pe asta. L-am luat în cantonament fără să ştiu situaţia lui, nimeni nu-mi spune nimic şi stă şi pe bancă. Dar, dacă se pierde, e vina antrenorului!“, a răbufnit Cîrţu. Oficialii clubului Pandurii susţin însă că Lazic ar fi putut evolua. „Din punctul nostru de vedere, Lazic a avut drept de joc pentru că permisul de muncă se obţine până pe 31 decembrie 2009. În caz contrar, Liga Profesionistă de Fotbal ridică dreptul de a evolua al jucătorului care nu a obţinut permisul de muncă. La  Pandurii nici un jucător nu a avut astfel de probleme“, a răspuns secretarul general al clubului, Daniel Băloi. Cel care trebuia să-i ofere aceste lămuriri lui Cîrţu era delegatul echipei, Ion Ţambu, însă acesta a fost depăşit de situaţie, cum s-a mai întâmplat şi în alte rânduri.

Cîrţu, huiduit

Neinspirat cu Oţelul Galaţi, Sorin Cîrţu a fost sancţionat la final de spectatorii nemulţumiţi de înfrângere. Deşi a zăbovit minute bune după meci pe banca de rezerve, Cîrţu a fost acompaniat de huiduieli în drumul său spre vestiare, la fel ca jucătorii. „Publicul vine la meci să vadă victoria echipei gazdă şi e mai puţin interesat să facă o analiză. Vrea ca echipa lui să bată, să dea goluri, apoi fluieră jucătorii, fluieră antrenorul. Te deranjează dacă se ia de tine pe stradă, dacă vine în tribună şi huiduie, nu? De asta e tribuna, să fie populată şi cu elemente de genul acesta, care fluieră, huiduie, ţipă. Asta e atmosfera unui meci. Poate ar fi fost bine ca echipa să fi fost încurajată cum a fost cea de la Galaţi de 10-15 inşi, dar e altfel de obişnuinţă, de educaţie. Nu mă apuc să fac analiza comportamentului publicului, e liber să facă ce vrea“, a comentat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII