28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, exemplu pentru Steaua

Pandurii, exemplu pentru Steaua

Pandurii Târgu Jiu a învins adversara Stelei din preliminariile Europa League chiar la Budapesta, elevii lui Cîrţu marcând de trei ori în ultimele şapte minute. Gorjenii au testat un atacant sârb, Vladimir Ribic, care a marcat un gol la prima lui apariţie în tricoul formaţiei din Târgu Jiu.

Echipa lui Cîrţu a câştigat şi cel de-al doilea amical al verii, împotriva adversarei Stelei din preliminariile Europa League, Ujpest Budapesta, chiar pe terenul formaţiei maghiare. Cîrţu a început jocul cu trei modificări faţă de partida cu Internaţional Curtea de Argeş, Mingote, Hidişan şi Tilincă făcându-şi loc în primul unsprezece. Oltenii au avut şansa deschiderii scorului, dar Stromajer a trimis peste poartă, cu capul, din câţiva metri. Ungurii au echilibrat jocul şi au fost periculoşi prin Pollak şi Tisza, dar defensiva românilor a intervenit la timp. Pandurii au trimis balonul în bară prin Stromajer, cu un şut de la marginea careului după o cursă a lui Tilincă. Acelaşi Tilincă a scăpat singur către poarta adversă, dar a fost faultat în careu, după care balonul a fost trimis în corner de un adversar, iar arbitrul a fluierat finalul reprizei.

Sârbul Ribic, testat de Cîrţu

Sub privirile preşedintelui clubului Pandurii, Marin Condescu, antrenorul Sorin Cîrţu a schimbat liniile la pauză, cu excepţia lui Chibulcutean, printre jucătorii trimişi pe teren aflându-se şi atacantul sârb Vladimir Ribic, testat de Cîrţu. Ribic a jucat ultima dată la Arsenal Kiev şi a fost coleg cu Ionuţ Luţu la Zhetysu Taldykorgan. „Ribic a venit azi (joi-n.r.), dar nu ştiu ce să spun, deocamdată, doar după o repriză. A înscris, dar poate să fie şi şansa nou-venitului. A înscris un gol, a avut însă prea puţine reuşite şi nu m-a impresionat. Cred că aş vrea altceva acolo. Asta o să discut şi cu preşedintele şi rămâne să vedem ce va fi“, a comentat Cîrţu prestaţia lui Ribic.
Gazdele au deschis scorul rapid după pauză prin Kabat Peter, care a speculat o eroare a portarului Stanca. După câteva minute, Pollak Zoltan a fost eliminat după un fault dur la Rusu, jucătorul gorjean primind câteva minute bune îngrijiri medicale, iar gazdele au evoluat în inferioritate numerică. Juniorii Rada şi Diaconu au fost trimişi pe teren de Cîrţu în finalul partidei, cel de-al doilea fiind coautor la golul egalării. Diaconu a centrat perfect pentru Ribic în careu şi sârbul a reluat în poartă de la câţiva metri. Finalul a aparţinut pandurilor, care au mai punctat de două ori până la final prin Raskovic, şut de la 16 metri, şi Luţu, lob superb din afara careului.
Pandurii a obţinut astfel a doua victorie a verii, după ce în primul amical a dispus la Târgu Jiu cu scorul de 5-2 de Internaţional Curtea de Argeş.
Următorul amical al elevilor lui „Sorinaccio“ este programat duminică, în Austria, cu Austria Karneten.

Atitudine mulţumitoare

Antrenorul Sorin Cîrţu s-a declarat mulţumit de modul în care s-au implicat elevii săi, în ciuda oboselii acumulate după jocul de la Târgu Jiu şi după deplasarea la Budapesta. „Valoric, am ales două formaţii apropiate pentru repriza I, dar şi a II-a. În urma eliminării fundaşului lor, am jucat şi 11 la 10, meciul s-a dezechilibrat, iar ei n-au mai putut să ne blocheze. Dar, per total, am fost mulţumit de atitudinea lor. A fost un joc frumos, alert şi pentru acest stadiu de pregătire s-au mişcat destul de bine“, a concluzionat Cîrţu.

Ujpest, echipă de retrogradare în Liga I

Tehnicianul pandurilor crede că Steaua Bucureşti nu va avea probleme în obţinerea calificării în preliminariile Europa League contra grupării maghiare, o formaţie ce în România s-ar bate la retrogradare. „Jucătorul cu numărul zece este destul de bun, mi-a plăcut. A fost cel mai periculos în momentul în care ei au avut mingea. În rest, sunt uşor de blocat, nu creează mari probleme, decât poate la fazele fixe… Sunt jucători foarte duri la anumite contacte şi, dacă arbitrul ar fi fost imparţial, probabil că ar mai fi fost cartonaşe roşii. De altfel, cartonaşul roşu primit de ei a fost meritat pentru atacul cu ambele picioare pe care l-a făcut fundaşul stânga. Din păcate, gestul acestuia din repriza a doua a dezechilibrat puţin forţele, pentru că aş fi vrut să văd cum se comportă jucătorii mei şi 11 contra 11. Dacă ar juca în campionatul românesc, Ujpest ar avea mari probleme. Sunt multe echipe care în clasament sunt situate sub noi, dar care sunt superioare celor de la Ujpest“, a mai spus Cîrţu. „Sorinaccio“ le-a oferit şi steliştilor reţeta succesului: „Cei de la Steaua trebuie să fie atenţi la fazele fixe pentru că sunt executate destul de bine. Au şi o manevră bună a mingii în momentul în care au balonul, dar, dacă ai o agresivitate pozitivă, le creezi mari probleme şi nu mai pot să reacţioneze. Şi, de fapt, aşa i-am blocat şi noi atunci când i-am dominat… Fundaşii centrali sunt foarte greoi şi rigizi. Dacă joci repede şi pe combinaţii, poţi să creezi mari probleme“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII