14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAtacul pandurilor, în suferinţă

Atacul pandurilor, în suferinţă

Tehnicianul pandurilor, Sorin Cîrţu, este nemulţumit de inconstanţa atacanţilor săi, dorindu-şi o mai mare concurenţă în compartimentul ofensiv.

După cele două stagii de pregătire din Antalya, antrenorul Sorin Cîrţu (foto) s-a declarat mulţumit de randamentul jucătorilor, care au răspuns bine la volumul mare de muncă. Totuşi, „Sorinaccio“ are şi motive de îngrijorare în perspectiva debutului în retur, atacul fiind compartimentul care nu dă, deocamdată, satisfacţie. „Aş fi vrut o mai mare concurenţă pentru atac. Nu m-a mulţumit, chiar dacă am dat goluri. E o lipsă de agresivitate, momente de apatie şi dispariţie din joc. Încep bine, pot să dea două goluri şi apoi dispar. Au salturi şi nu sunt constanţi. Mi-aş fi dorit altceva acolo. De aceea, am încercat să-l avansez pe Vasilache în atac. Nu mi-a displăcut cum joacă, dar el trebuie să elimine din egoismul şi individualismul său. A avut momente bune, dar vreau să joace cu Piţurcă acolo cât mai bine pentru că problema de la mijloc nu o acoperă aşa cum aş dori“, a declarat Cîrţu. Clubul Pandurii dispune, în schimb, de o linie de mijloc bună. „E bine la mijloc, l-am recâştigat pe Păcurar, cu un plus pentru modul cum s-a pregătit şi participarea sa la jocuri şi antrenamente. Suntem destul de echilibraţi la mijlocul terenului şi putem crea probleme deoarece e un compartiment important în dezvoltarea jocului. Vreau jucători la mijloc cu constanţă în alergare, vreau altfel de travaliu la mijlocul terenului. Din păcate, nu-l mai avem acolo pe Ghindeanu, care putea susţine această alergare continuă şi constantă“, a mai punctat „Sorinaccio“. Omogenitatea compartimentului defensiv rămâne unul dintre atuurile pandurilor, Cîrţu mizând pe aceiaşi jucători ca şi în tur, cu excepţia lui Rusu, reprofilat fundaş dreapta. Cîrţu a ţinut să sublinieze: „Rusu este revelaţia turneului pentru mine, e jucătorul care merită să fie remarcat. După meciul de Cupa României, de la Bacău, l-aş fi dat afară, dar i s-a oferit şansa să joace, a
făcut-o bine şi mi-a schimbat părerea. Face bine faza defensivă, dar Popete dezvoltă mai bine jocul. O combinaţie între cei doi ar fi fost exact ce mi-aş dori“.

Iordache a rămas
pandur în acte

Comisia pentru Statutul Jucătorului din cadrul FRF a hotărât ca Ilie Iordache să rămână jucătorul celor de la Pandurii Târgu Jiu. Mijlocaşul de 23 de ani depusese un memoriu prin care solicita să fie declarat liber de contract deoarece gorjenii nu i-ar fi plătit restanţele salariale. Chiar dacă în acte este pandur, Iordache nu poate reveni la antrenamentele conduse de Sorin Cîrţu, fiind nevoit să-şi caute altă echipă. „Comisia a dat o hotărâre normală, atâta timp cât noi ne-am achitat datoriile faţă de el. Aşteptăm să vină la negocieri echipele care îl vor“, a declarat vicepreşedintele pandurilor, Viorel Temelescu. Ilie Iordache a replicat: „O să merg mai departe pentru că nu mi se pare normal să pierd cu legea în mână. Merg la foruri mai înalte. Îmi doresc să joc, nu vreau să stau pe la comisii. Nu pot să renunţ la nişte bani pentru că nu mai vor ei să mi-i dea“. Iordache ar mai avea contract cu formaţia Pandurii încă cinci ani. Antrenorul Sorin Cîrţu susţine decizia conducerii clubului Pandurii de a renunţa la Iordache, oferind şi argumente în acest sens: „Antrenorul trebuie să facă politica de la club. Iordache este un jucător cu calităţi şi defecte. Are tehnicitate în regim de viteză, dar nu face faza defensivă. Nu a fost la Iaşi, nu a venit la antrenamente, am făcut referate şi toate astea sunt trecute acolo în rapoarte. Este o regulă la echipă: nu bea nimeni cola sau băuturi carbogazoase. Îl prind pe Ilie că bea cola o dată, îl prind a doua oară, eu nu-l mai antrenez dacă îl prind şi a treia oară! Din moment ce toată lumea face la fel, de ce el să facă altfel?! Am stabilit nişte reguli şi trebuie să le respecte toţi. Ai greşit o dată sau de două ori, dar când greşeşti de mai multe ori înseamnă că discreditezi antrenorul“.

Gorjenii, cu ochii
pe un coreean

Formaţia Pandurii Târgu Jiu doreşte să transfere un jucător din Coreea de Nord, Myong Cha Hyon, pe care oficialii clubului l-au remarcat în turneul de pregătire din Antalya. Gruparea gorjeană a susţinut un amical în Turcia, cu selecţionata olimpică a Coreei de Nord, câştigat de elevii lui Cîrţu cu 3-2, primul gol al asiaticilor fiind marcat chiar de fotbalistul dorit la Târgu Jiu. Myong este născut pe 20 martie 1990, are 1,82 m şi evoluează pe postul de mijlocaş stânga sau atacant. Impresarul Zvonko Milojkovic va încerca să perfecteze acest transfer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS