10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii vizează la Iaşi o victorie pentru Europa

Oltenii vizează la Iaşi o victorie pentru Europa

Poli Iaşi – „U“ Craiova
Stadion „Emil Alexandrescu“, astăzi, ora 19.00 (GSP TV).
Formaţii probabile:
Poli Iaşi: Brăneţ – Buta, Ad. Ilie, L. Munteanu, Pecnik – Viveiros, Gavatorta, Ignatov, M. Oprea – Andrei Cristea, Bîlbă. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Universitatea Craiova: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Şoavă – Wobay, Fl. Costea – Dina. Antrenor: Nicolo Napoli.
Vor arbitra: S. Corpodean – Nagy Miklos, Szekely Iulian.

După o iarnă a declaraţiilor optimiste, oltenii trebuie să arate din start că sunt în stare să obţină o victorie la Iaşi, pentru a spera în accederea în cupele europene.

Steaua, FC Timişoara, FC Vaslui şi Rapid, echipe considerate de olteni adversari direcţi în apriga bătălie pentru Euro League (actuala UEFA), au reuşit să plece cu câte trei puncte din Copou. Tot cu trei puncte vor să plece din Copou şi oltenii lui Napoli, Universitatea fiind decisă să facă un altfel de retur, mai bun decât turul de campionat. Toţi specialiştii afirmă că acest retur va fi infernal, istoric pentru campionatul nostru. Lupta pentru cele şase locuri de Europa, cât şi cea pentru menţinerea în Liga I vor aduce probabil şi dispute „subterane“. De acestea, cât şi de arbitrajele potrivnice se teme cel mai mult finanţatorul Ştiinţei, dar Mititelu este convins, ca şi mulţi suporteri, că Universitatea va reuşi în acest campionat să prindă un loc de cupe europene prin valoarea actualei echipe. „Vrem un debut cu dreptul în retur, adică o victorie la Iaşi“ – cam aşa „sună“ toate declaraţiile din tabăra alb-albastră. „Dacă vrem în Europa, la Iaşi victoria este obligatorie“ – Ilie Balaci; „Vom juca pentru Neamţu, vrem să câştigăm la Iaşi şi să-i dedicăm lui Cristi victoria“ – Andrei Prepeliţă.

Mănăilă: Ştiinţa va câştiga sigur la Iaşi!

Totodată, o eventuală victorie a Universităţii la Iaşi ar reuşi să schimbe o statistică aproape neverosimilă, Poli Iaşi nepierzând acasă, în faţa Craiovei, din martie 1985! Atunci, cu Halagian antrenor principal, oltenii reuşeau un 2-1 în Copou, ambele goluri ale Ştiinţei fiind marcate de Vasile Mănăilă. Gazdele erau antrenate de… Oţet, iar în echipa moldovenilor se afla un jucător craiovean, Păuna. Oţet, care calificase pe Poli Iaşi în semifinalele Cupei României, a fost înlocuit în acel retur 1984/1985, iar la sfârşitul campionatului trupa din Copou a retrogradat.
Vasile Mănăilă, eroul meciului din 1985, în prezent antrenor secund la Internaţional Piteşti, a spus: „Nu am uitat acea întâlnire… Ieşenii au condus cu 1-0 la pauză, apoi eu am reuşit două goluri în repriza a doua. Simplu, nu? Ce va fi mâine (astăzi – n.r.)? După atâţia ani, e rândul Craiovei să câştige şi aşa cred că se va întâmpla. Argumente? Universitatea este o echipă mult mai puternică din toate punctele de vedere decât Poli Iaşi. Am văzut jocul echipei mele de suflet «live» şi la TV şi afirm că Ştiinţa 2009 este o formaţie de cupe europene“.
Întâlnirea din această seară de pe „Emil Alexandrescu“ este una în care şi gazdele îşi pun speranţe pentru obiectivul lui Poli Iaşi, evitarea retrogradării, obiectiv pentru care au fost aduşi, printre alţii, un antrenor nou, italianul Bergodi, şi un atacant cu nume, Andrei Cristea, revenit la „matcă“. Pentru disputa din această seară, moldovenii vor fi motivaţi şi prin aceea că li s-a mărit prima pentru victorie, cât şi prin faptul că până la ora meciului îşi vor primi, conform declaraţiilor preşedintelui Sorin Boca, şi restanţele financiare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII