30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportNeagu, la primul meci pentru Oltchim

Neagu, la primul meci pentru Oltchim

Radu Voina se va putea folosi şi de experienţa interului Cristina Neagu în partida cu Tomis Constanţa.

 

Oltchim Râmnicu Vâlcea joacă astăzi, în sala „Traian", de la ora 17.00, în devans din etapa a 18-a a Ligii Naţionale de handbal feminin, împotriva echipei Tomis Constanţa. Vâlcencele sunt pe primul loc al clasamentului, la un punct distanţă de principala rivală, Rulmentul Braşov, şi în mod normal nu pot avea prea mari probleme în obţinerea victoriei. Constănţencele sunt pe locul cinci al clasamentului, reuşind să-şi revină după un start de campionat foarte slab. La oaspete va juca şi Alexandra Iovănescu, fiica Simonei Iovănescu, una dintre cele mai iubite handbaliste care au jucat la Râmnicu Vâlcea. La Oltchim vor debuta Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu, ambele transferate săptămâna trecută de la Rulmentul Urban Braşov. Vizitiu a mai jucat pentru campioana României, dar numai pentru formaţia de junioare.

Vâlcenii o vor pe Paula Rădulescu

În condiţiile în care Luminiţa Huţupan Dinu se va retrage la sfârşitul acestui campionat, Andreea Smedescu este încă nepregătită pentru marile meciuri, iar Tereza Tamaş este accidentată, Oltchim caută un portar pentru sezonul viitor. Cele mai mari şanse pentru a semna cu Vâlcea le are Paula Rădulescu, internaţională care evoluează la Podravka Koprivnika, formaţie calificată în grupele principale ale Ligii Campionilor. Contractul Paulei expiră în această vară, negocierile decisive urmând să fie după ce Oltchim termină parcursul în această ediţie a Ligii Campionilor. „Sperăm să o convingem să vină la noi. Oricum, în ţară, variantele sunt puţine, nu sunt portăriţe de valoare. Vom trata din nou cu ea după ce se termină Liga Campionilor".

„Nu e bine dacă rămânem singuri în lupta pentru titlul naţional“

Ioan Gavrilescu consideră că eventualele plecări de la Rulmentul Braşov nu fac bine Oltchimului: „Nu ne face bine dacă vom rămâne singuri în lupta pentru titlul naţional. Campionatul intern nu ar mai avea atractivitate, iar noi am rămâne fără două meciuri puternice, în care ne putem măsura forţele. Sper ca Rulmentul să se redreseze, pentru că nu văd altă echipă din România care să aibă forţa financiară de a-şi face un lot cu adevărat valoros".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS