13.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa Pandurii - neprogramată şi fără jucător

Echipa Pandurii – neprogramată şi fără jucător

Gruparea gorjeană a renunţat la Ilie Iordache, însă Dinamo îşi vrea banii în contul transferului mijlocaşului la Târgu Jiu. Dacă nu achită 250.000 de euro până la startul returului, Pandurii pierde la masa verde jocul din „Ştefan cel Mare“.

Ilie Iordache, „mărul“ discordiei dintre Dinamo Bucureşti şi Pandurii, a ajuns ieri la Târgu Jiu, însoţit de impresarul Florin Manea, pentru a negocia cu preşedintele grupării gorjene, Marin Condescu, termenii despărţirii. Iordache şi-ar dori să fie lăsat liber de contract de Pandurii, însă Condescu nu-şi permite acest lux care l-ar costa un milion de euro, bani pe care ar trebui să-i vireze în contul lui Dinamo, conform înţelegerii. Pe de altă parte, mijlocaşul nu mai este agreat la Pandurii după ce a solicitat să fie declarat jucător liber, singura soluţie pentru Iordache fiind transferul la altă echipă. Întâlnirea nu a mai avut loc, iar Iordache a anunţat că revine la Pandurii. „Domnul Condescu ne-a chemat aici, dar a plecat. Nu am rezolvat nimic, mâine (astăzi – n.r.) mă prezint la antrenamentele echipei Pandurii“, a anunţat ieri Ilie Iordache. Chiar dacă nu se mai bazează pe fotbalist, clubul Pandurii este obligat să plătească lui Dinamo suma de 500.000 de euro în contul transferului acestuia, altfel riscă să piardă la masa verde jocul din prima etapă a returului contra „câinilor roşii“. Ca să ridice sancţiunea de neprogramare dictată de comisiile federale, gorjenii trebuie să achite doar 250.000 de euro, adică prima tranşă din transfer, restul banilor făcând, în continuare, obiectul unui litigiu până se va da o hotărâre definitivă. „Până la sfârşitul săptămânii vom achita lui Dinamo 250.000 de euro. Am vorbit şi cu domnul Badea şi ne-am înţeles. Restul de 250.000 îi vom plăti până la finalul lui 2009. Şi noi avem de primit bani de la Dinamo, din transferul lui Vranjkovici, bani pe care nu i-am văzut până acum“, a declarat Condescu. Antrenorul Sorin Cîrţu nu are emoţii că meciul cu Dinamo ar putea fi pierdut fără luptă. „Nu mi-e teamă că nu se joacă. Intră în obligaţia clubului să rezolve aceste probleme. Eu mi-am făcut treaba“, a declarat „Sorinaccio“.

Mulţescu, şase luni
la Târgu Jiu

Portarul Cătălin Mulţescu (foto) se pregăteşte de ieri la Târgu Jiu sub comanda lui Silviu Lung, urmând să semneze un contract pe şase luni cu gruparea gorjeană. „Cred că voi semna cu Pandurii pentru acest retur. Nu e nici un fel de problemă, ne-am înţeles, urmează doar să semnez. Ce a mai rămas de făcut este o simplă formalitate“, a declarat Mulţescu. Revenit în Liga I după o pauză de câteva luni, atipicul goalkeeper va intra în concurenţă cu portarii Stanca şi Mingote, fiind, deocamdată, doar a treia opţiune pentru postul de portar. „Aducerea lui Mulţescu este un mare plus pentru noi. El vrea să revină în prima ligă, se pregăteşte foarte bine şi poate fi o soluţie pentru poarta pandurilor în acest retur, dacă unul dintre cei doi portari pe care îi mai avem se va accidenta. Mulţescu este un portar bun, care prin evoluţiile sale în urmă cu un an a ţinut Ceahlăul în lupta pentru evitarea retrogradării până în ultimul moment. Dacă vom fi mulţumiţi, acest contract ar putea fi prelungit“, a comentat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Odată cu Mulţescu, la Pandurii a ajuns şi un portar tânăr, Tudor Dezmirean, de 17 ani, jucător de la Şcoala de Fotbal „Marius Lăcătuş“, astfel că antrenorul cu portarii Silviu Lung va avea la pregătire în acest retur patru goalkeeperi.
 
Astăzi, amical
cu Minerul Lupeni

Pandurii Târgu Jiu susţine astăzi, de la ora 14.00, la Târgu Jiu, un joc de verificare cu Minerul Lupeni, ocupanta locului 15 în Liga a II-a. Dacă va continua să ningă, amicalul se va disputa pe terenul sintetic, organizatorii îndepărtând zăpada şi de pe terenul 3, acesta fiind practicabil. Tehnicianul ar fi de acord ca reluarea campionatului să se amâne dacă vremea continuă să se înrăutăţească. „Sunt de acord să se amâne. Mai sunt vreo zece zile şi se mai pot întâmpla multe, dar probabil în zona de centru a ţării sunt probleme cu zăpada. De cinci-şase ani vremea rea afectează începutul de retur, dar asta e… Pentru noi nu mai e o surpriză. Eu spun asta în fiecare an, de şase ani încoace, dar astea sunt deciziile“, a completat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS