21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa a driblat spionii

Ştiinţa a driblat spionii

Amical

Internaţional – „U“ Craiova 2-0
Stadion „Internaţional“, spectatori: 1.300.
Au marcat: Itu ‘49, Frăsineanu ‘53.
Internaţional Curtea de Argeş: Arcaba – Băcilă, Viera, Izvoranu, Filip – Menassel, Voiculeţ, Vezan, Frăsineanu – Itu, Stoianof. Au mai jucat: Pampea – Cl. Ionescu, D. Stan, D. Matei, Abiodun, Andelkovic. Antrenor: Ştefan Stoica.
„U“ Craiova: Merlier – Misici, I. Popescu, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, J. Nicolae, Şoavă, Firţulescu – Fl. Costea, V. Badea. Au mai jucat: Mecea, Baird, Wobay, Roman, Buşu, Ologu, Gogoşoiu. Antrenor: Daniel Mogoşanu.

Universitatea a plecat învinsă sâmbătă de la Curtea de Argeş, după un meci în care craiovenii au preferat să facă unele experimente, fără să-i intereseze în mod deosebit scorul. Acest lucru şi-a pus însă amprenta asupra jocului, craiovenii punându-i pe picior greşit pe eventualii „spioni“ de la Poli Iaşi, următorul adversar al juveţilor în Liga I. Singurele ocazii ale alb-albaştrilor în prima repriză au fost două şuturi de la distanţă semnate J. Nicolae, respectiv D. Stoica. În partea a doua a meciului, gazdele au înscris de două ori, luând un avantaj decisiv pe tabela de marcaj. Oltenii au avut o singură şansă mai importantă de gol, dar australianul Baird, singur cu portarul, nu a reuşit să înscrie.
La Universitatea au lipsit câţiva jucători de bază. Dina, Mitchell, Dănănae şi Dilevski sunt accidentaţi, ultimul călcând strâmb la încălzire, iar S. Lung, Bărboianu, R. Barbu şi M. Costea au fost convocaţi la echipa naţională de tineret. Vali Găman a avut şi el probleme medicale, dar a fost recuperat, ieri alăturându-se lotului naţional de tineret, care a ajuns deja la Craiova. Revenit la Ştiinţa, Eugen Trică nu a putut evolua sâmbătă contra lui Frăsineanu şi compania din cauza unei miozite de efort. Oficialii craioveni dau însă asigurări că „Jose“ va fi apt de joc pentru meciul de la Iaşi.
Patronul Universităţii a găsit repede o explicaţie pentru eşecul de sâmbătă. „Pentru noi, meciul de la Curtea de Argeş nu a fost decât unul de antrenament, care se înscrie în ciclul de şase zile petrecute la Govora. În mod normal, meciul nu ar fi trebuit să se joace, echipa aflându-se la un nivel extrem de ridicat de oboseală. Am preferat însă să trecem peste acest aspect şi să dăm un meci jucătorilor tineri. Dacă azi (sâmbătă – n.r.) nu jucau Ologu, Firţulescu, Jackie, Buşu, Misic, Gogoşoiu şi Popescu, atunci când să îi bagi? Lotul care a intrat astăzi pe teren a jucat la circa 30-40% din capacitatea reală. Acest stagiu de şapte zile constituie un pas important în aducerea echipei la o formă fizico-tactică foarte bună“, a spus Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII