12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportClubul Pandurii renunţă la 14 jucători

Clubul Pandurii renunţă la 14 jucători

Din raţiuni financiare, Pandurii Târgu Jiu va schimba politica la finalul acestui sezon, intenţionând să promoveze tineri jucători din pepiniera proprie şi să renunţe la cei împrumutaţi pe la alte formaţii. „Avem legitimaţi 40 de jucători, dar va trebui să ne restrângem la un lot de 26 de fotbalişti şi să acordăm o atenţie sporită grupelor de copii şi juniori. Nu mai putem ţine patruzeci de jucători", a declarat preşedintele Marin Condescu. Marele perdant în această situaţie ar fi CSM Râmnicu Vâlcea, formaţie unde evoluează Kutlacik, Stromajer, Orac şi Vătavu, toţi jucători plătiţi de gruparea gorjeană. Condescu cere echipei sale să trateze cu seriozitate următoarele jocuri pentru a urca în clasament, situaţie în care clubul ar primi mai mulţi bani din drepturile TV. „Încercăm să ne clasăm cât mai sus şi putem să mai urcăm un loc fără probleme dacă vom trata meciurile cu seriozitate, astfel încât să nu mai primim gol în minutul 1. Urmează o deplasare la Bistriţa, partidă netelevizată, apoi acasă, cu Farul şi cu Oţelul, plus un meci la CFR Cluj, şi le tratăm cu seriozitate", a mai spus Condescu.

 

Opt indisponibili la Pandurii

 

Martinovic, Cardoso, Hidişan, Murgan, Ghindeanu, Grecu, Tremonti şi Arrieta nu au participat la primul antrenament al săptămânii din cauza unor probleme medicale. Hidişan a efectuat doar o parte a antrenamentului, separat de echipă, el fiind în recuperare după o întindere la inghinali, în timp ce Cardoso a stat la marginea terenului, fiind diagnosticat cu ruptură musculară. Novak Martinovic a suferit o întindere în partida cu Poli Iaşi şi nu s-a prezentat la antrenament, fiind învoit să meargă în Serbia pentru a-şi înnoi paşaportul şi a obţine viza de România, dar şi pentru a fi consultat de un medic din Belgrad. Alţi patru jucători – Ghindeanu, Grecu, Tremonti şi Arrieta – au fost menajaţi şi au făcut doar alergări uşoare, ei acuzând unele contuzii, în timp ce Murgan a fost la un examen medical.

 

La mulţi ani, Mircea Irimescu!

 

„Tunarul" Craiovei Maxima, Mircea Irimescu, împlineşte astăzi 50 de ani, o viaţă dedicată „sportului-rege". Nu aşteaptă cadouri, ci doar mai multe puncte în dreptul pandurilor, echipa la care lucrează, şi revenirea în Europa de la formaţia unde a cunoscut gloria, Universitatea Craiova. „Noi (Pandurii-n.r.) ne-am îndeplinit obiectivul. Cadourile? În familie… Când rezultatele nu sunt cele aşteptate, se întâmplă să mai uiţi de zilele astea. Sărbătorim prin muncă ziua mea. E mai lejer acum, am îndeplinit obiectivul, dar trebuie să facem cât mai multe puncte", a spus Irimescu. Cel care a jucat 35 de meciuri în cupele europene pentru Craiova Maxima le doreşte puştilor Craiovei să-i calce pe urme. „Universitatea Craiova ar putea să prindă cupele europene, depinde de forma pe care o are în ultimele patru etape. Au fost meciuri când au jucat bine şi nu le-a prea ieşit şi altele când nu au jucat prea bine, dar au luat punctele. Le doresc să se califice în Europa. Nu sunt diferenţe aşa mari între echipele ce se bat la cupele europene. Craiova ar putea ajunge în Europa pentru că are doar câţiva jucători cu experienţă, restul sunt copii care au jucat împreună atâta timp", a mai afirmat secundul lui Sorin Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS