20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii au dezamăgit în Ştefan cel Mare

Gorjenii au dezamăgit în Ştefan cel Mare

Speranţele pandurilor într-un rezultat pozitiv în „Groapă“ au pălit după 80 de secunde de joc, când Marius Niculae i-a luat faţa lui Chibulcutean şi a înscris din plonjon, cu capul, la colţul lung. Scarlatache, dinamovistul promovat de Pandurii în Liga I, a oferit centrarea, scăpat din marcaj de Păcurar. Dinamo nu s-a mulţumit cu deschiderea rapidă a scorului şi a apăsat pe acceleraţie, Cristea dându-i serios de furcă lui Stanca în două rânduri. Pandurii s-au întâlnit rar cu mingea în terenul advers, însă pot acuza neacordarea unei lovituri de pedeapsă la intervenţia lui Moţi asupra lui Vasilache (‘23). Fazele fixe, specialitatea casei, au adus din nou satisfacţie „câinilor roşii“ în minutul 29. Cristea a centrat din corner şi Claudiu Niculescu a reluat imparabil cu capul în plasa porţii lui Stanca, de lângă acelaşi Chibulcutean. Pandurii s-au zărit puţin în joc, pe fondul automulţumirii gazdelor, şi Păcurar a expediat primul şut spre poarta lui Lobonţ (‘39), iar cu două minute înainte de pauză a obţinut şi primul corner.

Luţu şi Hidişan, la debut

Antrenorul Sorin Cîrţu l-a lăsat pe Păcurar la cabine şi l-a introdus pe Ilie Iordache, avansat vârf lângă Piţurcă, în timp ce Vasilache a primit rolul de mijlocaş stânga. Echipa Pandurii a părut că poate controla jocul, însă Dinamo, prin Dănciulescu şi Mitea, a fost formaţia mai periculoasă. Gorjenii au reuşit în minutul 57 să trimită primul şut pe spaţiul porţii lui Dinamo, Lobonţ reţinând în doi timpi şutul lui Vasilache de la marginea careului mare. Dacă Rednic şi-a asigurat victoria prin introducerea lui Izvoranu, al doilea închizător, Cîrţu a atacat cu noile achiziţii Luţu şi Hidişan, cei doi dovedindu-se prea firavi în lupta cu puternicii dinamovişti. Insistenţa pandurilor din final s-a soldat cu două lovituri libere scoase de Alexandru Piţurcă, ambele trimise în zid de Hidişan şi Iordache, şi cu o şansă mare de gol a lui Ilie Iordache, care a şutat foarte slab dintr-o poziţie excelentă. Dinamo a avut însă ultimul cuvânt. Marius Niculae a profitat de o gafă a apărării gorjene şi i-a oferit lui Zicu ocazia de a reveni pe teren cu gol după aproape un an de pauză forţată.

Condescu: Atât am putut!

Preşedintele Marin Condescu a oferit o primă motivantă fotbaliştilor săi să învingă la Dinamo. „Am oferit o primă de 4.000 de euro la victorie, dar atât am putut! Toţi am fi vrut să facem o figură frumoasă. Am primit golurile prea repede. La 2-0, Iordache a scăpat spre poarta lor şi a şutat aşa cum aţi văzut. Important e să câştigăm cu Timişoara“, a declarat Condescu. Prestaţia slabă a pandurilor la Bucureşti cu Dinamo li s-a părut suspectă lui Adrian Porumboiu şi Adrian Mititelu, însă Condescu a respins acuzele voalate de blat ale celor doi. „Nu a fost nimic suspect la acest meci. Ce ar fi putut fi suspect? Asta e valoarea jucătorilor. Tuturor ne-ar fi plăcut să batem la Dinamo, cred că şi Porumboiu sau Mititelu s-ar fi bucurat să învingem acolo. Ce, puteam noi să salvăm neputinţa Vasluiului sau a Craiovei? Ei de ce nu au bătut la Steaua, că e mai slab cotată decât Dinamo în acest moment, sau Craiova de ce nu a bătut la Iaşi?“, a mai declarat Condescu.

Liga I
Dinamo – Pandurii 3-0
Stadion „Dinamo“, spectatori 5.000.
Au marcat: M. Niculae ‘2, Cl. Niculescu ‘29, Zicu ‘93.
Dinamo: Lobonţ – Scarlatache, Tamaş, Moţi, Diabate – N’Doye – Torje (‘83, Zicu), Dănciulescu, Ad. Cristea (‘46, Mitea) – M. Niculae, Niculescu (‘67, Izvoranu). Antrenor: Mircea Rednic.
Pandurii: Stanca – Rusu, Rus, Chibulcutean, Cardoso – I. Stancu (‘65, Hidişan), Stângă, Vancea, Păcurar (‘46, Iordache) – Vasilache (‘76, Luţu) – Al. Piţurcă. Antrenor: Sorin Cîrţu.
Cartonaşe galbene: Ad. Cristea, Moţi, Torje, Cl. Niculescu / Cardoso.
Au arbitrat: L. Dan – S. Caia, D. Demetrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII