14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, locul opt

Energia, locul opt

Ultimele două eşecuri din acest sezon cu codaşele Ligii Naţionale, Piteşti şi Baia Mare, au lăsat impresia că locul opt ocupat de Energia este o performanţă peste nivelul lotului.

 

Handbaliştii gorjeni au dat o nouă reprezentaţie de indolenţă, după cea de la Piteşti, fiind învinşi, sâmbătă, la Târgu Jiu, de Minaur Baia Mare, scor 31-30 (16-18), o echipă cu o medie de vârstă foarte scăzută. Puţinii spectatori prezenţi la ultimul meci al sezonului au părăsit sala dezgustaţi, nu înainte de a răsplăti cu aplauze „grădiniţa" lui Petre Avramescu. Deşi a fost un meci fără miză, înfrângerea a produs supărare în rândul oficialilor gorjeni, preşedintele secţiei de handbal, Gore Popescu, anunţând la final că s-au tăiat banii pe luna în curs: „Gata cu banii la Târgu Jiu. Şi-au luat ultimul salariu". Măsura nu i-a căzut bine lui Vasile Stângă, acesta catalogând-o ca inoportună.

„Astea sunt metode de sport, de performanţă? Nu iei salariu! Nu se poate face sport aşa. Desfiinţaţi echipa! Să rămână numai fotbal aici. Nu e o decizie bună înaintea Cupei României, e o şansă. Jucătorii care trebuie
să-şi reînnoiască acum contractele vor pleca toţi. Cu atitudinea asta şi cu luatul salariului facem act de prezenţă la Sibiu", a afirmat Stângă.

 

Kosanovic, out

 

Prestaţia ştearsă a celor trei portari Rădulescu, Kosanovic şi Motoi a fost una din cauzele ultimei înfrângeri, cel din urmă având, totuşi, o mică vină, dacă avem în vedere că este un cvasidebutant. Vasile Stângă a pus tunurile pe Rădulescu şi Kosanovic, tehnicianul recomandând conducerii să nu-i prelungească muntenegreanului contractul din cauza lipsei de profesionalism. „Ce să-i fac lui Rădulescu? I-am dat multe şanse să apere. Vrea să fie toată viaţa lui secund? Mai bine îl bag pe Motoi. E tânăr, de perspectivă, are şi el multe lipsuri, dar măcar vrea. De Kosanovic nu mai discut. Nu merită prelungirea contractului. Este inconstant şi neserios", a afirmat Stângă.

Acesta nu şi-a asumat răspunderea ultimelor eşecuri, lamentându-se că jucătorii nu au valoare, aceiaşi pe care îi lăudase după victoriile cu Constanţa, Reşiţa etc. „Ce să-mi reproşez? Nu avem jucători de faza a doua şi contraatac. Stojanovic, adus pe o grămadă de bani, dă mingea în out când avem şansă să egalăm. Mazilu are probleme cu genunchii, nu ştiu dacă o să mai facă sport. Când i se pune pata lui Păiuş, nu-l mai poţi scoate din ale lui. Truică, singur pe post, ce să facă şi el…? S-a zbătut. Nu au mândrie de jucători adevăraţi. Stau şi mă gândesc că locul opt este o minune cu unii jucători", a concluzionat Stângă.

În partida cu Baia Mare, la Energia au evoluat: Kosanovic, Rădulescu, Motoi – Păiuş (4), Truică (3), Apolzan (2), Mazilu, Vasiloiu, C. Radu (1), Giotoiu (3), Florea (8), Veljkovic (1), Coelho (4), Stojanovic (4).

HCM Constanţa a câştigat titlul de campioană, urmată de UCM Reşiţa şi Dinamo Bucureşti. Au retrogradat CSM Oradea şi CS Piteşti, iar CSM Medgidia a anunţat că se desfiinţează.

 

Turişti la Sibiu?

 

Delăsarea din ultimul timp a handbaliştilor compromite oarecum participarea la turneul final al Cupei României, competiţie care debutează pe 14 mai la Sibiu, la care vor participa primele opt echipe din Liga Naţională. Energia va întâlni în primul tur HCM Constanţa. „Sper să nu facem act de prezenţă la Sibiu. Chiar o să-i întreb dacă vor să mergem să mai cheltuim bani degeaba. Unii jucători au intrat în vacanţă chiar înainte de meciul de la Piteşti", a declarat Stângă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS