22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii luptă pentru locul zece

Pandurii luptă pentru locul zece

Chiar dacă a obţinut un punct pe terenul CFR-ului, Pandurii Târgu Jiu a retrogradat un loc în ierarhia Ligii I, fiind devansată de Oţelul Galaţi, echipă cu care gorjenii vor da bătălia finală pentru locul zece. Această poziţie, care aduce un bonus de aproximativ 300.000 de euro din drepturile TV, este râvnită de trei formaţii, FC Argeş, în prezent pe locul zece, cu 41 de puncte, Oţelul Galaţi, poziţia a 11-a, cu 40 de puncte, şi Pandurii, pe 12, cu 40 de puncte. Cum FC Argeş primeşte vizita formaţiei Dinamo, obligată să învingă pentru a se menţine pe locul doi şi, mai mult decât atât, riscă retrogradarea din cauza scandalului de corupţie, lupta pentru locul zece se dă la Târgu Jiu. Echipa lui Cîrţu nu are decât varianta victoriei cu Oţelul, orice alt rezultat avantajându-i pe oaspeţi din cauza numărului mai mare de goluri marcate, 37 faţă de 26. O eventuală remiză a oltenilor în ultima etapă, coroborată cu o victorie a Gloriei Bistriţa la Buzău, ar arunca formaţia Pandurii pe locul 13, iar gruparea condusă de Marin Condescu ar pierde peste 200.000 de euro din drepturile TV. Şeful pandurilor, Marin Condescu, susţine că echipa nu va fi penalizată în cazul în care va rata obiectivul iniţial, clasarea pe locurile şase-zece, însă jucătorii nu-şi vor încasa primele restante. „Cred că o să ne încadrăm în obiectiv, locurile şase-zece, din păcate cu multe emoţii. Sorin Cîrţu a spus când a preluat echipa că îşi asumă obiectivul nostru, dar sarcina principală a lui a fost evitarea retrogradării şi a reuşit să îşi îndeplinească acest obiectiv. Nu vor fi sancţiuni dacă nu vor încheia sezonul pe locul zece, dar numai că nu vor mai lua acei bani pe care îi primesc dacă îndeplinesc al doilea obiectiv“, a declarat Condescu.  

8.000 de euro, „primă“ cu Oţelul

Clasarea pe locul zece, la finalul sezonului, este echivalentă, pentru fotbaliştii lui Sorin Cîrţu, cu deblocarea primelor restante din etapa a XVI-a. „Ne pregătim pentru partida cu Oţelul, pentru a putea debloca primele. Avem 23 de puncte neplătite din partidele trecute“, a confirmat Sorin Cîrţu. Asta înseamnă că pandurii nu au încasat nici o primă în retur plus alte două etape din tur, cu Oţelul şi CFR Cluj, perioadă în care gorjenii au câştigat cinci puncte în deplasare şi 18 pe teren propriu. Ştiind faptul că gorjenii plătesc cu 300 de euro punctul de acasă şi 500 de euro pe cel din deplasare, un jucător care a contribuit la câştigarea celor 23 de puncte ar avea de primit 7.900 de euro, la care s-ar adăuga 900 de euro pentru succesul cu Oţelul. Pandurii lui Cîrţu vor încasa aceşti bani cu condiţia să obţină locul zece pe plan sportiv şi nu în urma unei eventuale retrogradări a formaţiei FC Argeş. „Dacă se vor clasa pe locul zece la final de sezon nu vor avea primă de obiectiv. E o condiţie să dăm primele pentru toate meciurile care s-au jucat până acum şi la care s-au câştigat puncte, respectiv 300 de euro punctul acasă şi 500 în deplasare. Pentru punctele pierdute acasă e posibil să fie amendaţi numai dacă antrenorul va face referat, iar până acum nu a făcut nici unul de sancţionare. Nu am treabă cu retrogradarea echipei FC Argeş, această înţelegere e valabilă doar dacă poziţia a zecea se obţine în plan sportiv“, a mai declarat Condescu.

Juniorii, viitorul
pandurilor

Opt juniori de la Centrul de copii şi juniori al clubului Pandurii Târgu Jiu, Ionuţ Rada, Dragoş Iclînzan, Constantin Diaconu, Alin Apetroaie, Cătălin Mohora, Alexandru Avrămescu, Sergiu Vulpe şi Adrian Ularu sunt în atenţia lui Sorin Cîrţu, tehnicianul urmând să decidă pe cine va opri în lot pentru sezonul viitor. Promovarea tinerilor din propria pepinieră face parte din strategia clubului Pandurii pentru perioada următoare, aceasta fiind una dintre condiţiile impuse de club odată cu numirea lui Cîrţu pe banca tehnică, „Sorinaccio“ fiind cunoscut ca un tehnician ce acordă o mare atenţie tinerelor talente. „Nu vreau să vorbesc de strategii, de planuri sau de obiective pentru campionatul viitor. Mai avem de disputat o etapă din acest sezon. Antrenorul are mână liberă în privinţa juniorilor care vor ajunge la echipa mare în sezonul viitor“, a comentat Marin Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU