21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim vrea o minune

Oltchim vrea o minune

Handbalistele oltene au fost învinse în meciul tur de Viborg la o diferenţă de şase goluri, dar, cu toate acestea, cred că mai au şanse să prindă finala Ligii Campionilor.

 

„Nu ştiu ce şanse de calificare mai avem, dar mergem în Danemarca să ne vindem scump pielea şi să încercăm o minune", aşa prefaţează tehnicianul Radu Voina meciul retur din semifinala Ligii Campionilor, dintre Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Viborg, programat duminică, de la 15.05, ora României.

În tur, nordicele au reuşit să se impună la Râmnicu Vâlcea cu scorul de 34-28 şi sunt favorite pentru accederea în ultimul act al competiţiei. Tehnicianul de la Viborg, Jakob Vestergaard, rămâne modest şi spune că returul va fi dificil: „Evident, nu m-am aşteptat să câştigăm la atâtea goluri diferenţă. Oltchim este o echipă fantastică. Niciodată nu voi spune că returul va fi o formalitate. Şase goluri diferenţă pot fi pierdute în timp foarte scurt în handbalul modern. Poate fi dificil să păstrăm acelaşi nivel ridicat de joc ca în tur şi în mod sigur avem nevoie de asta în faţa unui adversar atât de puternic. În mod sigur Oltchim are puterea să ne surprindă şi va fi ca un joc de şah în care trebuie să prevezi fiecare mişcare tot timpul".

Cea mai experimentată handbalistă a echipei oltene, Luminiţa Huţupan, încă speră: „Calificarea nu este compromisă, este destul de greu să mai ajungem în finală, dar nu imposibil. Trebuie să analizăm bine ce nu ne-a ieşit şi poate le vom aduce o nouă bucurie acestor suporteri care ne-au susţinut".

Steluţa Luca, în schimb, crede că totul este terminat pentru Vâlcea: „Viborg e sută la sută calificată. Diferenţa e prea mare ca să ne mai facem iluzii. Vom merge totuşi să jucăm, să spălăm puţin din această ruşine. Şi-au dorit mai mult victoria, noi am avut emoţii prea mari şi nu am ştiut să trecem peste ele. Am demonstrat că nu merităm să fim în finală. Din păcate, ăsta e adevărul".

Faţă de meciul de la Râmnicu Vâlcea, Radu Voina a decis să o ia în lot pe Talida Tolnai în locul Mihaelei Smedescu şi nu o va putea folosi pe unguroaica Gabriella Szucs, care a suferit o entorsă la unul dintre antrenamentele din această săptămână. În locul ei va face deplasarea fie Adriana Ţăcălie, fie Clara Vădineanu. Şi de această dată numele arbitrilor va fi ştiut cu numai două ore înainte de meci, Federaţia Europeană de Handbal anunţând pe site-ul propriu numai numele observatorului, belgianul Francois Mulleners.

Gyor sau Hypo?

 

În cealaltă semifinală se vor duela campioanele din Ungaria şi Austria, ETO Gyor, respectiv Hypo Viena. Austriecele s-au impus în prima manşă la limită, cu scorul de 26-25, dar unguroaicele sunt acum favorite la accederea în finală. La Gyor va evolua şi românca Simona Spiridon, din lot făcând parte şi Aurelia Stoica Brădeanu, gravidă în luna a şaptea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS