12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, din nou fără glorie la Bistriţa

Pandurii, din nou fără glorie la Bistriţa

Gloria Bistriţa – Pandurii 1-0

Stadion „Gloria“, spectatori: 1.000.

A marcat: Diogo ’47.

Gloria: Albuţ – Velcovici, Ciucă, A. Mureşan, C. Petre (’69, Negrean) – Borbely, R. Mărginean, Frăsineanu, Nalaţi – Diogo (’76, Miclăuş), Zaharia (’28, Silvăşan). Antrenor: Ovidiu Sabău.

Pandurii: Stanca – Popete, Murgan (’25, Rusu), Chibulcutean, Stancu – Tremonti, Stângă, Păcurar, Vasilache (’58, Luţu) – Tilincă (’66, Andelkovic), Raskovic. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Cartonaşe galbene: Nalaţi, Silvăşan / Păcurar (’24, ’84), Luţu

Cartonaş roşu: Păcurar ’84.

Au arbitrat: Ov. Haţegan – S. Gheorghe, Ov. Maier.

Formaţia Pandurii Târgu Jiu nu a reuşit să schimbe tradiţia la Bistriţa, pierzând şi de această dată un joc pe care echipa lui Cîrţu l-a încheiat în inferioritate numerică, iar Murgan a ajuns la spital cu capul spart.

 

Speriaţi de perspectiva retrogradării, bistriţenii au luat cu asalt încă de la început poarta pandurilor, Sorin Cîrţu răspunzând cu o defensivă deficitară. Murgan şi Stancu au fost reprofilaţi fundaşi, iar Popete a revenit în primul unsprezece după o lungă pauză, soluţii de compromis, date fiind numeroasele indisponibilităţi. Jucătorul refuzat în iarnă de Cîrţu, Nalaţi, a dat tonul ocaziilor la poarta lui Stanca, din două faze fixe, dar de fiecare dată goalkeeper-ul pandurilor a reţinut cu siguranţă. Au urmat două lansări în adâncime pentru Zaharia, stopate la timp de olteni. Velcovici şi din nou Nalaţi
şi-au încercat şi ei norocul de la distanţă, fără rezultat. Formaţia Pandurii a ieşit din corzi în minutul 16 pe un contraatac, însă Tilincă, scăpat singur spre poarta adversă, a fost blocat de Albuţ. Gloria a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 24, când Diogo a trimis din lovitură liberă de la 17 metri în bara transversală, iar balonul a sărit la Zaharia, care a reluat cu capul peste poartă.

 

Murgan s-a ales cu cinci copci

 

Această fază a fost cu ghinion pentru Mădălin Murgan şi Zaharia, cei doi lovindu-se violent cap în cap, ambii fiind transportaţi cu ambulanţele la spital. Murgan s-a ales cu cinci copci chiar în ziua în care a împlinit 26 de ani, acesta revenind, totuşi, cu echipa la Târgu Jiu. Cîrţu a apreciat sacrificiul său după joc, dându-l exemplu pentru colegi. „Murgan a primit de ziua sa cinci copci. El pune suflet şi e normal să se accidenteze în aceste condiţii. Alţii sunt superficiali când evoluează, deşi acesta este serviciul lor", a spus Cîrţu. Deşi incomplet refăcut după o entorsă suferită la jocul-şcoală premergător meciului de la Bistriţa, Rusu a fost obligat să intre pe teren în locul lui Murgan, fiind singura soluţie viabilă pe banca de rezerve. Evenimentul parcă i-a trezit pe panduri, Raskovic dând emoţii gazdelor cu un şut puternic din interiorul careului, lateral dreapta, dar Albuţ a fost la post. Tilincă s-a trecut şi el pe lista celor care au ratat, reuşind să reia din patru metri o minge recuperată in extremis de Vasilache.

 

Cîrţu, nemulţumit de unii jucători

 

Gloria Bistriţa a rezolvat ecuaţia celor trei puncte imediat după reluare. Mingea a circulat pe traseul Silvăşan-Mărginean-Nalaţi, iar Diogo a reluat la colţul lung, în vinclu, din interiorul careului. Cu avantaj pe tabelă, echipa lui Sabău a făcut pasul înapoi şi a încercat să-i surprindă pe gorjeni pe contraatac. Cîrţu a forţat egalarea cu Luţu şi Andelkovic, fără succes, mai ales că Pandurii Târgu Jiu a evoluat ultimele zece minute în inferioritate după ce Păcurar a fost eliminat pentru două galbene. Andelkovic a greşit ţinta în prelungiri şi, totodată, un egal ce ar fi consfinţit salvarea matematică de la retrogradare a gorjenilor. Antrenorul pandurilor nu a contestat rezultatul şi a spus că aştepta mai mult de la jucători. „A fost un meci aprig disputat. Gloria a câştigat toate punctele, dar cred că meritat. N-aş vrea să caut alibiuri, dar am avut şi noi probleme de efectiv. Având în vedere însă numele din lot, am avut o echipă competitivă. Mă aşteptam la altceva. Am avut probleme în apărare şi am oferit gazdelor ocazii bune", a declarat Cîrţu.

 

Sabău: Am suferit pentru victorie

 

Antrenorul echipei Gloria Bistriţa, Ovidiu Sabău, şi-a felicitat jucătorii pentru victorie. „Am obţinut o victorie muncită şi meritată. În prima repriză am condus jocul şi ne-am creat foarte multe ocazii. Şi ei au avut două situaţii pe greşelile noastre, iar dacă ar fi marcat, ne-ar fi fost foarte greu să revenim. Ne-a afectat şi ieşirea lui Zaharia, pe care sper să-l recuperăm până la meciul de la Mediaş. În partea a doua am controlat jocul şi am avut iniţiativă, chiar dacă ne-am retras în unele momente pentru a-i surprinde pe contraatac. Îi felicit pe jucători, au suferit foarte mult pentru această victorie. N-am încheiat încă nimic, va trebui să mai câştigăm cel puţin patru puncte, dacă nu şase", a spus Sabău.

 

Nalaţi, 100 de jocuri în Liga I

 

Căpitanul bistriţenilor, Adrian Nalaţi, a disputat, în partida cu Pandurii Târgu Jiu, meciul 100 în Liga I. Nalaţi este jucătorul echipei din Târgu Jiu, pentru care a evoluat în turul campionatului în zece partide, iar în intersezon a revenit la Bistriţa, sub formă de împrumut. „Mă bucur că meciul 100 în Liga I pentru mine a coincis cu o victorie importantă a echipei. Am luat trei puncte mari după un meci greu. Este un succes meritat", a spus Nalaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU