10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii rămân corigenţi cu un egal în faţa Clujului

Alb-albaştrii rămân corigenţi cu un egal în faţa Clujului

Finanţatorul Adrian Mititelu a anunţat că, după victoria cu Farul, o remiză în faţa CFR-ului nu-l poate mulţumi, dorind toate cele trei puncte în disputa cu ardelenii.

 

Înaintea partidei cu Universitatea, constănţenii şi-au făcut curaj şi au avertizat echipa din Bănie, prin vocea antrenorului Ion Marin, să-şi ia gândul de la puncte. Fundaşul central Rastovac a declarat: „Oltenii ne vor înscrie trei goluri doar dacă noi nu intrăm pe teren". Farul a jucat, dar tabela a indicat la finalul meciului 3-0 pentru trupa lui Napoli, exact aşa cum prezisese fostul „marinar", dar şi jucător al Ştiinţei, Vasile Mănăilă.

Juveţii au obţinut primul succes pe Litoral după 14 ani de „secetă". Secetă a fost în ultima vreme şi la Universitatea pentru că echipa din Bănie nu mai reuşise să câştige în Liga I de pe 7 noiembrie, atunci când, în etapa a 14-a, s-a impus în deplasare, scor 2-0, în faţa Gloriei Buzău. De atunci, alb-albaştrii au obţinut doar patru remize şi au pierdut o dată, având un singur gol marcat. Cele trei goluri înscrise „rechinilor" au refăcut moralul craiovenilor, i-au deschis pofta de gol lui Florin Costea, care a ajuns la cota şase după acest meci, şi l-au adus în prim-plan pe Mihai Costea, jucător care, în absenţa altor variante în atac, ar putea ajuta Craiova în acest retur.

 

„Rechinii“ şi-au rupt dinţii

 

„După prestaţia şi rezultatul cu Farul avem alt moral pentru disputa cu CFR Cluj. Sunt mulţumit de cum au evoluat băieţii. Cred că e un rezultat corect după cum s-a jucat. Am făcut un meci bun după nereuşitele cu Iaşi şi Bistriţa. Obiectivul nostru este să câştigăm fiecare meci, să avem încredere că ne putem îndeplini obiectivul final. Ne dorim să prindem cupele europene. Florin Costea trebuie să continue să aibă evoluţii bune pentru Craiova, apoi vom vedea ce va fi, dacă va avea oferte din străinătate. Sunt mulţumit şi de Mihai, i-am dat o şansă şi a făcut un meci bun, dar toată echipa a jucat bine", a spus antrenorul Nicolo Napoli după meciul de la Constanţa.

Şi patronul Adrian Mititelu l-a lăudat pe Mihai Costea, despre care a spus: „Are scânteia aceea care face diferenţa în fotbal. Mă bucur că a prins o zi bună, probabil că îi dă foarte mult curaj, şi să sperăm că în meciurile viitoare va confirma că este cu adevărat un fotbalist cu «f» mare". Victoria cu Farul i-a redat optimismul finanţatorului oltean, care se gândeşte deja la meciul cu CFR Cluj. „Vine CFR-ul. Sperăm să confirmăm victoria de la Constanţa şi jocul bun pe care eu susţin că l-am făcut încă de când am început acest retur. Sperăm că vom arăta că suntem buni şi vom putea să-i dovedim pe cei de la CFR. Deşi e o echipă foarte grea, foarte periculoasă, noi încercăm să-i învingem, sper să şi reuşim. Sper să luăm acest examen. Egalul nu înseamnă că am luat examenul. E corigenţă egalul", a atenţionat Mititelu.

 

Mihai Costea, în atenţia lui Săndoi

 

După marcarea golului, Mihai Costea şi-a scos tricoul oficial, rămânând în unul cu însemnele echipei naţionale, mesajul fiind clar pentru Emil Săndoi. Selecţionerul echipei de tineret a României a reacţionat ieri, lăudând jocul atacantului craiovean. „Mă bucur pentru Mihai Costea, mai ales că a şi reuşit să marcheze un gol. El este un tânăr fotbalist pe care îl aşteptam de foarte mult timp pe teren. Costea II a fost fotbalistul determinant în jocul Universităţii de la Constanţa. S-a înţeles perfect în atac cu fratele său. Mă bucur că nu mi-a înşelat aşteptările şi cred că poate fi o soluţie pentru atacul naţionalei de tineret în meciul cu Andorra de pe 28 martie", a spus Săndoi. Acesta l-a remarcat şi pe Valerică Găman, revenit în echipa de bază a Ştiinţei: „Alături de Dorel Stoica, Găman a dat siguranţă apărării în meciul cu Farul. Este bine că fotbaliştii de la Universitatea care pot juca la lotul de tineret au început să prindă echipa. Din păcate, nu pot fi prezent duminică la Craiova pentru a urmări jocul Universităţii cu CFR. Atunci, deja o să mă aflu în cantonament cu naţionala de tineret, dar pe fotbaliştii Craiovei îi voi aştepta la lot o zi mai târziu". În afară de M. Costea şi Găman, există şi alţi internaţionali craioveni pe lista lui Săndoi: Silviu Lung Jr., Bărboianu, R. Barbu şi Gângioveanu.

Idei de la lojă

„Fraţii Costea în atac reprezintă o idee mai veche a lui Mititelu, la fel ca şi folosirea lui Rose ca mijlocaş stânga. Asta nu înseamnă că el a făcut echipa pentru meciul cu Farul“, a spus ieri Ilie Balaci. În plus, finanţatorul Adrian Mititelu spusese săptămâna trecută că „Şoavă joacă mai bine fundaş stânga, iar Găman este unul dintre jucătorii noştri importanţi care au şanse mari să joace în primul unsprezece şi cu Farul“. La Constanţa, ideile lui Mititelu s-au suprapus cu cele ale antrenorului Nicolo Napoli. Fraţii Costea au fost trimişi în atac, Şoavă – fundaş stânga, Rose – la mijloc, iar Găman a rămas în centrul defensivei. Mutări în urma cărora Universitatea s-a impus cu 3-0, iar Napoli răsuflă uşurat. Italianul nu are motive să se teamă că Mititelu îl „lucrează“ cât timp vorbeşte aceeaşi limbă că şeful din lojă, iar echipa strânge puncte pentru cupele europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII