12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, în rol de buturugă mică

Energia, în rol de buturugă mică

Echipa de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu va juca duminică, de la ora 12.00, pe terenul candidatei la titlu, UCM Reşiţa, partida fiind transmisă în direct de Digi Sport. Deşi pare o misiune imposibilă pentru handbaliştii gorjeni, antrenorul Energiei, Vasile Stângă, crede în victoria echipei sale. „Un meci foarte-foarte greu, jucăm cu o candidată la titlu. Reşiţa s-a întărit foarte tare anul acesta, a luat jucători de echipa naţională. Va fi un meci deschis oricărui rezultat. Mergem să jucăm la victorie. Dacă pierdem, să o facem cu fruntea sus, să fim mulţumiţi după meci că am făcut tot ce e posibil să câştigăm. Putem fi buturuga mică, am făcut meciuri bune în deplasare, băieţii sunt conştienţi că e un meci foarte greu, dar nu imposibil de câştigat“, a afirmat Stângă. Croatul Ante Kukrika nu este încă refăcut în totalitate după entorsa suferită înaintea startului sezonului, însă va face parte din lot. „Kukrika e apt vreo 65%. A avut o entorsă foarte ciudată. Se antrenează, se recuperează şi sperăm ca până duminică să fie refăcut“, a spus Stângă.

„FRH e cu ochii pe arbitri“

Jocul de la Reşiţa va fi arbitrat de un cuplu tânăr din Iaşi, Bogdan Anton şi Iulian Cristea, care nu pot fi bănuiţi că vor împărţi dreptatea preferenţial.
 „Sunt doi arbitri noi, din Iaşi, tineri. Sper să arbitreze corect. Nu cred că se mai pune problema influenţelor din afară după câte s-au întâmplat în handbal. Sper să se potolească şi arbitrii. Greşeala e omenească, dar când se vede din avion că încearcă să dea nişte decizii ciudate, sigur că noi, antrenorii, ne enervăm şi o interpretăm ca atare. Şi FRH e acum cu ochii pe arbitri, toate cluburile au curaj să facă un raport după meci. Petru Ghervan (directorul tehnic al Bucovinei Suceava – n.r.) a afirmat, culmea, să vedem dacă se ţine de cuvânt, că arbitrajul de la Târgu Jiu a influenţat rezultatul şi nu va mai antrena echipa naţională dacă cei doi arbitri nu vor fi scoşi din arbitraj. O afirmaţie gravă“, a comentat Stângă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS