14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLa Pandurii, spectacolul a fost doar în aer

La Pandurii, spectacolul a fost doar în aer

Pandurii Târgu Jiu 1

Poli Iaşi 1

Stadion „Municipal“, spectatori: 3.000

Au marcat: Stângă (’55) / Andrei Cristea (’1).

Pandurii: Stanca – Ghindeanu, Martinovic (’60, Vancea), Chibulcutean, Grecu – Vasilache, Stângă, Murgan, Păcurar (’46, Arieta) – Tremonti, Al. Piţurcă (’46, Andelkovic). Antrenor: Sorin Cîrţu.

Poli: Brăneţ – Buta, Onuţ, Straton, Pecnik – Miclea (’73, Sfârlea), Gavatora (’60, Lamine), Montiel, P. Jovanovic – C. Bratu (’60, Miclea), Andrei Cristea. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Cartonaşe galbene: Grecu, Vancea / Andrei Cristea, Miclea, Straton.

Cartonaş roşu: Grecu (’69).

Au arbitrat: A. Constantin – Ad. Vidan, C. Savu.

Echipa lui Sorin Cîrţu a smuls o remiză Iaşiului după ce Andrei Cristea a deschis scorul în secunda 10. Singurul moment spectaculos s-a produs deasupra terenului, unde un parapantist a făcut acrobaţii.

Pandurii au început jocul de la 0-1, ex-dinamovistul Andrei Cristea reuşind să marcheze în secunda 10 cel mai rapid gol al campionatului. Gorjenii au avut lovitura de start, însă Cristea a profitat de pasa neglijentă a lui Grecu şi de indecizia lui Murgan, şutând de la 16 metri, pe sub Stanca. Atacantul ieşean a doborât recordul lui Raskovic, care marcase în secunda 25 a partidei Pandurii – Gaz Metan Mediaş, disputată tot la Târgu Jiu. Abia cu trei minute înainte de finalul primei reprize, una penibilă, oltenii au pătruns în careul advers, însă Ghindeanu şi Piţurcă au fost blocaţi. Publicul a sancţionat lipsa de combativitate a gazdelor, fluierându-i atât pe jucători, cât şi pe Sorin Cîrţu la intrarea în cabine.

 

Parapantiştii au întrerupt meciul

 

Dacă pe teren nu s-a întâmplat nimic notabil, spectatorii au avut parte de un moment inedit la începutul reprizei secunde, când doi parapantişti au survolat stadionul „Municipal". Unul dintre ei a făcut acrobaţii şi a coborât la distanţă mică de teren, arbitrul central Augustus Constantin fiind nevoit să oprească jocul câteva minute.

„Trăim în România, deci se poate orice. Au făcut spectacol, dar e totuşi un meci de Liga I. Mi-a plăcut spectacolul, dar m-a şi enervat", a comentat Bergodi ineditul eveniment.

Încercând să egaleze, Cîrţu a forţat şi el la reluare limitele ofensive ale echipei sale cu doi atacanţi „proaspeţi", Arieta şi Andelkovic, însă Pandurii a părut o echipă dezarticulată. O fază fixă a readus, însă, spectatorii la sentimente mai bune faţă de echipă: Vasilache a centrat din corner şi Stângă s-a înălţat printre jucătorii ieşeni, deviind balonul în plasa porţii lui Brăneţ, 1-1. Ghindeanu a avut în minutul 60 şansa desprinderii, dar a şutat prost după o cursă personală frumoasă. Eliminarea lui Grecu din minutul 70, pentru două cartonaşe, i-a forţat pe panduri să se retragă în jumătatea proprie. Sfârlea a trecut pe lângă victorie, nimerind doar bara transversală, însă ambele tabere s-au declarat mulţumite la final.

 

Bergodi: Am pierdut două puncte

 

Cristiano Bergodi, antrenorul echipei Poli Iaşi, consideră că formaţia sa merita să câştige după ce a deschis scorul în secunda 10 şi a avut superioritate numerică mai bine de 20 de minute. „Am făcut un meci bun. Am crezut că putem învinge, dar ne-au egalat dintr-o lovitură de colţ. Sunt mulţumit de ce au reuşit băieţii şi sunt încrezător în ceea ce priveşte meciul de sâmbătă, cu Gaz Metan, partida sezonului pentru noi. Puteam lua patru puncte avans faţă de Gaz Metan Mediaş, dar acest rezultat ne ţine mai concentraţi. Pandurii e o echipă solidă şi ne mulţumim şi cu un punct. Sâmbătă, cu Mediaş, se joacă salvarea de la retrogradare pentru noi. După eliminarea lui Grecu, am avut jocul în mână. Am creat ocazii, dar nu am dat gol", a spus Bergodi.

 

Rezultat echitabil

 

Pandurii Târgu Jiu a făcut o primă repriză foarte proastă, însă şi-a revenit în partea a doua, când a reuşit să egaleze. Sorin Cîrţu nu crede că o înfrângere ar fi afectat obiectivul pandurilor.

„Am făcut o primă repriză groaznică. A fost cea mai proastă din mandatul meu la Pandurii. Jocul a început prost. Cred că e cea mai neagră zi din viaţa copilului ăstuia (Grecu – n.r.), care a luat şi un cartonaş roşu. După desfăşurarea jocului, a fost un rezultat just. Repriza a doua a fost mai bună în prima parte, dar, când am rămas în zece oameni, am jucat în 4-4-1, cu Arieta mijlocaş stânga, iar Vasilache – fundaş. Au dominat ultima parte. Puteau să şi câştige cu bara aia, dar nu ar fi fost corect", a afirmat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU