10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii fac mineriadă fotbalistică

Pandurii fac mineriadă fotbalistică

Conducerea clubului Pan-durii refuză să pună în practică somaţia LPF de a achita un milion de euro clubului Dinamo Bucureşti în cazul „Ilie Iordache“, preferând să piardă jocul de duminică, cu Oţelul Galaţi, la „masa verde“. „Nu vom face o înţelegere cu Dinamo, prin care să ne facă să recunoaştem aceste hotărâri ale Comisiilor din cadrul LPF. Am avut mai multe discuţii cu cei de la Dinamo, ne-am asumat riscul ca, dacă noi pierdem procesul în instanţele civile sau sportive, să plătim acest milion care este în afara legii. Acest milion, dacă am avea posibilitatea să-l dăm mâine, nu putem să-l dăm fiindcă au hotărât nişte instanţe care nu există. DNA sau alte organisme ale statului s-au sesizat sau au făcut arestări pentru 15.000 de euro, de-abia ar aştepta să plătim acest milion şi să înceapă alte necazuri. Comitetul Executiv, la rugăminţile lui Cristi Borcea, i-a eliberat cartea verde lui Ilie Iordache şi a încălcat o hotărâre a unei comisii din cadrul FRF, iar noi am înţeles că, dacă domnul Borcea a făcut presiuni, cum scrie în procesul-verbal al unei şedinţe din iulie, fiind proprietari 50%, am crezut că vrea să i se dea drumul jucătorului. E criză şi unii cred că pot să fure un milion de euro. Odată cu începerea sezonului competiţional 2009-2010, LPF a cerut ca unele Comisii să-i fie atribuite. Statutul FRF nu a fost respectat! S-a considerat că trebuie să achităm un milion de euro clubului Dinamo Bucureşti, deşi ni s-a dat dreptate şi de către FRF şi în instanţele civile. Am atacat la TAS decizia Comisiei de Recurs, am notificat pe toată lumea, dar nu s-a ţinut cont şi legile după care se ghidează cei care iau aceste decizii nu sunt în concordanţă cu actele legislative din România“, a spus preşedintele Marin Condescu.

AFR în locul FRF

Chiar dacă suporterii echipei Pandurii ar prefera un joc de Liga I, duminică, la ora jocului cu Oţelul, vor avea parte doar de un miting de protest pe „Municipal“, ce va fi urmat de alte demersuri. „Duminică, vom face o întâlnire pe stadionul din Târgu Jiu cu cei 7.500 de abonaţi şi acţionari. Luni, vom convoca reprezentanţii cluburilor care sunt finanţaţi de către minerit, energie, sindicate şi alţii care vor să participe. Marţi vom convoca  Adunarea Generală pentru înfiinţarea unei noi structuri sportive în România. I-am zis generic Asociaţia Fotbaliştilor din România. Tot marţi vom hotărî retragerea din ligile în care activează aceste structuri, care vor vrea să constituie această nouă asociaţie sportivă din România. Având în vedere că Legea sportului spune clar că la nivel naţional poate să funcţioneze o singură structură pe ramură de activitate, am cerut scoaterea în afara legii de către MTS a FRF şi a LPF care funcţionează fără respectarea legislaţiei. Miercuri, vom depune documentele la tribunal pentru înscrierea statutului şi primirea avizului de la MTS, ne vom adresa instituţiilor internaţionale pentru a le aduce la cunoştinţă că funcţionează această structură în România, pentru că la aceasta vor adera toţi cei interesaţi“, a mai afirmat Condescu.
Dacă LPF va menţine sancţiunea de neprogramare a echipei Pandurii Târgu Jiu în etapa a opta a Ligii I, cu Oţelul Galaţi, şeful grupării gorjene va depune plângeri penale împotriva celor care se fac responsabili de această situaţie, în speţă Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir. Chiar dacă va retrage din campionate echipele finanţate de mineri, energie şi sindicate, în categoria aceasta intrând şi Pandurii Târgu Jiu, Condescu susţine că toţi fotbaliştii vor fi plătiţi în continuare, conform contractelor, şi vor evolua într-un campionat regional până în aprilie, când va avea loc Adunarea Generală a FRF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU