16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii ameninţă FRF

Pandurii ameninţă FRF

Clubul Pandurii contestă atât data disputării jocului din sferturile de finală ale Cupei României cu CFR Cluj, cât şi locaţia, ameninţând că va boicota competiţia în cazul în care FRF nu va opera modificări.

 

Programat iniţial miercuri, 15 aprilie, jocul din sferturile de finală ale Cupei României dintre Pandurii Târgu Jiu şi CFR Cluj a fost devansat cu o zi de Federaţia Română de Fotbal, marţi, 14 aprilie, de la ora 15.00, la mai puţin de 48 de ore de ultimul joc din campionat al grupării gorjene, cu Gaz Metan Mediaş, ce va avea loc duminică, 12 aprilie, de la ora 17.00. Clubul Pandurii a depus o contestaţie la FRF prin care cere să se revină la data iniţială, în caz contrar urmând să boicoteze competiţia. „Acest meci nu a intrat nici în grila de programe a televiziunii ce deţine drepturile de imagine ale competiţiei, astfel că FRF a decis ca respectivul joc să aibă loc la nici 48 de ore de la terminarea altui meci. Suntem foarte nemulţumiţi de program. Ni s-a cerut să respectăm competiţia, dar noi nu suntem respectaţi. Jucăm duminică de la ora 17.00 un meci important pentru evitarea retrogradării cu Gaz Metan Mediaş, iar apoi marţi, de la ora 15.00, cu CFR Cluj. Este o programare neinspirată. Noi cerem să se respecte programul iniţial şi să evoluăm pe 15 aprilie. Am trimis cererea noastră la Federaţie şi aşteptăm răspunsul. În cazul în care nu vom avea câştig de cauză, am putea lua decizia să mergem cu juniorii la meciul cu CFR. Este o experienţă şi pentru aceşti copii să joace contra campioanei", a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.

 

Nu vor în „Groapă“

 

Gorjenii cer condiţii apropiate de cele ale partenerului de întrecere, având în vedere că echipa CFR Cluj joacă vineri în campionat şi ar avea timp să pregătească această partidă. „CFR este programată în campionat vineri, iar noi, duminică. Este un mare dezavantaj pentru noi pentru că avem mai puţine zile libere pentru refacere şi pregătirea acestei partide. Se poate numi şi boicot ce vrem să facem. În cazul în care se păstrează programarea, nu avem de gând să mergem cu lotul de bază. În mod normal, echipele ar trebui să aibă aceleaşi şanse. Dacă formaţia CFR trebuie să se califice, să se omologheze meciul dinainte cu 3-0 şi astfel scutim şi noi o cheltuială", a mai spus Băloi. FRF a mai făcut o alegere neinspirată alegând ca meciul să se dispute în „Ştefan cel Mare", deşi se cunosc animozităţile din ultimul timp dintre cluburile Dinamo şi Pandurii. Gorjenii acceptă oricare altă variantă, Giuleşti, Ghencea sau Mogoşoaia. „Mai cerem ca Federaţia să aleagă alt stadion pe care să jucăm cu CFR. Nu vrem să evoluăm pe Dinamo, putem juca pe alte stadioane, Ghencea, Giuleşti sau Mogoşoaia. Este de evitat acest stadion din «Ştefan cel Mare» având în vedere relaţiile dintre conducerile echipelor Pandurii şi Dinamo. Cei de la FRF nu au fost inspiraţi când au ales ziua şi locaţia partidei", a punctat Băloi.

 

Convocări la naţionala Under 19

 

Ionuţ Rada, jucător care a făcut pregătirea sub comanda lui Sorin Cîrţu, în Antalya, a fost selecţionat la naţionala Under 19 a României care va susţine mai multe jocuri de verificare în Olanda, Portugalia şi Franţa. Rada este format la Centrul de copii şi juniori al clubului Pandurii sub îndrumarea antrenorului Constantin Andriucă, iar în prezent evoluează şi pentru echipa de Liga a III-a Energia Rovinari. Alt pandur, Ovidiu Jugravu, trebuie să se prezinte pe 3 aprilie la lotul naţional condus de Lucian Tetileanu, care va participa la turneul amical din Italia „Franco Gallini". Acesta va avea loc în perioada 9-14 aprilie.

 

Condescu nu-l mai vrea pe Neagoe

 

După ce Neagoe a renunţat ieri la gruparea de Liga a II-a FC Drobeta, au apărut speculaţii că acesta ar prelua Pandurii Târgu Jiu, la cererea jucătorilor gorjeni. Preşedintele Marin Condescu (foto) susţine însă că nu doreşte să mai colaboreze cu „Geană" şi nici să renunţe la Sorin Cîrţu. Şeful grupării gorjene contestă şi faptul că ar exista despăgubiri financiare în contractul cu Sorin Cîrţu care ar împiedica debarcarea sa de la clubul Pandurii. „Nu este nimic adevărat. Indiferent de poziţia din clasament, continuăm cu Sorin Cîrţu. Sigur nu vine
Eugen Neagoe! Ar însemna că sunt dezaxat eu dacă-l mai aduc înapoi pe Neagoe, deşi nu am nimic cu el. Când am câştigat 16 puncte în tur de ce nu a fost teroare? De ce este acum teroare? Sunt unii care vor să-şi dea cu părerea. Este o minciună faptul că sunt prevederi contractuale în contractul lui Cîrţu. Nu este nici o prevedere şi nici o sumă de bani stipulată. Nu mi-a solicitat nici un jucător până acum să-l schimb. Am un contract pe termen lung cu Sorin Cîrţu, pe care vreau să-l respect", a afirmat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII