22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBătălie pentru obiectiv şi bani

Bătălie pentru obiectiv şi bani

Pandurii – Oţelul Galaţi
Stadion: „Municipal“, astăzi, ora 20.00.
Pandurii: Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Vasilache, Stângă, Stancu, Grecu – Tilincă, Raskovic. Antrenor: Sorin Cîrţu.
Oţelul: Kolev – Râpă, Sârghi, Jelev, S. Ilie – Bourceanu – Giurgiu, Paraschiv, Viglianti, Sălăgeanu – Ibeh. Antrenor: Petre Grigoraş.
Vor arbitra: C. Balaj – C. Nica, A. Oniţă.

Pandurii sunt obligaţi să învingă Oţelul Galaţi pentru a încheia sezonul 2008-2009 pe locul zece, cea mai bună clasare a gorjenilor în Liga I.

Echipa lui Sorin Cîrţu nu s-a mai bucurat de victorie de cinci etape, ultimul succes înregistrându-se pe „Municipal“, contra Universităţii Craiova, în etapa a 28-a. Ca să încheie sezonul în obiectiv, gorjenii trebuie să depăşească şi handicapul celui mai slab atac din Liga I, după Gloria Buzău, şi să învingă Oţelul Galaţi, una dintre cele mai ofensive formaţii ale campionatului. „Este un meci foarte greu. Oţelul a venit la Târgu Jiu cu două zile înainte de meci şi e clar că îşi propun acelaşi lucru ca şi noi. Mai e şi Gloria Bistriţa, care nu va avea un meci uşor la Buzău. Suntem trei echipe care ne batem pe locul zece, dar eu cred că miercuri (astăzi – n.r.) vom învinge şi vom fi pe acest loc“, a declarat preşedintele Marin Condescu. Acesta a răspuns afirmativ cererii echipei oaspete de a i se pune la dispoziţie un teren de antrenament în cele două zile dinaintea meciului, lucru care ar trebui să devină obligatoriu în Liga I. „Cei de la Oţelul au ajuns de luni la Târgu Jiu şi se pregătesc intens. Ne-au cerut să la punem la dispoziţie teren de antrenament şi, în spiritul care ne caracterizează pe noi de a fi de fiecare dată gazde bune, la fel cum am fost şi cu celelalte echipe, le punem la dispoziţie şi terenul de antrenament, şi pe cel sintetic. Noi nu primim acelaşi tratament când mergem în deplasare, dar facem  primul pas pentru ca pe viitor lucrurile să se reglementeze şi la acest nivel, cel puţin la prima ligă, deşi ar trebui la toate competiţiile. Gazdele ar trebui să fie obligate să pună o bază sportivă pentru antrenament la dispoziţie“, a afirmat Condescu.

12.500 de euro, miza jocului cu Oţelul

Miza jocului cu Oţelul, pentru panduri, constă în banii de prime, restanţi încă din tur, precum şi bonusul de aproximativ 300.000 de euro pe care clubul l-ar încasa din drepturile TV. Un jucător care a bifat majoritatea partidelor în care s-au câştigat puncte ar încasa 12.500 de euro, o sumă deloc de neglijat. Pe de altă parte, ocuparea locului zece ar fi echivalentă cu cea mai bună clasare a echipei Pandurii Târgu Jiu în Liga I. Şeful pandurilor salută delegarea lui Cristi Balaj la Târgu Jiu, acelaşi arbitru fiind desemnat şi la finala Cupei României. „Fotbalul românesc a devenit mai atractiv acum şi prin aceste arbitraje, care au fost imparţiale, nu neapărat cele mai corecte. Eu cred că delegarea lui Cristi Balaj este echivalentă cu una dintre cele care ar fi fost făcute la cel mai înalt nivel cu arbitri din afară, deci e o decizie foarte bună. Am fost dezavantajaţi în acest sezon de arbitri, dar au făcut-o din greşeală“, a declarat Condescu.
Conducerea pandurilor a hotărât să deschidă porţile la partida cu Oţelul, la fel ca la ultimul meci cu Farul. „Este accesul gratuit, dar e puţin populist să spunem că vor intra gratis pentru că nu vor fi mulţi, ci doar câteva sute de oameni, ceilalţi având abonamente. Aşa că pentru 200-300 de bilete, pe care să le vindem, am luat decizia de a permite accesul acestora gratuit. Fiind şi ultimul meci, sperăm să îi pregătim pe oameni şi pentru ceea ce va urma la partida de sâmbătă din Cupa României“, a mai spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS