22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinii craioveni, pe podium

Spadasinii craioveni, pe podium

Delegaţia numeroasă de spadasini de la CS Universitatea Craiova, care a participat la turneul „Spada de oţel" (ediţia a 43-a) şi la Memorialul „Anton Franz" din localitatea poloneză Gliwice, nu s-a întors acasă cu mâna goală.

Cel mai important rezultat obţinut de sportivii pregătiţi de antrenorul emerit Dumitru Popescu a fost medalia de argint cucerită de echipa masculină Universitatea I, formată din Alin Sbârcia, Liviu Dragomir şi Daniel Nica. Oltenii au fost depăşiţi în finală de formaţia gazdă, Piast Gliwice, cu scorul de 45-19, după ce în celelalte trei confruntări învinseseră echipele: Italia (scor 45-39), Universitatea Craiova II (34-29) şi Ucraina (45-39). Bine s-au comportat şi celelalte trei echipe masculine de la CS Universitatea, care s-au clasat după cum urmează: Universitatea Craiova IV (E. Iliescu, D. Pârvan, Şt. Vâlceanu) – locul şase, Universitatea Craiova II (B. Neagoe, A. Mitrică, R. Sfârloagă) – locul şapte şi Universitatea Craiova III (S. Florescu, R. Chelaru, M. Popescu) – locul zece. În proba pe echipe au participat 16 selecţionate naţionale sau echipe de club.

În paralel cu această competiţie s-a desfăşurat şi Cupa Poloniei la spadă feminin, la care au participat şi şase sportive de la CS Universitatea. Cea mai bună prestaţie a avut-o Roxana Lazăr, proaspăta campioană naţională de tineret ocupând locul cinci. Georgiana Stan s-a clasat pe locul 14, iar Oana Puiu a ocupat poziţia 21. Concursul feminin a reunit 60 de sportive din patru ţări.

În acest weekend, Roxana Lazăr şi Liviu Dragomir vor participa la Campionatul European de tineret (sub 23 de ani) de la Debrecen (Ungaria).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS