13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, echipă tare

Energia, echipă tare

Energia – UCM Reşiţa 30-25
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 800.
Energia: Kosanovic, Rădulescu – Păiuş (2 goluri), Truică (2), V. Popescu, Apolzan (1), Mazilu (6), Vasiloiu, Enache, Florea (2), Stojanovic, Giotoiu (6), Veljkovic (1), Coelho (10). Antrenor: Vasile Stângă.
UCM Reşiţa: Damjanovic, Antonaru – Butulija (5), Stan (2), Vaidasigan (1), Vizhbovsky, Cuciula, Pârvan (1), Tucanu (2), Rohozneanu (3), Pârâianu (3), Pancu, Irimescu (6), Ciubotariu (2). Antrenor: Aihan Omer.
Au arbitrat: V. Dobre – V. Călina.

Gorjenii au reuşit să învingă UCM Reşiţa, echipă angrenată în lupta pentru titlu, la capătul unui joc pe care l-au dominat, acumulând maximum de puncte în returul Ligii Naţionale.

Cu o apărare ermetică şi un atac puternic, în special prin Coelho şi Mazilu, Energia Pandurii Târgu Jiu s-a instalat la conducere încă din primele minute şi a reuşit să se distanţeze la cel mult două goluri, însă, de fiecare dată, Reşiţa a găsit resurse să revină şi să egaleze. Candidata la titlu a preluat conducerea 14-13 (‘25) şi 15-14 (‘26) când ambele formaţii aveau câte un jucător mai puţin pe teren, dar prima parte s-a încheiat nedecis, scor 17-17, cu toate că Reşiţa a beneficiat de avantaj numeric după o schimbare greşită a gazdelor.
Revenit între buturi după un contact dur pe tibie cu un adversar, portarul Kosanovic a fost unul dintre eroii părţii secunde. Muntenegreanul a „închis“ poarta, inclusiv de la şapte metri, şi a suplinit şi eliminarea definitivă a celui mai bun apărător al gazdelor, Veljkovic. Reşiţa a părut vlăguită în ultimele zece minute şi handbaliştii lui Vasile Stângă au încheiat apoteotic un meci pe care l-au controlat cu autoritate.

„Am câştigat cinstit“

Energia Pandurii a făcut cel mai bun meci de la instalarea lui Vasile Stângă pe banca tehnică, antrenorul grupării gorjene arătând că a „citit“ bine jocul adversarei mult mai bine cotată. „A fost o zi fantastică. I-am simţit pe băieţi că sunt hotărâţi să facă un meci bun şi l-au făcut. Bravo lor! S-au bătut extraordinar, fiecare atât cât a jucat şi-a făcut datoria. Am câştigat un meci cinstit şi pe bune. Nu poate să zică Reşiţa nimic. Apărarea a fost cheia victoriei. Dacă te aperi bine, te ajută şi poarta. La pauză le-am spus băieţilor că suntem mai bine pregătiţi fizic şi avem putere mai mare. Reşiţa se bazează pe nişte jucători, pe Pârâianu, care e un jucător adevărat, dar nu poate să reziste 60 de minute, sau pe Butulija, care ne-a făcut mari probleme în prima repriză, dar în a doua a căzut fizic. Din acest motiv nu am vrut să-l luăm om la om pentru că poate îi făceam un serviciu. Rezultatul este just, după cum s-a desfăşurat jocul. Băieţii joacă altfel, cu ambiţie şi personalitate. În acest meci, echipa mea a avut personalitate“, a declarat Stângă.
Gorjenii sunt neînvinşi în retur după două etape, tehnicianul Energiei propunându-şi să nu piardă în 2009 pe teren propriu chiar dacă la Târgu Jiu vor veni HCM Constanţa şi Steaua:
„Ne-am mai eliberat de presiune. Băieţii merită o bere, cel mult două ca să ne revenim. Acest rezultat ne obligă în continuare să avem evoluţii bune. Vom fi în grafic dacă vom câştiga toate meciurile acasă şi să câştigăm ce putem pe afară“.

„Energia a fost mai bună“

Antrenorul Reşiţei şi, totodată, selecţionerul echipei masculine a României, Aihan Omer, rivalul lui Vasile Stângă, a recunoscut superioritatea echipei din Târgu Jiu. „Turcul“ a pus înfrângerea pe seama formei slabe a portarilor şi a interilor, dar şi a oboselii, Reşiţa fiind o echipă angrenată pe mai multe fronturi. „Ca de obicei, la Târgu Jiu e foarte greu. Ultimele meciuri le-am câştigat. Acum am pierdut. Am văzut o echipă gazdă foarte determinată, care şi-a dorit foarte mult victoria. Noi, probabil, am crezut că va fi uşor, dar, din păcate, nu am putut fructifica această şansă şi să trecem pe locul unu după ce HCM Constanţa a pierdut la Odorhei. Nouă nu ne-au ieşit aruncările de la distanţă şi nici nu l-am prins pe portarul Damjanovic în formă bună. El făcea 50 la sută din echipă. Nu mi s-a părut un joc spectaculos. A fost o luptă asemănătoare unui meci de rugbi, arbitrajul a fost foarte liber şi de o parte şi de alta, iar cei care au fost mai puternici
şi-au dovedit adversarul. Judecând după calculele hârtiei, ar fi o surpriză, dar Energia a fost mai bună. Poate şi oboseala noastră a fost de vină. Energia sper să aibă în continuare rezultate bune şi să bată şi Constanţa“, a afirmat Omer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS