20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu: Am reuşit să ne atingem obiectivele

Cîrţu: Am reuşit să ne atingem obiectivele

Concluzia tehnicianului Sorin Cîrţu după cantonamentul austriac este pozitivă, pandurii răspunzând bine atât la programul de pregătire, cât şi la jocurile de verificare. „În mare parte s-au îndeplinit toate obiectivele pe care le-am avut în vedere pentru acest stagiu. Accidentările nu ne-au afectat. Şi jucătorii s-au mai obişnuit cu acest sistem de lucru şi am avut şi o prezenţă bună la antrenamente faţă de ceea ce s-a întâmplat în retur, dar păcat că ne-au mai lipsit unii jucători. Ghindeanu, pe care îl aşteptăm acum, să vedem ce va face… Pe 25 iulie poate începe pregătirea şi, de luni, de când o să revenim noi, o să vină şi el la antrenamente şi va trebui să o ia de la început cu tot ceea ce au făcut ceilalţi“, a spus Cîrţu.
Pandurii Târgu Jiu nu a întâlnit nici un adversar dintre cei anunţaţi înaintea stagiului, dar Sorin Cîrţu s-a declarat mulţumit, cu două excepţii, de calitatea echipelor cu care au jucat gorjenii: „Meciurile amicale au fost bune, şi cu Ceske Budejovice, şi cu Denizlispor sau cu Apollon Limassol. Doar doi adversari au fost din ligi inferioare, Austria Karnten II şi NK Livar Gorica, dar uneori ai nevoie şi de meciuri din acestea. Încărcătura fizică a fost mare şi, în plus, am atins şi acest punct de pregătire la altitudine şi sper că toate acestea sunt benefice, pentru că am făcut o acumulare necesară pentru o abordare bună a meciurilor măcar în prima parte a campionatului şi apoi vom completa ce mai avem nevoie“.

„Achiziţiile“, pe placul tehnicianului

„Furat“ de la Dynamo Ceske Budejovice, unul dintre adversarii din Austria, fundaşul dreapta brazilian Ederson Lima poate deveni în scurt timp o certitudine la Pandurii, Cîrţu considerând că fotbalistul cariocas are calităţile necesare pentru a se impune. „Am observat o serie de calităţi la Lima în meciul cu Ceske Budejovice, dar şi la cele care au urmat. Rămâne să vedem în timp dacă va confirma. Turul de campionat ne va edifica în privinţa calităţilor lui şi sper să le scoată în evidenţă şi să ne ajute“, a afirmat Cîrţu. Şi reveniţii la echipă Kutlacic, Stromajer, Dedu şi Nalaţi sunt pe placul tehnicianului. „Cei care au venit, mă gândesc la Stromajer şi Kutlacic, sunt jucători buni. Stromajer s-a mişcat bine şi cred că va fi o soluţie de atac. Dedu şi Nalaţi sunt schimbaţi în bine, mult mai combativi şi mai receptivi la ceea ce vrem noi să facă şi sunt dornici să îndeplinească tot ceea ce au de făcut“, a declarat Sorinaccio.

Rezultate înşelătoare

Înaintea ultimului joc de verificare susţinut aseară, în Ungaria, Pandurii Târgu Jiu avea un bilanţ pozitiv, cinci victorii şi două egaluri, gorjenii reuşind să marcheze 27 de goluri şi să primească doar opt. Cîrţu susţine că aceste rezultate nu sunt relevante, condiţiile din campionat fiind diferite. „Văd că au dat goluri multe, dar rămâne să-i vedem în meciurile oficiale ce fac. Acum, ceea ce au reuşit la meciurile amicale nu trebuie să punem prea mult la socoteală. Meciurile cu Austria Karnten II sau cu NK Livar,  pentru că 12 goluri s-au dat numai la aceste întâlniri, nu sunt edificatoare. Dar au fost meciuri de antrenament, cu adversari inferiori. Nu sunt relevante aceste jocuri pe care le-am disputat pe fond de oboseală, şi a noastră, şi a adversarului. Sunt rezultate înşelătoare acum, pentru că sunt doar jocuri de pregătire şi, de fapt, aşa le-am şi considerat“, a concluzionat Cîrţu, care şi-a conturat deja primul unsprezece, însă atenţionează că nimeni nu este titular de drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII