27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa vrea un titlu în memoria lui Oblemenco

Ştiinţa vrea un titlu în memoria lui Oblemenco

Suporterii şi clubul Universitatea l-au comemorat ieri pe fostul număr 9 al echipei din Bănie.

Un grup de suporteri de la Blue Lions au depus ieri-dimineaţă o coroană de flori la mormântul lui Ion Oblemenco din cimitirul Ungureni, aducând astfel un omagiu fostului mare jucător al Craiovei. Coroana, din flori alb-albastre, avea inscripţionat numărul 9, cel purtat de marele Ion Oblemenco, decedat în urmă cu 13 ani la Agadir (Maroc). De asemenea, a fost ţinută şi o slujbă de pomenire la care a participat, printre alţii, şi sora cea mică a lui Nelu Oblemenco, Clava-Rodica Negrilă. „Ce poţi spune despre o dramă de acum 13 ani, dar despre care noi, familia, tot nu credem că s-a putut întâmpla… Cuvintele nu pot reda pierderea lui Nelu. Mulţumim celor care se mai gândesc la Oblemenco“, a spus Clava-Rodica Negrilă. Trebuie amintit că fan-clubul Blue Lions a fost înfiinţat acum zece ani în memoria şi onoarea fostului „tunar“ al Ştiinţei, Ion Oblemenco. O coroană de flori a fost depusă ieri-dimineaţă de suporteri şi la statuia lui Ion Oblemenco din faţa stadionului, care, din septembrie 1996, îi poartă numele.

Jucaţi pentru el!

Ieri la prânz a venit rândul oficialilor Universităţii să-l comemoreze pe marele dispărut. Vicepreşedintele Ştiinţei, Lucian Mitu, şi ofiţerul de presă, Vicenţiu Neagoe, au depus o coroană de trandafiri alb-albaştri la căpătâiul „Tunarului“. „Îmi apar în faţa ochilor chipul blând al lui Ion Oblemenco şi faptul că a murit pe meleaguri străine. Noi ar fi trebuit să facem mai mult pentru el atunci, nu doar să dăm un nume stadionului. A murit departe de ţară, îndepărtat de cei care au fost atunci la club. Echipa nu poate decât să reînnoade succesele pe care Universitatea Craiova le-a avut când Ion Oblemenco activa la gruparea alb-albastră şi mă refer, în primul rând, la titlul din 1974. Poate o să luăm şi noi titlul şi îl vom dedica «Tunarului» Ion Oblemenco“, a spus Vicenţiu Neagoe.

De patru ori golgheter

Ion Oblemenco a jucat la formaţia alb-albastră din 1966 până în 1977, a câştigat un titlu (1973-1974) şi o Cupă a României (1976-1977) şi a fost de patru ori golgheter al României, în sezoanele 1966 – 1967, 1969 – 1970, 1971 – 1972, 1972 – 1973. În cele 285 de meciuri jucate în Liga I, a marcat 170 de goluri, fiind pe locul patru în topul golgheterilor all-time. Ion Oblemenco este primul fotbalist român căruia i s-a ridicat o statuie când încă era în viaţă. El a mai activat ca vicepreşedinte, dar şi ca antrenor secund şi antrenor principal la clubul oltean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII