14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCondescu dă vina pe antrenorul Cîrţu

Condescu dă vina pe antrenorul Cîrţu

Lipsa de formă pe care o traversează Pandurii Târgu Jiu în acest final de sezon l-a nemulţumit pe preşedintele Marin Condescu, acesta dând vina pe antrenorul Sorin Cîrţu. „Forma pe care echipa o are în aceste momente este şi din vina antrenorului Cîrţu, care a făcut o strategie cel puţin ciudată. Toţi jucătorii pe care îi avem în lot şi pe care Cîrţu îi vedea ca şi titulari ne-au cam dezamăgit. Cred că-l voi convinge pe Cîrţu, pentru viitor, să aducă la echipa mare şi câţiva juniori de foarte mare perspectivă“, a spus Condescu. Acesta a fost deranjat de prezenţa lui Stancu printre titulari, mijlocaşul pandurilor intrând şi în colimatorul tribunei din cauza numeroaselor greşeli. Şi Sorin Cîrţu a recunoscut că Stancu a jucat slab, însă a motivat că nu a avut alte variante. „Nu l-aş fi băgat pe Stancu, joacă prost de la început, însă nu am avut soluţii. Tribuna i-a taxat pentru că, la o prestaţie precum cea din prima repriză, lumea se manifestă, că de aceea vine la stadion. E normal să aibă atitudine şi jucătorii n-au de ce să se plângă. Eşti obligat, când ai intrat acolo pe verde, să-i dai satisfacţie spectatorului. Că are pretenţii mai mari sau mai mici, asta e altă problemă“, a afirmat Cîrţu. Şi neconvocarea lui Tilincă, golgheterul echipei, a fost de neînţeles pentru şeful grupării gorjene, fiind preferaţi acestuia pe banca de rezerve Luţu, Pârvu sau Alex Piţurcă. „Tilincă a jucat slab la Bistriţa, iar pe Pârvu l-am oprit în lot ca o soluţie pentru postul de fundaş dreapta în cazul în care s-ar fi accidentat Popete“, a răspuns Cîrţu.

Rada, regretat de „Sorinaccio“

Deşi afirmase că exclude debutul vreunui junior în Liga I în acest sezon, Sorin Cîrţu s-a răzgândit şi, la finalul meciului cu Farul, a regretat absenţa internaţionalului de juniori Ionuţ Rada. Legitimat la Energia Rovinari pentru a putea evolua în Liga a III-a şi la turneul zonal al juniorilor A, Rada nu poate fi folosit de Cîrţu cu toate că jucătorul a făcut în iarnă pregătirea cu echipa mare. Tehnicianul a lăsat să se înţeleagă că vinovaţi pentru acest fapt ar fi cei din conducerea clubului, uitând că a fost consultat în pauza competiţională şi şi-a dat acordul ca Rada să rămână legitimat la Energia. „Am jucători la echipa de juniori şi pot să joc cu fundaş central copil, cu Rada de exemplu, dar nu pot să dispun de el că e trecut pe Energia. Au zis să-l trecem pe Energia ca să luăm nu ştiu ce campionat şi acum suntem în grupă cu Oţelul Galaţi, CFR Cluj… În iarnă am avut opt fundaşi, câţi să fi oprit? Poate sunt eu predestinat pentru treburi din astea“, a declarat Cîrţu. Ameninţările cu amenda dinaintea jocului cu Farul Constanţa au fost simple vorbe „motivante“ aruncate de Sorin Cîrţu, tehnicianul anunţând la finalul partidei că nu are de gând să le pună în practică. „Vedem la sfârşit. Îi amendez pentru jocul ăsta şi dacă bat la CFR Cluj. Anul trecut nu au bătut acolo? Atâta pot jucătorii. Cerem poate prea mult“, a mai declarat Cîrţu.

Păcurar, taxat din nou de tehnician

Alexandru Păcurar, suspendat, nu a asistat la partida Pandurii Târgu Jiu – Farul Constanţa, motiv pentru Sorin Cîrţu de a-l blama. „A fost un joc important azi şi am avut jucător care nu a fost la meci. Nu putea să joace că, dacă îl băgam, pierdeam cu 3-0, dar cum să nu fie la meciul echipei lui? Apoi vine să îşi facă decontul, că a scăpat echipa. Poate are la contract ceva dacă scapă echipa, vreun bonus. Sau poate batem la Galaţi şi nu pierdem nici la Cluj, şi terminăm pe locul zece. Şi vine el după aceea să spună că are dreptul la nişte prime. Dar la meciul echipei lui nu vine! Acesta e interesul pentru echipă şi mai sunt din ăştia“, a afirmat Cîrţu. Relaţiile dintre Păcurar şi Sorin Cîrţu s-au deteriorat în etapa a doua a returului, când fotbalistul a ratat un penalti în partida cu FC Timişoara, la scorul 0-1, şi s-au tensionat, probabil iremediabil, după ce fostul căpitan al pandurilor s-a alăturat grupului celor care au dorit îndepărtarea lui Cîrţu de la echipă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS