11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportConjunctură favorabilă pandurilor

Conjunctură favorabilă pandurilor

Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu
Stadion
„Steaua“, duminică, ora 16.00, GSP TV
Formaţii probabile:
Steaua:
Zapata – Ninu, Rada, Ghionea, P. Marin – Szekely, Onicaş, And. Ionescu, Nicoliţă – Kapetanos, Stancu.
Antrenor: Mihai Stoichiţă.
Pandurii: Mingote – Rusu, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Nalaţi, Murgan, Stângă, Păcurar – Stromajer, Raskovic.
Antrenor: Sorin Cîrţu.
Vor arbitra: I. Kovacs – Fl. Păunescu, I. Babadac.

Pandurii Târgu Jiu va încerca să dea lovitura în Ghencea unei echipe debusolate după demiterea neaşteptată a antrenorului Cristiano Bergodi.

Sorin Cîrţu (foto) se pregătea pentru un duel cu „italiano vero“ Cristiano Bergodi, însă peste noapte lucrurile s-au schimbat la Steaua Bucureşti. Nu prea mult, însă, în calea lui „Sorinaccio“ urmând să apară alt tehnician cu renume italian, „Lippi“ Mihai Stoichiţă. Deranjat că nu a fost primit în vestiar la pauza jocului cu Sheriff Tiraspol, Gigi Becali l-a demis pe Bergodi, iar cu Pandurii pe banca tehnică va lua loc Stoichiţă. Noul tehnician are la dispoziţie doar două zile să-l facă uitat pe Cristiano Bergodi, un antrenor care şi-a câştigat în scurtul său mandat respectul jucătorilor şi să aleagă tactica pentru redebutul său la Steaua. Situaţia din Ghencea poate fi speculată de Pandurii, care şi-ar putea continua seria rezultatelor pozitive.
„Sperăm să avem continuitate. Sunt mulţumit cu orice rezultat pozitiv. Când nu pierd, sunt mulţumit“, a spus Cîrţu. Chiar şi în acest condiţii, „Sorinaccio“ consideră că Steaua are prima şansă în duelul cu Pandurii. „Steaua e favorită. Nici ei nu au în componenţă jucători care excelează, în afară de Toja, de Ionescu. Nu ştiu care e starea lui Tănase. Dacă e apt de joc, îl avantajează un teren bun şi un joc combinativ. Steaua e o echipă diferită faţă de cea de anul trecut. Mi se pare mai aşezată în teren, cu o organizare a jocului bună, cu jucători tineri, cu aplomb care vor să demonstreze că s-au făcut nişte greşeli cu ei când au fost trimişi la alte echipe, plus că la Steaua politica este să se mizeze pe tineri“, a afirmat „Sorinaccio“. Jocul se va desfăşura fără spectatori, Steaua având terenul suspendat, lucru care nu-i convine tehnicianului gorjenilor. „Era mai bine cu spectatori. Ar fi scandat împotriva patronului şi ar fi pus presiune pe jucători“.

„Să sperăm că Istvan Kovacs nu fluieră a pagubă“

Comisia Centrală de Arbitri l-a delegat la jocul cu Steaua pe centralul Istvan Kovacs, din Carei, un arbitru cu care Sorin Cîrţu a avut conflicte. Cîrţu a glumit pe seama delegării arbitrului cu origini maghiare, Istvan Kovacs. „Să sperăm că nu fluieră a pagubă. Ne-a mers cam prost cu el, dar îl aşteptăm. Să nu iasă din ritmul arbitrilor străini. CCA i-a făcut pe plac lui Becali să-i dea arbitri străini“, a spus Cîrţu.
Acesta nu va putea conta la Bucureşti pe Hidişan, Tremonti şi Câju, toţi accidentaţi, şi va
adopta acelaşi sistem de joc ca şi până acum, chiar dacă evoluează în Ghencea. „Am jucat tot timpul 4-4-2. Poate am fost printre puţinele echipe din campionat care şi-au menţinut doi atacanţi în avanposturi. Mă interesează rezultatul, iar atacanţii mereu contribuie prin munca pe care o depun în teren. Trebuie să coroboreze munca şi eficienţa, dar Raskovic şi Stromajer sunt printre puţinii atacanţi din Liga I care muncesc. Îi aştept şi cu goluri“, a declarat Cîrţu. 

„Sorinaccio“,
nemulţumit de LPF

Faptul că Liga Profesionistă de Fotbal nu a comunicat încă programarea din etapa a VIII-a din Liga I l-a indignat pe antrenorul pandurilor, Sorin Cîrţu. Tehnicianul nu ştie cum să gestioneze antrenamentele până la jocul cu Oţelul, mai ales că Pandurii are de disputat marţi şi partida din Cupa României de la Iaşi.
„Este incredibil să nu ştii când eşti programat la meciul următor. Cred că nu s-a întâmplat niciodată. Munca pe care o face un manager la o echipă se bazează pe programare. Trebuie să ştii cum să gestionezi antrenamentele“, a afirmat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS