12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStângă: Scuze că n-am putut mai mult!

Stângă: Scuze că n-am putut mai mult!

Florin Stângă, căpitanul echipei Pandurii, este mai nou şi principalul marcator al trupei lui Sorin Cîrţu, cu patru reuşite. Stângă a dat golul egalării cu Poli Iaşi şi i-a ajuns la numărul de reuşite pe atacanţii Alexandru Piţurcă şi Cosmin Tilincă, ambii fără realizări în acest retur. Căpitanul grupării gorjene şi-a cerut scuze fanilor la finalul partidei cu Poli Iaşi, în numele echipei, pentru prestaţia neconvingătoare din ultima etapă. „Ne cerem scuze suporterilor de la Târgu Jiu pentru că n-am reuşit să facem mai mult. A fost o primă repriză dezastruoasă, am început greu, a fost şi golul acela primit repede, şi, poate datorită faptului că am scăpat de la retrogradare, am abordat meciul mai puţin concentraţi şi cu mai puţină preocupare. Am făcut o primă repriză mizerabilă, în care mi-a fost ruşine că purtam tricoul de jucător la Pandurii", a spus Stângă. Acesta se consideră vinovat că nu şi-a putut motiva colegii, dar se mulţumeşte şi cu punctul obţinut. „A fost un meci în care am fost foarte nervoşi, dar am reuşit până la urmă să ne redresăm în a doua repriză şi, până la urmă, am scos un egal meritat şi foarte important. Nu sunt supărat pe colegii mei, ci pe mine în primul rând, pentru că eu, ca şi căpitan, ar fi trebuit să-i motivez mai bine, dar n-am reuşit", a mai spus Stângă.

 

Martinovic, copleşit de probleme

 

Navetist, mai nou, în Serbia, pentru a-şi rezolva problemele, Novak Martinovic va fi indisponibil în acest final de sezon după ce a suferit o întindere în partida cu Poli Iaşi. Săptămâna trecută, Martinovic a stat câteva zile în Serbia, iar acum a plecat din nou pentru a-şi preschimba paşaportul şi a obţine viza pentru România, dar şi pentru a se trata la un medic din Belgrad. Tocmai aceste peregrinări au dus la accidentarea suferită, asumată şi de Sorin Cîrţu. „La Martinovic nu este o accidentare întâmplătoare. Ce s-a întâmplat are un nume şi aici mă refer la impresarul lui (Zvonko Milojkovic – n.r.). A fost şi vina mea că i-am dat drumul să plece, avea viză până pe 14 mai. Poate era bine să-l fi oprit şi să-şi fi rezolvat problemele cu viza săptămâna asta. Până la urmă, nu a ieşit bine şi probabil o să-l pierdem câteva meciuri", a afirmat Cîrţu.

Juniorii, de la anul în Liga I

 

Antrenorul Sorin Cîrţu a exclus faptul ca vreun junior să debuteze la Pandurii Târgu Jiu în acest sezon, deşi trei tineri fotbalişti au stat pe bancă în meciul de la Vaslui. Juniorii care ar face faţă câteva minute în Liga I sunt legitimaţi la Energia Rovinari şi până în vară nu pot fi folosiţi, iar cei care au fost convocaţi pentru partida cu FC Vaslui sunt prea cruzi pentru fotbalul mare. „Juniorii care ar putea să facă obiectul unui interes pentru noi, chiar şi pentru câteva minute, sunt legitimaţi pentru Energia Rovinari în campionat şi n-au cum să joace la Pandurii", a spus Cîrţu. Juniorii care au şanse să fie cooptaţi în lot sezonul viitor sunt Rada, Avrămescu, Mohora şi Pleaşcă, cei care au făcut şi în iarnă pregătirea alături de Pandurii. Ionuţ Rada a fost convocat din nou la echipa naţională de juniori sub 19 ani, în vederea participării la turneul de elită al Campionatului European de juniori organizat de Federaţia de Fotbal din Franţa, la Caen, pentru jocurile cu Lituania (18 mai), Norvegia (20 mai) şi Franţa (23 mai).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS