22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTeste pentru viitorii panduri

Teste pentru viitorii panduri

Marco Basara şi Laszlo Balint trebuie să confirme în pregătire pentru a semna un contract cu clubul Pandurii Târgu Jiu.

Deşi au efectuat vizita medicală cu Pandurii, sârbul Marco Basara şi Laszlo Balint nu sunt, oficial, jucătorii echipei din Târgu Jiu. Cei doi vor avea ocazia să semneze contractul de joc doar dacă vor confirma în perioada de pregătire, conform noii politici de transferuri a clubului Pandurii Târgu Jiu.
„Nu am semnat nimic, deocamdată, pentru că trebuie să vorbesc cu domnul preşedinte Marin Condescu şi cu antrenorul Sorin Cîrţu, dar sper că va fi totul în regulă şi ne vom înţelege. Nu am avut un an grozav din cauza accidentărilor, dar acum sunt sută la sută apt şi sper să joc cât mai bine. Pentru mine, în această perioadă, au fost şi alte variante, dar cu Pandurii a fost concretă“, a declarat Laszlo Balint. Gruparea gorjeană nu este dispusă să arunce cu banii în această perioadă de criză, acceptând numai jucători liberi de contract şi care să dovedească pe teren că merită să evolueze sub comanda lui Sorin Cîrţu.
„Basara şi Balint nu au semnat încă, să-i vedem mai întâi dacă sunt apţi şi dau randament. Vor semna, probabil, după cantonamentul din Austria“, a anunţat directorul sportiv, Robert Bălăeţ. Reticenţa oficialilor gorjeni este îndreptăţită, având în vedere că Balint nu a evoluat deloc sezonul trecut din cauza unei serioase accidentări, ruptură de ligamente la genunchi. Sâmbătă, este aşteptat la Târgu Jiu să dea probe un atacant brazilian, Rogerio de Jesus Abreu, propus echipei Pandurii de impresarul jucătorilor Mingote şi Cardoso, Gabriel Mucea.

Piţurcă Jr. revine
la Târgu Jiu?

Alexandru Piţurcă este aşteptat la antrenamentele echipei Pandurii Târgu Jiu, cu toate că numele său figurează pe lista de transferuri a clubului.
„Piţurcă şi-a exprimat dorinţa de a-şi găsi echipă şi de aceea e liber acum să îşi caute. A fost dorinţa lui să plece şi am decis să nu ne opunem“, susţinea Viorel Temelescu. Atacantul nici nu a fost prezent la vizita medicală, însă directorul sportiv, Robert Bălăeţ, îl aşteaptă pe Piţurcă Jr. sub comanda lui Cîrţu, deoarece nu există oferte pe adresa clubului.
„Piţurcă revine azi la antrenament deoarece nu are nici o ofertă. Nu şi-a exprimat dorinţa să plece. E jucătorul nostru şi trebuie să intre în programul de pregătire al echipei“, a afirmat Bălăeţ.  

Stromajer şi Kutlacik,
o nouă provocare

Slovenul Jaka Stromajer şi sârbul Nenad Kutlacik au revenit la Pandurii Târgu Jiu după un „exil“ la divizionara secundă CSM Râmnicu Vâlcea la solicitarea antrenorului Sorin Cîrţu, care le oferă o nouă şansă în Liga I. Kutlacik a fost declarat sezonul trecut cel mai bun fundaş central din seria a II-a, iar Stromajer s-a remarcat ca fiind cel mai bun marcator al formaţiei CSM Râmnicu Vâlcea.
„A fost foarte bine pentru mine la Vâlcea. Am fost folosit ca fundaş central şi am dat randament acolo, drept urmare am şi fost declarat cel mai bun fundaş central din seria a II-a. Dar a venit finalul de campionat şi nu prea am mai înţeles ce s-a întâmplat acolo“, a declarat Kutlacic. Şi atacantul sloven susţine că s-a simţit bine la Vâlcea, unde a ajuns după startul campionatului trecut. „Am avut acolo, după părerea mea, cea mai bună echipă din serie. În mod normal, ar fi trebuit să promovăm, dar e greu să joci 34 de etape cu aceeaşi echipă. În plus, în ultimele şapte etape, s-au întâmplat multe lucruri ciudate. Am avut cinci eliminări, două dintre ele într-un meci important, cu UTA, pe teren propriu“, a spus Stromajer. Acesta îşi va renegocia contractul cu Pandurii în baza unei clauze de prelungire, ca şi Kutlacik, care intră în ultimele şase luni de contract cu gruparea gorjeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU