16.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia face prezenţa la Sibiu

Energia face prezenţa la Sibiu

Formaţia gorjeană întâlneşte mâine campioana HCM Constanţa în meciul de deschidere a turneului final al Cupei României, organizat la Sibiu, elevii lui Vasile Stângă fiind cotaţi cu ultima şansă în competiţia KO.

 

Cele mai bune opt echipe ale Ligii Naţionale în sezonul 2008-2009 îşi dau întâlnire, în perioada 14-17 mai, la turneul final al Cupei României, a doua competiţie handbalistică a ţării, care va avea loc în Sala Sporturilor „Transilvania" din Sibiu. Calificată de pe locul opt, Energia Pandurii Târgu Jiu va juca împotriva campioanei HCM Constanţa, misiune imposibilă pentru elevii lui Vasile Stângă, având în vedere problemele de lot şi de atitudine din ultimul timp. „Sper să nu facem act de prezenţă la Sibiu. Încă nu am intrat în vacanţă. Obiectivul meu este calificarea în finala Cupei României. Eu vreau, dar să vrea şi jucătorii! Mi-e frică de oboseala acumulată şi de lipsa lor de motivaţie. Poate atmosfera de la Sibiu ne motivează. Eu am discutat cu jucătorii şi majoritatate au promis că vor merge să se bată cu Constanţa. Sunt convins că jucătorii au ambiţia să facă un turneu bun. Probabil le e frică să nu se facă de râs. Va fi un prim meci pe viaţă şi pe moarte", a afirmat antrenorul Vasile Stângă. Tehnicianul nu poate conta pe Mazilu, Enache, Stanciu şi Vali Popescu (accidentaţi), iar alţii care sunt la final de contract sunt cu gândul în altă parte. „Ce schimbări să fac la cupă? Stăm în nouă jucători pentru turneul final al Cupei României, primii şapte, plus două rezerve, Păiuş şi Veljkovic. Enache, Mazilu, Popescu nu vor juca, iar Vasiloiu sigur va sta pe bancă. Avantajul echipelor mari este că au pe bancă jucători de aceeaşi valoare ca titularii. Constanţa are chiar trei echipe de aceeaşi valoare, în timp ce noi ne bazăm pe şapte jucători", a mai afirmat Stângă.

 

Sibiu, târg de jucători!

 

Antrenorul Vasile Stângă a găsit totuşi o modalitate de a-şi motiva jucătorii în Cupa României, să evolueze pentru a „se vinde", la Sibiu fiind prezentă „crema" handbalului masculin românesc. „La finala Cupei României va fi un târg de jucători. Acolo ar trebui să dea totul, e un examen pentru toţi handbaliştii. Cine e deştept trage tare să fie remarcat, să prindă un contract bun. Este un moment de a se vinde, să joace bine, să primească oferte de la echipele puternice şi, de ce nu, un contract mai mare la Energia", a declarat Stângă. Dacă în teren Energia găseşte un prim şase competitiv, între buturi Stângă stă la mâna lui Rădulescu, al doilea portar din lot. „Kosanovic a venit, şi-a luat nişte bani şi pleacă, nu-i place oraşul. El are nevoie de multe discoteci. Motoi nu are nici o treabă cu Liga I. El trebuie să joace vreo doi ani în liga a doua, să capete experienţă. Faptul că am terminat meciul cu Motoi în poarta cu Baia Mare s-a vrut o lecţie pentru Rădulescu. Acum îl înţeleg şi pe Sorin Toacsen de ce nu-l utiliza pe Rădulescu. L-a văzut indolent", a afirmat tehnicianul. Vasile Stângă se plânge şi de lipsa unui lider de echipă, care să strângă rândurile în momentele dificile, dar evidenţiază şi plusurile din echipa sa. „Mă bucură evoluţia lui Florea, care a crescut în retur, lui Apolzan nu am ce să-i reproşez, asta e limita lui, pe Truică l-am apreciat pentru spiritul de sacrificiu, pentru că a jucat cu degetul rupt. Păiuş nu este copt la minte, dar este un handbalist puternic, ce nu se accidentează. Să vedem dacă îşi pot reveni în Cupa României după înfrângerile ruşinoase cu Piteşti şi Baia Mare", a conchis Stângă.

Programul turneului final al Cupei României, ediţia 2008-2009: etapa I (mâine): HCM Constanţa – Energia (ora 13.00), Steaua Bucureşti – Ştiinţa Bacău (ora 15.00), Dinamo Bucureşti – Bucovina Suceava (ora 17.00), UCM Reşiţa – HC Odorhei (ora 19.00); etapa a II-a (vineri): câştigătoare joc 1 – câştigătoare joc 2 (ora 16.00), câştigătoare joc 3 – câştigătoare joc 4 (ora 18.00); etapa a III-a (finala) va avea loc sâmbătă, joc 7: câştigătoare joc 5 – câştigătoare joc 6 (ora 11.00).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS