14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCampioana second hand

Campioana second hand

Energia – Constanţa 34-30

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 700.

Energia: Kosanovic, Rădulescu – Păiuş (3 goluri), Truică (2), Apolzan (4), Mazilu, Vasiloiu, Enache (2), Radu, Giotoiu (3), Florea (11), Veljkovic, Coelho (5), Stojanovic (4). Antrenor: Vasile Stângă.

HCM: M. Popescu, Borodi – Pavlovic (1), Timuszin (4), Timofte, Nicolae (1), Băiceanu, Vukovic, Sadoveac (6), Popovic (1), Sabou (7), Murtaza (2), Mureşan (5), Csepreghi (3). Antrenor: Zoran Kurteş.

Au arbitrat: Alin Cîrligeanu – Ghiocel Bejenariu.

Echipa lui Vasile Stângă a învins într-o manieră categorică viitoarea campioană la handbal masculin, HCM Constanţa, la Târgu Jiu, scor 34-30 (19-13), profitând astfel de numeroasele absenţe din lotul dobrogenilor. Formaţia oaspete avea nevoie de un punct pentru a se încorona cu un nou titlu naţional, al patrulea, însă Energia a amânat sărbătoarea HCM-ului după un joc entuziasmant, umilitor pe alocuri pentru viitorii campioni.

„E o victorie bună contra viitoarei campioane. A fost o relaxare pe final, am fost mai blânzi cu ei, să nu-i batem mai rău. În apărare s-a făcut diferenţa, Kosanovic a fost foarte bun în prima repriză, a apărat nişte mingi aşa cum trebuie să o facă, dar dacă apărarea funcţionează şi portarul apără. Şi mobilizarea băieţilor a contat. Au vrut să-i bată pe campionii României. Acasă, indiferent cu cine jucăm, noi suntem stăpâni", a declarat antrenorul Energiei, Vasile Stângă.

În urma acestui rezultat, gorjenii speră că vor termina sezonul pe locul şapte, evitând astfel un nou duel cu HCM Constanţa în primul tur din Cupa României, dar depind însă şi de jocul rezultatelor, fiind obligatoriu ca HC Odorhei să piardă un joc în ultimele două etape. „Am salvat sezonul, am îndeplinit obiectivul, ne-am asigurat locul opt, dar sper să urcăm pe locul şapte şi să facem o surpriză în Cupa României. Îmi doresc să joc cu Dinamo în Cupa României, nu cu Reşiţa sau Constanţa", a spus Stângă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS