22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii încă aşteaptă locul zece

Pandurii încă aşteaptă locul zece

Echipa lui Cîrţu a învins Oţelul Galaţi, însă a terminat sezonul fără să-şi îndeplinească obiectivul. Gruparea gorjeană mai speră la clasarea pe locul 10, posibilă doar în cazul depunctării echipei FC Argeş.

Meciul a debutat fără tatonări, gorjenii reuşind să deschidă scorul rapid, în minutul 4. Tilincă a dejucat pasul la ofsaid al gălăţenilor, a scăpat singur cu Kolev şi bulgarul l-a faultat în postură de ultim apărător. Balaj a arătat punctul cu var şi doar cartonaşul galben portarului gălăţean, iar Vasilache a marcat cu ceva emoţii, declanşând un tărăboi. Grigoraş a cerut jucătorilor să părăsească terenul, a aruncat cu sticle de apă în teren şi pe pista de atletism şi a arătat semne obscene către tribună. Centralul s-a făcut că nu vede, îndreptându-şi privirea şi paşii spre tribuna a II-a, în timp ce observatorul Garabet se chinuia să calmeze spiritele. Lipsa de reacţie a lui Balaj l-a enervat şi pe Cîrţu, care, la rândul său, a intrat pe teren şi a cerut eliminarea lui Petre Grigoraş. Până la urmă, circul a luat sfârşit, iar jocul s-a reluat cu Oţelul la timonă. Gălăţenii s-au bucurat şi ei rapid de un penalti, însă Bourceanu a fost anticipat de Stanca (’10). Stângă putea tranşa jocul câteva minute mai târziu, dar un fundaş gălăţean a respins din faţa porţii. Oaspeţii au presat mai mult în căutarea remizei, dar tot Pandurii a avut şansa golului. Mai întâi, Vasilache a şutat spre poartă, balonul lovindu-se de Tilincă, iar în minutul 73 Arrieta a fost trântit în careu de acelaşi Kolev şi Balaj a dictat un nou penalti şi eliminarea portarului bulgar. Grybauskas a intrat între buturi şi a parat şutul telefonat al lui Vasilache.
Atât Petre Grigoraş, cât şi Sorin Cîrţu au adresat reproşuri brigăzii de arbitri, considerată cea mai bună din ţară. Grigoraş şi-a felicitat echipa şi a urat arbitrilor să nu repete prestaţia modestă şi la finala Cupei României.

Cîrţu: Ne-au costat punctele pierdute uşor

Sorin Cîrţu s-a declarat mulţumit de deznodământul partidei, nu şi de sezon, Pandurii terminând pe locul 11, ratând obiectivul impus de club, clasarea pe locul 10. „E bine ca sfârşitul campionatului să-l termini cu o victorie pentru că prima şi ultima impresie contează. E o victorie pe care o meritam. Rezultatul este just pentru că am avut nişte momente care au fost în defavoarea noastră. Dar a fost un meci atractiv şi cu tensiune nesperată pentru două echipe care erau lipsite de grijile retrogradării. Ne-am bătut pentru locul zece în ideea în care credeam că şi Dinamo va face un rezultat bun la Piteşti. Anumite puncte pe care le-am pierdut uşor în timpul campionatului ne-au costat. Dacă astăzi am fi avut un punct în plus la zestrea noastră, am fi fost în avantaj“, a spus Cîrţu.
O clasare a pandurilor pe locul zece mai este posibilă doar dacă FC Argeş va fi depunctată după ce finanţatorul piteştenilor, Cornel Penescu, a fost acuzat de fapte de corupţie. „Să vedem dacă ne ajută această victorie şi dacă putem să mai ocupăm locul zece după nişte măsuri care se vor lua cu FC Argeş“, a spus Cîrţu.

Gorjenii îşi primesc primele

Deşi nu s-au clasat pe locul zece, pandurii au primit asigurări din partea conducerii că îşi vor primi restanţele din tur, sume ce pot ajunge la 12.500 de euro pentru fiecare jucător. „Suntem mulţumiţi de victorie, dar mai ales de faptul că în ultima etapă de campionat băieţii noştri au avut o atitudine pozitivă şi au jucat foarte bine. Le vom da primele şi dacă sunt pe locul 11, pentru meciul din această seară, şi garantăm acest lucru. Nu ne interesează ce se întâmplă acum cu FC Argeş, dar pentru modul în care s-au comportat băieţii  în meciul cu Oţelul vor primi primele pentru locul zece“, a declarat vicepreşedintele clubului, Viorel Temelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII